Marraskuu 2011

 

 

 

 

Pirjo ja Mika Kortelainen

 

Enkelit ovat kanssasi päivittäin tässä elämässä

 

Lapsen uskossa Enkelit ovat kaunis ajatus, todellisessa aikuisen elämässä heidät usein sivuutetaan, koska aikuisten ihmisten kynnys ajatella Enkelin läsnäoloa liittyy usein ristiäisiin, häihin, hautajaisiin tai jouluun.
Joulun sanoma on kaunis ja Enkelit loistavat jouluna pöydillä kynttilänvalossa kirkkaana ja ympäristön valaisee joulun sanoma ja Enkelien viesti.
Tämä kertoo meille ihmisille sen, että Enkelit tuovat lohtua. Heidän on sallittu tulla ja heitä pyydetään olemaan kanssamme jouluna. Kuinka moni meistä ajattelee, että Enkelit olisivat kenties täällä useimminkin, jopa päivittäin - oli sitten kesä tai talvi. Sanomme usein monien tilanteiden edessä; Enkelit kanssasi. Lähetämme ystävillemme kortin ja sanomme; Enkelit ovat kanssasi.

Aikuisen ihmisen elämään enkelit valitettavasti vain harvoin kuuluvat. Omasta mielestään ”jalat maassa kiireisen ihmisen” elämään on vaikea sovittaa Enkelien oppia, koska he voisivat rajoittaa hänen uskottavuuttaan. Enkeleitä ei ole koskaan pyydetty ja Enkelit ovat sopeutuneet tähän.
Mieleen on jäänyt vuosien takaa erään naisen sanat. Hän kertoi rakastavansa joulua, hänellä oli oma ”jouluhuone” myös kesällä. Hän oli koristellut sen jouluvaloilla, Enkeleillä ja hän rakasti istua tämän kaiken keskellä. Tämä ihminen oli kokenut Enkelien hyvyyden ja rakkauden, tämän ihmisen oli hyvä olla Enkeleiden lähellä. Olen miettinyt asiaa monet kerrat ja todennut itselleni: ajatuksena kaunis. Hänen Enkelinsä olivat hänelle sallittuja jouluhuoneessa.

Toisaalta Enkelit eivät tarvitse erityistä tilaa tai alttaria, vaan pyydettynä he tulevat mihin vain, läheisyyden aistii.
Olemme valaistuneita, kun näemme myös toiset kanssakulkijat rinnallamme valaistuneina. Kuinka vaikea ymmärtää, miten joku toinen nyt olisi sen viisaampi, minähän olen tehnyt sitä tätä ja tuota ja tuo toinen ei mitään. Näinkö asiat ovat, kyllä vaan. Näin meitä opetetaan olemaan itsemme ja näkemään toinen myös itsenään – arvostamaan toista ihmistä.
Miten paljon ihmisinä opimmekaan toisiltamme ja miten paljon voisimme vielä oppia jos vaan jaksaisimme kuunnella ja kuulla ymmärryksellä. Tie edessämme tasoittuu ja elämä helpottuu kun opimme arvostamaan kaikkea ympärillämme, koska elämäntaipaleellahan kaikki mitä näemme, on meille lohtuna. Toinen on toisessa asiassa hyvä ja toinen toisessa – jokaisella meillä on jotain annettavaa ja saatavaa, joskin eri tavalla. Se miten me hyväksymme tämän, on meidän tehtävämme kohden valaistumista. 

Väärään suuntaan

Kirjaimellisesti sanoen tämä on vaihe, jossa me voimme mennä suoralta tieltä ”metsään”. Teemme oman päämme mukaan, kyselemättä sen kummempia tai sitten toisia ihmisiä seuraten tai kuunnellen. Pysähtymättä ja pohtimatta sen enempää koska suunta on vain eteenpäin. Vastustuksia tulee eteen mitä ihmeellisimmistä paikoista tai sitä kummallisempien asioiden yhteydessä, niistä huolimatta menemme eteenpäin. Verrannollisesti törmäämme seiniin, aukaisemme vääriä ovia, koska omat toiveet ja odotukset ovat niin hallitsevan suuria ja toimivat niin, koska ”minä tahdon niin”. Väärän suunnan kulkeminen voi jatkua pitkäänkin ja viedä suuren osan ihmiselämästä, kunnes ajan kuluessa istumme ihmeissämme ja mietteissämme, eihän sen näin pitänyt mennä, tässäkö tämä kaikki on, mikään ei anna mitään ja kaikkiko on jo tehty.
Keskittyminen itse asiaan heikkenee ja tilalle astuu tyhjä olo jolta ei edes osaa odottaa mitään.

Epäonnistuminen tehtävässä on toisten syy, syytä yritetään kohdentaa ja siirtää erilaisiin merkityksettömiin tapahtumiin koska itse ei viitsi tai ei jaksa edes toimia. Ihmisiltä kysellessä he saattavat sanoa; sinullahan on kaikki hyvin, mitä muuta tarvitset.
Esimerkeistä huolimatta, pitää vain myöntää itselleen että; nyt meni metsään. Suunnitelmat eivät toteutuneet, nyt olisi tehtävä jotain. Vaikeinta se on kuitenkin silloin kun on yksin asian kanssa. Koska silloin kun jokapäiväiset työt menettävät merkityksensä, sydän ja sielu etsivät jotain suurempaa, jotain joka voisi sanoa: olet tärkeä, sinun tehtäväsi on suuri ja tulevassa sinua tarvitaan. Ihania lempeitä sanoja jotka ovat vain sinulle. 

Kohtaamiset opettavat

Ihmissuhteet tulevat elämästä ja kaikilla pienilläkin ihmissuhteilla on merkitys elämässä, olet saanut kasvaa niiden avulla ja olet kokenut muutoksen, jonka kuului sillä hetkellä tapahtua. Kaikki ihmissuhteet eivät jää pysyväksi jokapäiväiseen elämääsi, koska niiden tarkoitus oli auttaa eteenpäin toisianne juuri sillä hetkellä kun sen aika oli. Kohtaaminen auttoi sinua eteenpäin tai korjasi aiemmin tapahtuneen kohdallasi. Ilman tätä kohtaamista et voisi edetä opintojen mukaisesti tässä elämässä.
Ihmisenä me yleensä kuljemme iloisena ja luottavaisena ”nenä kohti myötätuulta” kun kaikki menee hyvin. Vastoinkäymisten edessä huudamme tyhjyyteen ja itkemme kunnes ei ole enää mitä itkeä. Haluaisin tässä vaiheessa muistuttaa että kaikella on myös vastakohtansa. Näin on myös näkyväisen ja näkymättömän kohdalla. Hyvyyden ja pahuuden, rakkauden ja vihan, joista voisikin kirjoittaa pitkän listan. Kaikkea ei voi koskea ja koskettaa ja näiden asioiden oppimiseen voi joltain ihmiseltä mennä koko ihmisikä.

Ihmisen elämä on kuin filminauha, pitkä, aaltoileva ja tapahtumarikas. Kun hiljennyt ja käyt läpi merkittäviä tapahtumia elämässäsi, ne voivat satuttaa. Ihmisenä usein vetäydymme kuoreemme ja yritämme poistaa tiettyjä tapahtumia. Uskomme ja toivomme, että kun en sitä mieti, sitä ei ole. Kuitenkin alitajunta pitää tapahtumaa yllä ja unet pyörivät asian ympärillä, sinusta huolimatta. Toiveistasi huolimatta kohtaat asian, joskus uskottelemalla itsellesi, että näin ei ollutkaan. Tapahtumaa ei voi käsitellä jos sen kieltää. Elämän filminauhan tapahtumat hallitsevat ja ovat rekisteröityneet sinuun, koska ne ovat osa sinua. Tapahtumat muokkaavat käytöstäsi ja saavat sinut välttämään samankaltaisia tilanteita tiedostamattomasti.
Kuinka paljon helpompi olisi ajatella iloisia asioita huonojen sijaan ja sulkea pois mielestä se, joka ei tunnu hyvältä. Tämä kuitenkin rajoittaa elämää, koska filminauhan tapahtumat eivät haihdu ilmaan. Voit auttaa itseäsi niin, että teet itsellesi itsesi tietoiseksi ja puhdistat oman filminauhasi, meditoiden ja hiljentyen. Opiskele tyhjentämään mielesi ja keskitä ajatus filminauhan tapahtumaan, joka joskus on tapahtunut ja häiritsee sinua. Ymmärrä tapahtumaa, anna anteeksi ja lopuksi poista tapahtunut. Tehtävän suorittamisen jälkeen koet helpotusta ja ajan kanssa huomaat, että saat puhdistettua elämän filminauhaa monesta tapahtumasta, joka muuten voisi olla syvällisen oppimisen esteenä.
Jokaiselle on annettu mahdollisuus arvoon tai titteliin katsomatta keskittyä kuuntelemaan, mitä sanottavaa sinulle on ja mikä elämäsi tarkoitus mahdollisesti voisi olla, kun suunnittelet uutta suuntaa, etenet vanhassa tai haet elämääsi tarkoitusta. Elämään astuu inhimillinen tekijä, suurin kaikista, joka sanoo: näinhän sen pitikin mennä, olen odottanut sinua ja siinähän sinä, jatketaan harjoituksia. 

Anna ihmisyytesi loistaa

Jos tilissäsi on suuria taakkoja kannettavana, opettele niistä pois. Pyydä anteeksi ja anna ihmisyytesi loistaa omalla tavallasi. Tällä matkalla on syytä muistaa, että hyväksyt ensin itsesi, virheinesi ja arvostaen. Uskalla toimia ja olla rohkeasti oma itsesi, sillä sinä olet myös lahja ympäristöllesi.
Enkelit haluavat, että meillä jokaisella on merkittävä ja täydellinen osa elämässä, joka on räätälöity juuri sinua varten. Jokaisella meillä on oma tehtävä ja tätä tehtävää varten oma henkiopas, joka on kulkenut kanssasi elämän tietä syntymästäsi asti. Oppimisen valmiudet ja valmiutesi ottaa opit ja tiedot vastaan on päätetty etukäteen, sinun tehtäväsi on tehdä oma osuutesi ja tulla 50%:sti vastaan. Kysyy paljon voimia luottaa itseesi ja aloittaa jostakin; minkä itse koet parhaimmaksi, oli kyse mistä tehtävästä tahansa tai haasteesta jonka sydämessäsi koet oikeaksi sen hetkisessä tilanteessasi.

Elämän tarkoituksen löytäminen on tärkeimpiä asioita elämässämme. Löytäminen voi alkaa vastuun ottamisesta omista teoista, sanoista ja ajatuksista. Tämän jälkeen on helpompi edetä tielle, joka johdattaa kohden ymmärrystä ja tietoisuuden laajentumista. Tie avaa myös hetkellisen sisäisen yksinäisyyden tunteen ja kokemuksen, kun rauha välittyy sinusta ihmisille, maailman menon vilistäessä omineen ohi. Eiliset asiat eivät enää ole se tärkein mielenkiinnon kohde, kun Maailmankaikkeuden merkitys ja enkelit puhuttelevat sinua.

 

Pirjo ja Mika Kortelainen ovat tehneet ”Enkelit kanssasi” –seinäkalenterin enkelipallokuvista.
Kalenteria on saatavana Ultrasta.

 

 

ALOITUSSIVULLE