Syys-Extra 2016

 

 

 

 

 

 RTY ry:n myöntämät stipendit vuonna 2016

 

   

  RTY:n infopisteen äärellä olivat stipendinsaajat Tuula Pelttari, Emmi Huhtaniemi, Anni Salminen (GIF) ja Jeremy Qvick. Läsnä myös stipenditoimikunnan pj Ari-Pekka Hyrkäs ja kukkia ojentamassa Stella Helne. Taustalla Timo Teiden maalauksia.  (Klikkaa kuvat suuremmiksi)

 

 

 

Emmi Huhtaniemi (500 €), valtiotieteiden maisteri, sosiaali- ja kulttuuriantropologi, tehnyt tutkielman maya-kalenterin päättymisestä ja Uuden ajan alkamisesta. Yliopistotutkimuksen ohella järjestänyt omakohtaisen maya-seminaarin Meksikossa.

Stipendiraha: Kirjan tekemiseen, jonka aiheena on ”rituaalin voima ja maagiset tietoisuudentilat”. Kirjan pohjana on jo samasta aihepiiristä tekemänsä pro gradu -työ.

 

Ghost Investigations Finland / GIF (500 €), nelihenkinen tutkijaryhmä pääkaupunkiseudulta (perustettu v. 2010). Tieteelliseen realismiin nojautuva, ilmiöiden todellista luonnetta kenttätyönä sekä myös teoreettisesti tarkasteleva tutkimustyöryhmä.

Stipendiraha: Uuden tutkimuslaitteen, Full Spectrum -kameran hankintaan sekä matka- ja majoituskuluihin.

 

Tuula Pelttari, Tampere (300 €). Stipendi ansiokkaasta elämäntyöstä näkijänä, taiteilijana ja kirjailijana (rajatiedon kirja-arvostelijoiden kärkihahmoja); tuki tulevien vuosien kirjalliselle toiminnalle.

 

Erkki Koskimo (200 €). Musiikin ja videotekniikan ammattilainen; Monipuolinen ja intoa hehkuva suunnitelma paranormaalien ilmiöiden esittelemiseksi ja levittämiseksi ihmisten tietoisuuteen tietokonetekniikan ja internetin välityksellä; tähän tukiraha.

 

Jeremy Quick (200 €). Henkisen kehityksen alalla työskentelevä, nuoren polven herkkä ja lahjakas muusikko sekä kirjailija; taustalla steinerilaiset opinnot. Tukiraha vasta ilmestyneen ”Tie sisäiseen ihmisyyteen” -kirjansa englanninkielelle kääntämiseen.

 

”Iisakki Totuudentalo”, Oulu (150 €). Totuudentalo (www.houseoftruth.education) -verkkosivuston luoja (2011) ja ylläpitäjä. Kaikille avoin koulutus toteutuu päivittyvillä internetverkkosivuilla, johon sisältyvät niin monipuoliset tekstit kuin kuvitukset.

 

Einar Petander, Turku, filosofian maisteri, pääaineena historia (150 €). Pohjoismainen yliopistotutkija, uskontojen ja teosofisten liikkeiden alalla. Tutkimuksen kohteena teosofisen ja universaalisen veljeydenaatteen leviäminen niin Suomessa kuin Ruotsissa 1800-luvun loppupuolelta tähän päivään.

 

 

* Kaikki lähetetyt hakemukset olivat hyviä ja kriteerit täyttäviä. Tarkka jako 1000 euron tutkimusstipendeihin ja 1000 euron yleisstipendeihin jouduttiin purkamaan ja siihen saimme myös hallituksen siunauksen.

 

 

 

ALOITUSSIVULLE