Heinäkuu 2019

 

 

 

 

 Sami Sälpäkivi

 

 Opettele olemaan

 

Tämä on tärkeä asia: Jos olet joskus luullut että sinulla ei ole mitään, olet oikeassa. Me emme omista mitään emmekä saavuta mitään. Me olemme olemassa täällä Maan päällä, ja se on ainoa asia mikä on, siis oleminen.

Olet karikkoisella matkallasi elämän virrassa osunut usein vedenalaisiin kiviin, joskus näkyviinkin. Olet opiskellut, tehnyt töitä, ystävystynyt, rakastunut, asunut monissa paikoissa, matkustanut. Olosuhteet ovat vaihtuneet koko ajan. Siitä mikä oli lapsuudenympäristösi ja kiinnekohtasi, ei ehkä ole enää mitään jäljellä. Ja silti sinä Olet. Emme siis ole ympäristömme, saavutuksemme, vaan niiden muokkaama vipeltäjä elämän pyörässä. Olisi kuitenkin hyvä muistaa se että muokkautuminen ei aina ollut täysin positiivista. Se jätti sinuun mustan jäljen, koska annoit sen jäljen jäädä. Joskus meillä pikku pipertäjillä on taipumus väittää itsellemme ja toisillemme että olemme näin ikäviä koska silloin ja silloin tapahtui sitä ja sitä. GET OVER IT! (suomeksi en nyt keksi mitään yhtä nasevaa ja ytimekästä).

Silitä arpiasi, henkisiä ja fyysisiä. Pyydä joltakin taholta apua niiden aiheuttajan lopulliseen unohtamiseen. Arvetkin voivat pienentyä, jopa hävitä. Tärkeintä on se ettet katsele arpiasi joka hetki tuntien niiden aiheutumistilanteen tuskan. Se tapahtui jo. Olet nyt siinä. Nyt on uusi päivä, uusi hetki. Joka aamu, synny tietoisesti uudestaan, unohda eilinen, opi virheistäsi ja Ole. Tekeminen tulee perässä oikeanlaisena kun ensin opettelet Olemaan.

 

 

 

ALOITUSSIVULLE