Pääkirjoitus 4/2019

 

 


   Posti kulkee - vai kulkeeko?
 

Edellinen Ultra-lehti oli 500. juhlanumeromme. Kun kuunvaihde ja lehden ilmestymisen hetki oli mennyt, aloimme saamaan huolestuttavia viestejä ympäri Suomen: moni tilaaja sai lehtensä myöhässä, ja jotkut saivat lehtensä vasta viikon kuluttua. Vastaavaa ei ole Ultran historiassa koskaan tapahtunut.

Suomen Posti ei ole entisensä. Vika ei ole työntekijöiden, he tekevät varmasti joka päivä parhaansa. Mutta jotakin on vialla, kun palvelu on joka vuosi hitaampaa ja epävarmempaa kuin edellisenä. Hintoja muistetaan kyllä nostaa säännöllisesti.

Aikanaan Postin säännöllisen ja luotettavan kulun ymmärrettiin olevan osa kansallista logistiikkaketjua, joka takasi yhteiskunnan ja elinkeinojen sujuvan toiminnan. Nyt kun vaalit lähestyvät, tässä olisi ilmainen vinkki: se, joka nostaisi Postin toiminnan parantamisen omaksi vaaliteemakseen, saisi – jos nyt ei suorastaan ääntäni – ainakin huomioni.

Samalla tavalla kuin politiikan kevät kuumenee, vilkastuu myös rajatiedon kevät. Huhtikuun puolessa välissä Tampere-talossa on kevään suurin alan tapahtuma Elämän ilo –messut. Tämän lehden välistä löydät messuliitteen. Tampere-talo on näppärästi 500 m kävelymatkan päässä rautatieasemasta, joten messuille on helppo tulla kauempaakin.

Tästä lehdestä löydät myös Vuoden rajatietokirja –ehdokkaat. Se kisa huipentuu toukokuun lopulla Kylämällä Avoimissa ovissa, missä paljastuu sekä virallinen valinta että yleisön suosikki. Siitä ei olekaan enää kuin muutama viikko, kun koittaa kesän – ja monessa mielessä koko vuoden – kohokohta: Ultrapäivät. Joka vuosi Ultrapäivien jälkeen tulee mieleen, miten ihmeessä pystymme järjestämään seuraavana kesänä yhtä hyvät juhlat – niin hyvin Ultrapäivät on viime vuosina onnistunut. Mutta kun nyt katsoo ensi kesän ohjelmaa, voi jo tässä vaiheessa todeta, että tulossa on yksi kaikkien aikojen Ultrapäivistä!

Onneksi Kuortaneen Urheiluopisto kehittyy alueena koko ajan, joka vuosi rakennetaan uutta kapasiteettia. Tänäkin vuonna varmasti mahdumme sinne. Ultrapäiville ilmoittautuminen alkaa maanantaina 1.4., tämän lehden takakannesta löytyy ohjeita. Mitä aikaisemmin liput hankkii, sitä edullisemmin ne saa. Tässä vaiheessa myös kaikissa majoitusvaihtoehdoissa on vielä tilaa. Varsinkin ensimmäisinä päivinä puhelut voivat ruuhkautua, joten jos et heti pääse läpi, yritä hetken kuluttua uudelleen.


Marko Kananen

Päätoimittaja

 


ALOITUSSIVULLE