Toukokuu 2013

 

 

 

 

 Hannele Tampio

 

 Tämä hetki, tämä retki

 

  Aamu herkkänä voimallisena avautuu minulle, minussa. Aamu muuttuu hiljaisuudesta ääniksi, päiväksi, tekemiseksi. Kehoni ja mieleni aktivoituvat valon ja äänten mukana, alkavat toimia omalla tavallaan. Päivä ja minä touhuamme omiamme ja kaikenlaista, päivä kääntyy iltapäivän kautta iltaan, joka alkaa hidastua, hiljentyä, pistää minut hiljentymään yöhön. Yö hiljaisuutta huokuen tuudittaa uneen, josta aamu taas herättää valollaan, aurinko säteillään. Kierros on tehty ja uusi kierros voi alkaa....

On vain tämä hetki, minun retkeni on tässä hetkessä, se on aamussa, päivässä, illassa ja yössä. Tämä hetki on eilisessä, viime viikossa, viime vuodessa, menneissä vuosissa ja se on huomisessa, ensi viikossa, vuodessa...

Mennyt ja tuleva kohtaavat tässä hetkessä, ja ovat läsnä jokaisessa tässä hetkessä - minussa. Mennyttä tai tulevaa on turha kieltää tai yrittää kiertää, elän juuri tässä kallisarvoisessa hetkessä, menneisyys ja tuleva käsi kädessä minussa.

Parasta mitä voin tehdä menneen ja tulevan kanssa on kohdata ne tässä hetkessä.

On hyvä kohdata asiat, joita on kuulunut menneeseen ja joita tahtoo tulevaan, kohdata tunteet, joita niissä on, tunteet, jotka elävät tässä - minussa, minun kauttani. Kohtaan itseni tässä hetkessä ja paikassa elämäni retkellä.

Minuun mahtuu paljon erilaisia kokemuksia ja kokemuksien aiheuttamia inhimillisiä tunteita, tuntemuksia: iloa, onnea, myötätuntoa, rakkautta, suuttumusta, surua, häpeää, syyllisyyttä, hylätyksi tulemista, hylkäämistä, pelkoa, kateutta, välinpitämättömyyttä... Tunteet vaihtelevat päivän ja hetken kuluessa. Aamun tunne sävyttää päivän alkamista. Aamun tunne on ehkä muotoutunut yön unien mukana tai viipyilee edellisestä päivästä. Aamuinen tunnelma muuttuu päivän tapahtumissa ja kohtaamisissa.

Aamun ja illan välille mahtuu paljon tapahtumia, tunnelmia, asioita, kohtaamisia, muutosta, matkaa.

Tunteeni tässä hetkessä ovat muotoutuneet menneistä. Tunteeni kertovat, mikä minulle on hyväksi ja mikä ei. Menneisyyden varjot tunteissani estävät minua huomaamasta tunteitani tai tuntemuksiani. Varjot värittävät niitä joskus virheellisesti tai tulkitsen ne väärin, mikä on vain inhimillistä. Armahdan itseni tuomiosta. Otin tämän ja tuonkin askeleen löytääkseni enemmän itseäni, löytääkseni omat tunteeni ja tuntemukseni, löytääkseni syvemmän yhteyden itseeni ja toisiin, kaikkeuteen, löytääkseni yhä aidomman itseni ja oppiakseni olemaan yhä aidompi eri hetkissä ja tilanteissa.

Olen sielu ihmisessä, olen ihminen retkellä tässä elämässä tässä hetkessä.

 

Hannelen kotisivut
http://hanneletampio.com/fi/finnish-blog

 

 

ALOITUSSIVULLE