Ultran Nettikolumni  5/2005

 

Silva toimii!

 

Kuka olet?

- Maarit Huuskonen, Silva-menetelmän® valtuutettu kouluttaja. Viritän aivoja :-). Järjestän kaikille avoimia, maksuttomia tiedotustilaisuuksia Silva-menetelmästä sekä varsinaisia Silva-menetelmän peruskursseja.
- Luennoin ja koulutan myös tilauksesta esim. työyhteisöissä, yhdistyksissä jne. Toiminta-alueenani on Keski- ja Pohjois-Suomi sekä Tampereen seutu. 

Miten päädyit Silva-menetelmän pariin?

- “Sattumalta“. Löysin Silva-menetelmän v. 1997 Riitta Vuorelan ollessa luennoimassa aiheesta Kuopiossa (silloisessa asuinkaupungissani). Olin ollut pitkään kiinnostunut sekä psykologiasta että henkisen kasvun alueesta ja lukenut hyllymetreittäin alan kirjallisuutta. Nämä yhtyivät Silva-menetelmässä. Kuunneltuani Riitan luennon, päätin kokeilla, mitä Silva-kurssilla olisi annettavaa. Siinä vaiheessa en hetkeäkään uskonut, että osaisin tai pystyisin kaikkiin niihin asioihin, joista esittelyluennolla kerrottiin. Ajattelin kuitenkin, että jos saan edes osan käyttööni, kurssi on hintansa arvoinen. Päästyäni puoleen väliin kurssia, ymmärsin, että olin todella saanut itselleni välineen, jonka avulla pystyin itse tekemään käytännössä samat asiat, joista henkisen kasvun oppaissa kerrottiin. Olin hyvin riemuissani, en ollut uskonut, että se voisi olla mahdollista minulle, aivan tavalliselle ihmiselle, näin lyhyessä ajassa – ja erittäin miellyttävällä tavalla: rentoutuen.

Miten käytännössä vakuutuit Silvan toimivuudesta?

- Silva-menetelmän peruskurssi päättyy harjoituksiin, joissa valmennetaan selvänäkökykyä – tai silvanäköä, kuten sitä leikillisesti kutsumme. Järkytykseni oli suuri, kun tein ensimmäistä kertaa harjoituksen ja saatuani kurssitoveriltani vahvistavan palautteen intuitioni poimimasta informaatiosta, huomasin onnistuneeni täydellisesti. Minä “näin“ ilman silmiä. Sitä kokemusta ei voi unohtaa eikä ohittaa: kun on kerran oppinut uimaan, ei voi oppia ei-uimaan. Siitä eteenpäin samat kokemukset ovat toistuneet, Silva-menetelmä yksinkertaisesti toimii. Sen taidon arvoa ei voi millään tavalla mitata rahassa eikä sitä antaisi pois mistään hinnasta. Kun purjehtii elämän merellä myrskyjen halki, tutkan, kompassin ja merikartan on oltava kunnossa. Nämä kallisarvoiset välineet sain Silva-kurssilta.

- Toinen kokemus: minulle vaikea kohta oli herääminen aamuisin: olin jatkuvasti myöhässä kaikkialta sen vuoksi, että en yksinkertaisesti jaksanut nousta ylös sängystä riittävän ajoissa. Tämä aiheutti minulle jatkuvaa stressiä ja ikäviä tilanteita. Luulin jopa, että minä olen sellainen: en edes ymmärtänyt, että kyseessä oli haitallinen tapa. Heti kurssin jälkeen ohjelmoin Silvan sisäisen herätyskellon herättämään minut haasteellisesti kuudelta aamulla. Heräsin minuutilleen säätämääni aikaan ja se aamu oli uuden elämäni ensimmäinen lempeä aamu: tuntui kuin olisin kulkenut pehmeiden pilvien läpi valvetilaan, mielialani oli iloinen ja täynnä onnellista odotusta uudesta päivästä. Vastaavaa tunnetta en muistanut kokeneeni aikuisiälläni, tunnistin sen kuitenkin jostain lapsuuden aamukokemuksista. Ihanaa. Ja lisäksi kiistaton näyttö siitä, että Silvan tekniikat toimivat lenkkinä tiedostamattoman ja tietoisen välillä: olin täydessä unessa (tiedostamaton) ja mieleni toi minut hereille (tietoisuuteen) juuri oikealla kellonlyömällä.

Mitkä ovat vaikuttavimmat Silvan avulla saavuttamasi tavoitteet?

- Silva-menetelmän tekniikat tekevät mahdolliseksi ratkoa itsenäisesti omia, hyvinkin henkilökohtaisia asioita, joten minulle kaikkein tärkeimmät ja vaikuttavimmat ovat myös niitä, joita ei välttämättä halua tuoda julkisuuteen. Kovimmat jutut ovat erittäin henkilökohtaisia ja näin ollen myös vaikuttaneet eniten elämään ja heijastuneet kaikille osa-alueille. Aluksi aloitin hyvin “maallisten“ asioiden parissa. Olin ollut pitkään joko työttömänä tai ammattiani vastaamattomassa pätkätyössä, koulutusalallani oli erittäin huonot työllisyysnäkymät. Kolmessa kuukaudessa onnistuin Silvan tekniikoilla saamaan itselleni oman alani työpaikan, hyvällä palkalla ja mielenkiintoisella työnkuvalla. Ohjelmoin myös haluamani asunnon, näitä en enää parhaalla tahdollanikaan voinut väittää vain sattumiksi. Ihmissuhteissa koulutettu intuitio on osoittautunut kultaakin kalliimmaksi: olen “nähnyt“ ihmisten tarkoitusperien läpi ja osannut varoa kun on ollut sen aika – ja myös uskaltanut ottaa riskejä, kun olen nähnyt että rauta on kuumaa ja on aika takoa. Olen osannut valita asioita, jotka myöhemmin ovat osoittautuneet menestyksiksi. Olen myös löytänyt uudelta paikkakunnalta uusia ystäviä ja ylipäätään kyennyt aivan erilaisiin, syvempiin ihmissuhteisiin kuin ennen Silva-kurssia. “Pieni suuri“ kokemus oli kokeillessani ensimmäistä kertaa Silvan kivunhallintatekniikkaa poltettuani pahoin sormeni palavassa ruokaöljyssä. Kipu hävisi välittömästi ja sormi parani ilman rakkulaa kolmessa päivässä.

Olisiko sinulla mitään esimerkkiä Silvan tehosta?

- Järjestäessäni kerran erästä kurssia, siihen ei ollut kurssiviikonloppua edeltävään maanantai-iltaan mennessä ilmoittautunut kuin kolme henkilöä. Olin jo perua kurssin, kun muistin Silvan liike-elämän tekniikat. Ohjelmoin niiden avulla, että kaikki ne ihmiset, joille tästä on hyötyä ja jotka tarvitsevat tämän nyt ja pystyvät tulemaan tälle kurssille, tulevat sinne. Kolmen päivän kuluttua kurssille oli ilmoittautunut kahdeksan kurssilaista ja kurssi järjestettiin.

Kenelle voit suositella Silva-kurssia?

- Jokainen ihminen hyötyy viritetyistä aivoista. Nuorimmat kurssilaisemme ovat 7-vuotiaita, jotka osallistuvat lasten kesäleireihin ja ala-asteen syksyllä aloittaessaan käyttävät kesällä oppimiaan tekniikoita oppiakseen lukemaan ja laskemaan sujuvammin ja helpommin. Opetan itse soveltuvin osin silvaa 4-vuotiaalle tyttärelleni, esimerkiksi unien hallintaa painajaisten hallintaan ja möröjen karkottamiseen. Vanhin kurssilaiseni on 92-vuotias herra, joten ikärajoitteita ei ole.

Peruskursseille osallistuu koulutustaustaltaan hyvin erilaisia ihmisiä: sekä kansakoulupohjalla olevia että korkeimman akateemisen koulutuksen hankkineita, kaikista yhteiskuntaluokista. Silva-menetelmän hienous on siinä, että ihminen oppii ottamaan käyttöön suuremman osan omasta mielestään – ja onnistumaan itsenäisesti omissa tärkeissä päämäärissään ja solmukohdissaan. Niitä on jokaisella ikään, sukupuoleen ja taustaan katsomatta. Silvan tekniikoita voi soveltaa lähes rajattomasti. Työyhteisöt ovat luku sinänsä: kun koulutetaan koko yhteisöä, tuloksetkin ovat sen mukaisia.

Silva-menetelmästä enemmän ULTRAn numerossa 5-6/2005

 

 


Takaisin