Heinäkuu 2014

 

 

 

 

 Pekka Kaarakainen

 

 Tositarina Puolasta

 

  Tämä tositapahtumiin perustuva ja hyvin koskettava tarina tulee Puolasta. Se liittyy hyvin erityisellä tavalla Allan Kardecin teokseen Taivas ja Helvetti, joka on ilmestymässä Suomeksi.
 

Muutama vuosi sitten Puolassa erään yksinhuoltajan ainoassa lapsessa havaittiin parantumaton ja pitkälle edennyt syöpä. Ennusteet olivat hänen kohdallaan niin huonot, ettei mistään syövän hoitomuodoista näyttänyt enää olevan ratkaisevaa apua. Lääkäri totesi, ettei mitään ollut enää tehtävissä.

Äidin ja lapsen annettiin viettää viimeiset hetket yhdessä kotonaan. Surun murtamana äiti järjesteli elämänsä niin, että hän saattoi huolehtia lapsestaan sen viimeisen ajan, mitä heille oli sallittu yhdessä olla. Muutamien viikkojen jälkeen poika kuoli hänen syliinsä. Kukaan ei pysty sanoin kuvailemaan niitä tunteita, mitä äiti joutui kokemaan tuona aikana.

Tämän jälkeen hän vaipui syvään masennukseen eikä nähnyt enää mitään syytä jatkaa elämäänsä. Näiden ajatusten vallassa hän suunnitteli oman itsemurhansa ja aikoi toteuttaa sen omassa kodissaan. Ennen huoneistoonsa sulkeutumistaan hän oli hankkinut muutamia kirjoja luettavaksi. Niiden joukossa hän huomasi Allan Kardecin teoksen Taivas ja Helvetti ja oudoksui, että sellainen oli sattumalta tullut hankituksi. "Tämä ei ole sellainen kirja, josta minä ylipäänsä olisin kiinnostunut," hän kertoi ajatelleensa. Kuitenkin, koska hänellä ei ollut kiirettä, hän päätti lukaista tämän teoksen.

Se muutti hänen elämänsä. Teoksen luettuaan hän ymmärsi paremmin, mitä oli kokenut, miksi ja kuinka jatkaa tästä eteenpäin. Ajatus itsemurhasta siirtyi kauas pois. Muutamia kuukausia sen jälkeen hän aloitti vapaaehtoistyön pyrkien auttamaan myös muita äitejä, jotka olivat saaneet kokea saman raskaan iskun sydämeensä. Eräs tämän avustustyön nimettömistä kohteista kertoi kyyneleet silmissä ystävälleni siitä, kuinka paljon olikaan saanut häneltä apua.

Mikä saa ihmisen ajattelutavan muuttumaan niin täydellisesti? Se on parempi ymmärrys elämästä, menneestä ja tulevasta. Tämä lukemattomia ihmisiä elämässään eteenpäin auttanut Allan Kardecin merkkiteos Taivas ja Helvetti on saatavilla ensimmäistä kertaa suomenkielisenä Ultra-päivillä. Samasta aiheesta pidetään myös perjantaina 4.7. esitelmä ja workshop.

 

Artikkelin kirjoittaja Pekka Kaarakainen on Allan Kardecin opin ystävät ry:n puheenjohtaja ja teoksen kääntäjä.

 

 

ALOITUSSIVULLE