Helmikuu 2018

 

 

 

 

 Merja Sankelo

 

Nyt tarvitaan puhetta ja tietoa rakkaudesta elämän perustarkoituksena

 

Äskettäinen uutinen kalifornialaisesta perheestä, jossa vanhemmat pitivät kolmeatoista, eri ikäistä lasta nälässä kotona ja kiusasivat heitä myös erilaisilla muilla kielloilla ja estivät heidän liikkumisensa talon ulkopuolella, on järkyttänyt maailmaa. Tapaus on koskettanut ihmisiä, koska on ollut vaikea ymmärtää, miten vanhemmat voivat noin kamalalla tavalla kohdella omia lapsiaan. Järkytyksen taustalla on yleinen näkemys siitä, että vanhempien tulisi rakastaa lapsiaan ja osoittaa sitä sanojen ja tekojen avulla heille, eikä suinkaan kiusata heitä. Vanhempien erikoinen käytös ja toiminta johtuu ehkä heidän omasta ongelmallisesta lapsuudesta ja heikentyneestä mielenterveydestä, mutta ilmeisestikin myös siitä, että heillä ei ole ollut mitään käsitystä rakkauden merkityksestä ja oman elämänsä todellisesta tarkoituksesta maanpäällä.

Jokainen haluaa olla rakastettu ja elää ihmisten kanssa, joita kohtaan voi itse osoittaa rakkautta. Rakkaus on selvästi ihmisen sisään rakennettu perustarve. Jokainen ihmisen tarvitsee rakkautta, jotta voi kokea itsensä onnelliseksi. Siksi vanhempien rakkaus ja sen osoittaminen lapsille, on ehdottoman tärkeää. Kun näin tapahtuu, oppii lapsikin rakastamaan ja ottamaan vastaan rakkautta, joka mahdollistaa elämän onnellisuuden. Rakkaus on siis yksi tärkeimmistä elämäntaidoista, jonka vanhemmat voivat lapsilleen opettaa, koska ilman rakkautta ei ole mitään. Rakkaus antaa siivet elämälle. Rakkaudeton elämä on vailla tarkoitusta ja silloin ihminen on onneton ja allapäin; elämästä nauttiminen ja iloitseminen on mahdotonta. Näin on kuitenkin tarkoitettu, että ihminen iloitsee ja nauttii elämästään joka hetki ja tekee tarpeellisia muutoksia, jos jostain syystä kokee olevansa elämäänsä tyytymätön.

Rakkauden täyttämä elämä on mahdollista, kun tiedostetaan rakkauden merkitys elämän ydinasiana.

Tämä tietous avautuu jokaiselle kuolemattomalle sielulle ja ihmiselle, kun on oikea aika, eli kun hän on saavuttanut tietyn henkisen kypsyystason. Lapset, joiden vanhemmat ovat saavuttaneet em. rakkaustietoisuuden, ovat etuoikeutettuja ja saavat elää onnellisen ja turvallisen lapsuuden. Viisaat vanhemmat myös kertovat rakkaudesta ja sen merkityksestä jälkikasvulleen ja keskustelevat heidän kanssaan minkälaisia haasteita rakkaudessa elämiseen sisältyy. Elämähän on annettu ihmiselle juuri sitä varten, että hän opettelisi elämään rakkautta joka päivä ja saavuttaisi lopulta valaistumisen, eli täydellisen hyväksi tulemisen. Rakkaudessa elämiseen sisältyy myös säännöllinen yhteys maailmankaikkeuden korkeimman voiman ja hänen energiansa kanssa. Tämä tarkoittaa samalla sen energian vaikutuspiirissä olemista, josta itsekin on lähtöisin. Tämä on mahdollista hiljentymisen eli meditoinnin avulla. Tämä yhteys on jokaiselle ehdottoman tärkeä, koska se herkistää intuitiolle ja omien tunteiden kuuntelulle, joiden välityksellä on mahdollista saada ohjausta omaan elämään tuonpuoleisilta auttajilta monin eri tavoin.

Päivittäiset uutiset ihmisten pahoista teoista toisiaan kohtaan kertovat karua totuutta siitä, että maapallolla on vielä paljon niitä, jotka ovat tietämättömiä elämän perustarkoituksesta. Olisi tärkeää, että rakkaudesta puhutaan ja sitä pidetään esillä eri foorumeilla, jotta ne, joiden silmät rakkauden merkityksen suhteen on vielä suljettu, voisivat saada kipinän mm. sen selvittämiseen, miksi ihminen on syntynyt maanpäälle ja mitä tapahtuu kun maanpäällinen elämä päättyy. On tarkoitettu, että jokainen ihminen kehittyisi elämänsä aikana henkisesti mahdollisimman hyväksi ja eläisi rakkautta niin hyvin kuin osaa ja pystyy. Jokainen voi saada apua rakkaudessa elämiseen ja sitä koskevassa oppimisprosessissa olemiseen henkimaailmasta. Kukaan ei ole koskaan yksin, vaan apua on tarjolla kun sitä haluaa ja tarvitsee; apua pitää vain ensin huomata pyytää.

 

Merjan kotisivut www.nordictrainingconsultation.com

 

ALOITUSSIVULLE