Ultran Nettikolumni  1/2006

 

Suuri tuleminen

Saku Mättö

Ihmiskunta läpikäy suurta henkistä kriisiä, koska emme tiedä keitä me olemme. Emme tiedä miksi olemme täällä, emmekä me tiedä elämän tarkoitusta. Olemme korvanneet elämän kunnioituksemme kaupallisuudella, markkinavoimien taloudella ja rahan palvonnalla. Talous on uusi maailmanuskonto ja se on tämä kaupallistuminen, joka ajaa meitä tuhon partaalle. Ihmiskunnan henkinen kriisi fokusoituu poliittisiin ja taloudellisiin elämänaloihin ja niissä se on ratkaistavakin.

Mestari Djwhal Khul on kirjoittanut Alice Baileyn kautta, että on tämän planeetan pimeyden voimien suurin voitto, että uskonnollisten ryhmittymien on annettu monopolisoida henkisyyden konsepti, täten implikoiden, että ainoa tie jumaluuteen on uskonto. Mestareille uskonnollisuus on vain yksi monista poluista tuohon samaan jumaluuteen. Kaikki mitä me teemme – politiikka, talous, uskonto, sosiaalipuoli, kulttuuri, tiede – tulisi olla, sen tulee olla, henkistä. Sen tulee pohjautua hyvän tavoittelulle kaikille ihmisille.

Olemme laittaneet ympyrän uskonnon ympärille ja sanoneet: ” Tuo on henkistä ja kaikki muu mitä me teemme voi olla niin tuhoavaa ja korruptoitunutta, kuin me tahdomme. Kunhan vain käymme kirkossa tai temppelissä kerran viikossa, mitään pahaa ei tapahdu.” Meidän tulee tajuta, että jokainen elämänalue on henkistä, koska elämällä on henkinen pohja. On vain jumaluutta. Jumaluus on kaiken tietämämme perustana, kaiken näkemämme ja kaiken senkin mitä emme näe.

Jumalan suunnitelman meidän kehityksemme seuraava aspekti on oikeanlasten ihmissuhteiden kehittäminen. Politiikka ja talous ohjaavat näitä suhteita, joten ne ovat keskeisenä ymmärryksellemme, mitä oikeat ihmissuhteet ovat. Hallitusten tulisi nähdä tehtävänään ihmisten palveleminen: ruokaa, asutus, terveydenhoito ja koulutus kaikille. Se on hallituksen osa. Kukaan ei voi luoda ruohonkortta. Se on jumalaisen varjeluksen aikaansaannos. Maailman ruoka ja resurssit on annettu jumalaisena varjeluksena koko ihmiskunnalle, ei vain japanilaisille, eurooppalaisille ja amerikkalaisille. Me mittaamme oikeutta syödä, luoda, liikkua tai olla onnellisia sillä, kuinka paljon rahaa me tienaamme, aivan kuin se olisi arvomme mittari.

Mestarit ovat maailman kehittyneimmät olennot, joilla on mahtavimmat sydämet ja aikojen viisaus. Emme voisi kuvitella ketään, joka olisi arvokkaampi kuin Mestari, ja siltikään heillä ei ole rahaa. He eivät tarvitse rahaa. Heidän elämänsä ei ole riippuvainen rahasta, eikä ole meidänkään elämämme. Rahassa ei ole mitään väärää. Se on jakelun malli. Jos me palvomme sitä, me vääristämme koko elämämme luonteen. Ihmiset sanovat, että raha on kaiken pahan alku ja juuri, mutta pitäisi sanoa että rahan palvominen on kaiken pahan alku ja juuri.

Maitreya sanoo, että omahyväisyys on kaiken pahan alku ja juuri. Tuo omahyväisyys saa meidät katsomaan kuinka ihmiset nälkiintyvät silmiemme alla ja siltikin elämään, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Meillä on kaikki hyvin: kellään muulla ei ole väliä. Se on kaiken pahan alku ja juuri.

Kun Maitreya tulee avoimeen julkisen elämään, hän tulee puhumaan poliittisesta ja taloudellisesta uudistamisesta ja muutoksesta. Kunhan se on tapahtunut, tullaan huomaamaan, että Hän on tullut opettaakseen meille, kuten Hän sanoo: Itsen taitoa, tai Jumaltajuamista – toisin sanoen, kuinka kehittyä, kuinka tulla Mestariksi. Mestarit ovat Itse-tajunneita. Se tekee ihmisestä Mestarin. Sitten olemme vapaita etenemään muille tasoille. Se on elämän tähtäin. 

Kuka on Maitreya? Maitreya on Henkisen Hierarkian johdossa olevan Maailmanopettajan henkilökohtainen nimi. Uskontokunnasta riippuen Maitreya tunnetaan myös Kristuksen, Buddhan, Krishnan, Imam Mahdin tai Messiaan nimillä. Yhdessä Maailmanopettaja ja Henkinen Hierarkia ovat tulossa laajaan julkisuuteen osoittaakseen ihmiskunnalle sen todellisen luonteen henkisinä olentoina, avustaakseen meitä ja johtaakseen meidät Vesimiehen aikaan.

*  *  *  *
 

Saku Mättö on suomentamassa Benjamin Cremen kirjaa ”Suuri Tuleminen”. Kirjan on tarkoitus ilmestyä alkuvuodesta 2006.
Lähde: Benjamin Cremen kirja ”Suuri tuleminen” (julk. 2006) sivuilta 77 – 79. Käännös Saku Mättö.

Lisää sivulla www.share.fi

 

 


Takaisin