Ultrapäivä-workshopit:

Ihmeiden oppikurssi käytännössä -luennot ja IOK-piirit


Aira Sahakangas

Aira Sahakangas aloitti opettajan työnsä ohella itsensä johtamisen opinnot, jotka perustuivat elämäntaidonopettaja Olavi Tähtelän jo 70-luvulla kehittämään persoonallisuuden kehittämiskoulutukseen.
- Olavi oli todella aikaansa edellä. Voi vain ihmetellä, miten vuotta vaille kansakoulun käynyt, ilman rippikoulua elämäntaipaleelle lähtenyt suomalainen pioneeri tiesi jo tuolloin, mistä kaikesta tässä on kyse.
- Sain ohjaajakseni Olavin työn jatkajan Heleena Välkkiön, jolle olen todella kiitollinen siitä, että olen vihdoinkin löytänyt itseni. Heleenan avulla paneuduttiin todella huolella ihmiseen ja siihen, miten mielen ristiriidat voidaan oppia avaamaan ja päästämään niistä irti anteeksiannon avulla.
Aira opiskeli itsensä johtamista kaikkiaan yhdeksän vuotta. Siinä ajassa hän sai myös valmiudet ohjata toisia ja lopulta myös kouluttaa ohjaajia.
- Tarvitsin kaikki nuo vuodet, jotta kykenin vihdoinkin nöyrtymään näkemään, millainen minä olen. Siitä päivästä lähtien, kun aloitin koulutuksen, olen työstänyt itseäni yötä päivää.
- Ei se suinkaan ole ollut helppoa, ei alussa eikä keskivaiheillakaan. On tosi vaikeaa myöntää, että kaikki inhottavimmatkin asiat, joita näen toisessa, onkin todellisuudessa minussa itsessäni. Nyt ymmärrän, että koulutus on ollut minulle aivan selkeä esikoulu IOK:lle.

2000-luvun puolivälissä Aira sai käsiinsä Eckhart Tollen kirjan Läsnäolon voima – tie henkiseen heräämiseen (Basam Books, 2002). Kirjan lopussa Tolle viittaa Ihmeiden Oppikurssiin. Nähdessään tämän Aira kiinnostui heti IOK:sta.
- En tiennyt siitä yhtään mitään, mutta ajattelin, että koska Tollen kirja oli niin hyvä ja koska siinä mainittiin IOK, myös siihen minä haluan tutustua.
Aira tilasikin IOK:n kirjakauppaan. Mennessään hakemaan kirjaa hän koki yllätyksen.
- Ajattelin, että ohhoh, noin paksu kirja, näkeeköhän kukaan, että olen ostamassa sitä. Häpesin kirjaa sen vuoksi, että sen paksu ulkomuoto muistutti minua Raamatusta. Sujautinkin IOK:n äkkiä laukkuuni ja päätin ottaa selvää, oliko se joku uskovaisten kirja, Aira naurahtaa.
- Olin jo vuosia aiemmin eronnut kirkosta ja tuntenut suurta vapautumista. Sitä paremmalla syyllä päätin, että mikäli IOK on uskonnollinen kirja, se ei ole minua varten.
Aira oli kuitenkin jo siinä elämänvaiheessaan ymmärtänyt, että uskontoja on monia ja että kaikki me pohjimmiltamme etsimme itseämme, kuljimmepa mitä polkua tahansa. Tieto tästä antoi hänelle rauhan syventyä tarkemmin IOK:n opetuksiin.

 

 

 

toimitus@ultra-lehti.com
tilaukset@ultra-lehti.com

Ultra-lehti, Salojärventie 36, 17950 KYLÄMÄ 
Puh.  (03) 5558101  Gsm 0456796920

ALOITUSSIVULLE