Ultran Nettikolumni  7/2003


Rahan jumaluus tärisee yhä

Vappu-Elina Kuivala

 

Timo Laurila kirjoitti kirjansa Raha – tärisevä jumaluus viisi vuotta sitten. Valitettavasti se ei ole menettänyt ajankohtaisuuttaan

Timo Laurila tuntuu kirjoittaneen sielun palolla kirjaa. Toisaalta teksti on poikkeava ns. henkisen kasvun kirjallisuudessa, koska siinä otetaan voimakkaasti kantaa aikamme koko maapalloa ja Suomea koskeviin ongelmiin ruohonjuuritasolta käsin.

Tätä kirjaa olisi voinut suositella oppikirjaksi kaikille eduskuntavaaliehdokkaille sekä äänestäjille.

Kirja on yhteenveto mm. maapallon taloushistoriaan, naisten asemaan sekä julmien johtajien edesottamuksiin. Kunniansa saavat kuulla entiset ja uudet valtionjohtajat ulkonäköä myöten. Huoli EU:n tulevaisuudesta, toimimattomuudesta ja ennustus huonosta lopusta tulee esille.

Laurila arvostelee kristittyjen kirkot ja niiden vallan käyttäjät, mutta arvostaa myös hyvät teot. Suomen eduskunta saa kuulla kunniansa, puolustusvoimien hankinnat samoin.

Erityisen järkyttävä on mielestäni luku, jossa kerrotaan vuonna 1998 silloisten poliittisten johtajiemme kuuluvan Bilderberg-ryhmään. Ja mitä kaikkea se sisältää, mihin systeemi johtaa maapallon ihmiskuntaa? Jos tuo kaikki on totta, entä nyt vuonna 2003 eli viisi vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen ja eduskuntavaalit juuri käyty? Kuuluuko joku nykyisistä poliittisista ja talouselämän johtajista em. ryhmään? Sen voisi uskoa muutamien Suomen vallankahvoissa olevien johtajien kannanotoista.

Kirjan mukaan nykyisiä rahavallan etuja ajavia johtajia pelottaa alkuperäiskansojen tapa elää, ajatella ja uskoa. Rahavaltaan perustumaton kulttuuri olisi uhka nykyisille johtajille ja heidän länsimaiseen rahan palvomiseen perustuvalle järjestelmälleen.

Tätä eivät tuo esille valtapolitiikkaan sitoutuneet mediat. Yksittäisten kirjoittajien sanomana näitä asioita ainoastaan vähätellään ja naureskellaan.

Suomalainen sanalasku ”Itku pitkästä ilosta” voisi sopia tähänkin. Voisiko näinkin ajatella: Ihminen, joka ei ole herännyt henkisesti, nauttii ahneesti kaikesta mitä rahalla saa, asenteella: mitä millään on väliä.

Kirjan loppua luettuani mietin, miksi tätä kirjaa ei jaettu ennen EMU:un liittymispäätöstä kansalaisille EURO-oppaan sijaan?  Olisimmeko silti nousset vastarintaan, nythän meiltä ei edes kysytty, vaan euro otettiin vastoin kansanäänestystä käyttöömme ja meidät vietiin Euroopan raha- ja talousliittoon kuten aikanaan hallituksemme vei meidät perustuslakimme vastaisesti Euroopan Unioniin. Meille kansalaisille kerrotaan epätotuuksia, koska Raha Ratkaisee edelleen isänmaassamme Suomessakin.

Jos maapallon eri mantereiden unionit perustuisivat ihmisten keskinäiseen haluun ymmärtää toisiamme, kehittää terveillä tavoilla yhteistä fyysistä asuinsijaamme ja perustuisivat henkisen hyvinvoinnin saavuttamiseen, toisista ihmisistä välittämiseen, lähimmäisen rakkaudella työtä tekemiseen, jossa kaikilla kansalaisilla olisi riittävän toimeentulon edellytykset – sellaisessa unionissa olisi jokaisella hyvä elää.

Kirjan loppuosassa kerrotaan Hopi- ja Lakota-intiaanien ennustamista, perimätiedon mukaisista muutoksista vuosituhannen vaihtuessa, (kirja julkaistu v. 1998) jossa intiaanit odottavat maapallon ulkopuolista apua ihmisten henkisen kohottamisen johdosta syntyviin fyysisen tason muutoksiin.

Nyt tiedämme, että intiaanien ennustamat luonnonmullistukset ovat jo tapahtuneet v. 1999-2002.

Onko tänään muuta toivoa, kuin odottaa intiaanien ja eräiden muiden näkijöiden ennustamia vuosien 2004 – 2012 muutoksia?

Kirjan parasta antia ovat mm. siihen kerätyt monet maailman historian katsaukset poliittisiin, filosofisiin, taiteen ja psykologian tapahtumiin, koskien ihmiselämän ja maapallon ekologian aitoa säilyttämistä.

Eläkäämme tässä ja nyt, silmät avoinna, korvat kuulolla ja suvaitsevaisena ilman kateutta lomailevaa naapuria kohtaan, joka lähettää kortin tai tekstiviestin viisaitten itämaan tietäjien hiekkarannoilta.

Timo Laurila
Raha – tärisevä jumaluus
Atmayhteisö 1998

 


Takaisin