Pääkirjoitus 4/2016

 

 


  Joka kerta kaikkien aikojen Ultrapäivät
 

Melkeinpä joka Ultrapäivien jälkeen tulee tunne, miten tämän voi seuraavana kesänä jälleen saavuttaa – tai jopa: miten tämän voi ylittää? Näin oli tietysti viime kesänäkin, sen verran mainiosti Ultrapäivien 40-vuotisjuhlat viime kesänä menivät.
    Mutta nyt kun katson, millaista ohjelmaa ensi kesänä tunnelmallisen Kuortane-järven rannalla on luvassa, huomaan huolehtineeni aivan turhaan. Jälleen kerran ohjelma on uudistunut ja pystymme tarjoamaan uusia esiintyjiä ja uusia elämyksiä, tulossa onkin todella monta Ultrapäivien ensikertalaista niin läheltä kuin kaukaakin. Epäilemättä vertailu vuosien välillä on turhaa: joka kesä koemme kaikkien aikojen Ultrapäivät – ainutlaatuiset elämykset, jotka eivät sellaisenaan koskaan toistu.

Jukka Kuoppamäki on varmasti yksi tämän kesän odotetuimpia ensikertalaisia. Häntä on toivottu Ultrapäiville jo vuosikymmenten ajan. Yhden kerran tämän vuosituhannen alussa saimme Jukan vierailun melkein onnistumaan, ja pettymyksemme oli suuri, kun se ei sillä kertaa toteutunutkaan. Sitäkin suurempi on ilomme nyt, kun Jukka astuu Pallohallin lavalle 7.7. klo 18.30.

Suomalaisella rajatiedolla on erityinen merkityksensä ja asemansa koko Maapallon henkisessä kehityksessä. Näin on sanottu, ja sen täytyy myös pitää paikkansa, kun katsoo sitä kansainvälisten osaajien ja tietäjien joukkoa, joka olisi tänäkin kesänä halunnut tulla esiintymään Suomen suurimpaan alan kesätapahtumaan. Moni jäi vielä odottamaan mahdollisuutta tulla tulevina vuosina.
    Mukaan tällä kertaa mahtuneista Mestari Tibor Gyula Ujlaky on Ultrapäivien ensimmäinen unkarilainen esiintyjä. Tibor Gyula Ujlaky on välittänyt tiibetiläistä prananadi healing -tekniikkaa melkein 20 vuoden ajan ja ollut opettajana tuhansille seuraajille. Hän löytäisi työsarkaa ja seuraajia varmasti lähempääkin kotikontujaan, mutta hänellä on tunne, että Suomessa hänen sanomansa ymmärretään ja osataan ottaa vastaan – tänne hänen on tultava.

Hyvistä ja odotetuista esiintyjistä puheen ollen, emme voi sivuuttaa Klaus Rahikaista. Hän on vanha Ultran ystävä joka katosi näköpiiristämme vuosikymmeniksi – tupsahtaakseen takaisin tietoisuuteemme umpiruotsinkieliseltä Ahvenanmaalta pari vuotta sitten. Kun saimme hänet ensimmäisen kerran tällä vuosituhannella esiintymään Ultran Avoimissa ovissa keväällä 2014, yleisö jäi haukkomaan henkeään ja kyselemään: ”Missä tätä miestä saa kuulla lisää?”
    Sen jälkeen Klausista on tullut moninkertainen Hengen ja Tiedon messujen sekä Viisas Elämä –tapahtumien tähti, ja vihdoin pääsemme täyttämään monien toiveen, kun hän astuu Pallohallin lavalle tämän kesän Ultrapäivien päätöspäivänä.


  

Marko Kananen
Päätoimittaja

 


ALOITUSSIVULLE