Ultran Nettikolumni  6/2004

 

Rajaton ilo

Timo Teide

Rakkaudella ja ilolla ei ole ylärajaa. Vihaa, surua ja murhetta voit kantaa vain rajoitetun määrän, sillä jossakin vaiheessa ne kaikki muuntuvat rakkaudeksi. Kaikkeudellinen rakkaus on ääretöntä vapautta. Se on vapautta valita ja oppia omista valinnoistaan. Koskaan et ole yksin. Seuranasi on aina rakkaus, joka ilmenee erilaisissa energioissa ja elämänmuodoissa. Se mitä sinä tunnet ja havaitset, on eri asia kuin se, mitä todellisuus on. Tunteesi ja havaintosi ovat vain osatotuuksia. Mitä enemmän ilmennät rakkautta, sitä enemmän tunnet ja havaitset olevasi osa kokonaisuutta, joka on paljon suurempi kuin maailma, jossa elät. Maailmassa on paljon enemmän rakkautta kuin yleensä aavistetaan. Ihmiset olisivat kykeneväisiä elämään paljon suuremmassa rakkaudessa itseään, toisiaan, luontoa ja planeettaa kohtaan mikäli vääristyneet rakenteet yhteiskunnissamme ympäri maailmaa eivät rajoittaisi ja tukahduttaisi rakkauden ilmaisemista.

   Joku sanoo: “ Elämme rakkaudettomassa maailmassa”. Minä sanon, että elämme yltäkylläisessä rakkaudessa. On eri asia pystymmekö löytämään ja tunnistamaan yltäkylläisen rakkauden itsessämme. Elämme harhojen maailmassa. Arvomaailma ympärillämme saattaa olla pikemminkin tuhoavaa kuin rakastavaa. Meille myydään itsetuntoa ilman rakkautta. Rakkauden kaipuuseemme pyritään vetoamaan itsetuntomme kautta. Mainokset saavat meidät tuntemaan että ellemme hanki sitä ja tätä emme ole onnellisia. Niin sanotut hyväntekeväisyysjärjestöt saattavat sanoa:” Osta itsellesi hyvä mieli, lahjoita hyväntekeväisyyteen”. Rakkaudesta on tehty kauppatavaraa. Kuitenkin rakkaus on ilmaista. Voimme osoittaa rakkautta ja säteillä rakkautta ympärillemme kaiken aikaa aivan ilmaiseksi. Jos näkisit rakkauden energioiden vaikutukset ymmärtäisit sen voiman. Henki on ainetta voimakkaampi. Ilo on ilmaista. Ilo on rakkautta. Ilo on asenteessasi.

   Mitä enemmän ruokit iloa ja rakkautta, sitä enemmän olet niitä. Sen on tapahduttava pyyteettömästi, ilman pakottamista tai teennäisyyttä. Maailma on tulvillaan teennäisyyttä, hymyjä ja lupauksia, jotka eivät ole todellisia. Maailma on tulvillaan rehellisyyttä, hymyjä ja olemista, jotka ovat todellisia. Sinun on tunnistettava nämä itsessäsi ja toisissa. Sinun on tunnistettava itsesi. Tunnetko itsesi? Monet luulevat tuntevansa itsensä, odotuksensa ja tarpeensa, vaikka tunnistavat vain ympäristön itselleen luomat tarpeet ja odotukset. Erotatko todellisen rakkauden markkina-arvoista? Kyllä sinä erotat, jos vain haluat. Erotatko halun ja rakkauden? Sillä rakkaus on pikemminkin asennetta, miten rakastan, kuin asennetta, miten tulen rakastetuksi? Ihmiskunnassa on vallinnut liian kauan tarve tulla rakastetuksi, sen sijaan, että ilmaistaisiin todellista rakkautta. Kaikenlaiset keinot tulla rakastetuksi ovat olleet ja ovat käytössä. Ihmiset tekevät asioita, ostavat tuotteita ja valitsevat asenteitaan tullakseen rakastetuiksi. Historian kuluessa monista vääristyneistä asenteista on tullut yleisesti hyväksyttyjä lakeja ja käyttäytymismuotoja.

   Maailma on niin täynnä näitä rakkautta ja vapautta tukahduttavia normeja, riittejä ja asenteita, että yksilö, joka ilmaisee rakkautta, saattaa vaikuttaa yhteiskuntaan sopeutumattomalta. Sillä rakkaus ja vapaus ovat yhtä. Kun ilmaisemme rakkautta, olemme vapaita. Rakkaudessa ei ole vääryyttä. Todellinen vapaus on absoluuttista rakkautta. Käsitys vapaudesta on vääristynyt maailmassamme samoin kuin käsitys rakkaudesta. Molempia pyritään ostamaan ja saavuttamaan tavoilla, jotka ovat vain harhaa todellisen rakkauden ja vapauden edessä. Kärjistyneimmillään kansakunnat luulevat ostavansa vapautta sotavoimiaan vahvistamalla. Luulevatko he silloin myös ostavansa rakkautta? Sillä vapaus on rakkautta. Elämää tuhoavilla toimenpiteillä hankittu vapaus on riippuvuutta ja pelkoa. Pelko on haaste todellisen rakkauden saavuttamiseen. Rakkaus ei pelkää. Kuinka rakkaus voisi pelätä sillä rakkaus on ikuista, ääretöntä voimaa ja viisautta? Ääretön rakkaus, ääretön viisaus ja ääretön voima ovat sinussa. Miksi siis pelkäisit? Pelko ei ole sinussa. Se on yhteiskunnallisissa, sosiaalisissa ja taloudellisissa rakenteissa. Pelko on energiaa, joka ylläpitää näitä rakenteita. Niin vääristyneitä ovat rakenteet, että niitä pitävät toiminnassa elämää tuhoavat energiat. Ne ovat vanhentuneita energioita, jotka käyvät kuolinkamppailuaan, samalla kun rakkauden elämää rakentavat energiat ilmentävät itseään yhä laajemmin.

 

 


Takaisin