Lokakuu 2010

 

 

 

 

Hannamari Mäkelä

 

Viljapeltokuviot ja "aikamme merkit" -symposium Glastonburyssa

 

Heinäkuussa 2009 saavuin myyttiseen Avaloniin, legendojen ja tarujen maahan, jota muinaiset keltit kutsuivat kuvaavalla nimellä Ynys Witrin, 'näkemisen saari'. Myytin mukaan Avalon sijaitsi toisessa ulottuvuudessa Englannin Glastonburyssa, jota pidettiin pyhiinvaelluspaikkana jo viisituhatta vuotta sitten. Kautta aikojen mystikot ovat hakeutuneet tähän kaupunkiin, ja kuluneen vuosisadan aikana siitä on tullut koti monille näkijöille, parantajille, vaihtoehtoisille tutkijoille, kirjailijoille ja taiteilijoille. Spirituaalisuus on Glastonburyssa hyvin vahvasti läsnä.

Vuosittain tässä pienessä kaupungissa järjestetään kolmipäiväinen symposium Signs of our Times, jossa vaihtoehtoisiksi kutsutut tutkijat ja kirjailijat sekä mystikot luennoivat. 20 vuotta sitten se oli aloittanut viljapeltokuvioihin keskittyneenä konferenssina, mutta laajeni pian kattamaan paljon muutakin uuden tieteen ja tietoisuustutkimuksen alueelta, totuusliikkeistä, pyhistä paikoista, maan energioista, egyptologiasta, ufoista, psyykkisistä ilmiöistä, parantamisesta, pyhästä geometriasta, vaihtoehtoisesta arkeologiasta ja kaikesta siltä väliltä. Myös keskustelu viljapeltokuvioista jatkuu, koska niitä piirtyy lähialueiden viljapelloille edelleen. Vuosi vuodelta kuvioiden määrä kasvaa ja niiden geometria monimutkaistuu, ja ne kiehtovat ja inspiroivat yhä useampia ihmisiä jotka saapuvat Englantiin kokemaan niiden energian ja kauneuden.

Viljapeltokuviot

Symposiumia edeltävänä aamuna lähdimme bussilla kohti Aveburya ja Egyptin suurten pyramidien ikäistä Silbury Hilliä, joiden viereisille viljapelloille oli jälleen ilmestynyt ihmeellisen kauniita kuvioita. Noin 80 % maailman viljapeltokuvioista ilmestyy tälle seudulle, ja ilmiöllä arvellaan olevan yhteys alueen voimakkaisiin energialinjojen risteymiin. Englannin sanotaankin sijaitsevan maapallon sydänchakran kohdalla. Oppaamme kertoi, että käynti viljapeltokuviossa muuttaisi meitä, sillä energia kuvioiden sisällä on valtavan voimakas. Saimme kuulla, että tähtipölyä on kuvioissa 500000 kertaa enemmän kuin muualla maastossa.

Opas näytti meille ilmasta otettua valokuvaa ennen kuin kävelimme pitkälle pellon keskelle viljapeltomuodostelman sisään. Kuva toimi ikään kuin karttana – ilman valokuvaa ei kuvion muodosta voinut sen valtavan koon ja labyrintinomaisuuden vuoksi saada maasta käsin selvää.

Ensimmäinen muodostelma, jossa vierailimme, muistutti paljon Quetzalcoatlia, Mayojen Valon ja Tiedon Sulkakäärmejumalaa, jonka muinaiset Mayat olivat ennustaneet palaavan maailmaamme vuonna 2012 pitkän poissaolon jälkeen. Monet viljapeltokuviot viittasivatkin vuoteen 2012, kuten edellisenä kesänä Englantiin ilmestynyt aurinkokuntaamme kuvaava ympyrä, jonka planeetat olivat juuri sellaisessa muodostelmassa jossa ne ovat Maya-kalenterin päättymispäivänä 21.12.2012.

Myös maasta tarkasteltuna muodostelma oli täydellisen symmetrinen, ja vilja lakoontunut kerroksittain muodostaen kauniita spiraaleja. Kuvio oli ilmestynyt paikalle jo kaksi viikkoa aiemmin, mutta se oli yhä hyvin vaikuttava ja kutsui ihmisiä puoleensa, meditoimaan ja maahan makaamaan, voimakkaita energioita tunnustelemaan. Monet tutkijat olivat vuosien ajan vähitellen avanneet tätä mysteeriä, eivätkä he uskoneet kaikkien kuvioiden olevan ihmisten tekemiä, vaikka osa niistä tiedettiinkin ihmisryhmien toteuttamaksi. Heidän mukaansa sellainen oli helppo erottaa aidosta. Nämä avarakatseiset tiedemiehet ja -naiset olivat osoittaneet, että aidossa peltokuviossa viljan lakoontumisen on voinut aiheuttaa ainoastaan mikroaaltoja muistuttava, hyvin voimakas 800-asteinen lämpösykäys. Korsissa on myös havaittu rautaoksidikerros, jollainen esiintyy vain lämpötilan ylittäessä 500 astetta. Tutkija ja valokuvaaja Lucy Pringle kertoi lähettäneensä viljapeltokuvioissa hetken ajan levännyttä pullovettä laboratorioon, jolloin tuloksena oli ollut valokuvia kyseisten kuvioiden muotoon järjestäytyneistä vesikiteistä.

Kauempana viereisellä pellolla siinsi toinen, viisi viikkoa aiemmin ilmestynyt muodostelma, joka esitti kahta yin&yang-symbolia yhteen sulautuneena. Tällainen teema näyttää nykyään olevan viljapeltokuvioissa yleinen, ja se on kuin merkki dualismin yhdeksi sulautumisesta, johon monet vuotta 2012 koskevat ennustukset viittaavat. Usein kuviot myös esittävät kehiä, joiden läpi lintu tai jokin muu siivekäs olento lentää. Siivekäs olento on aina ollut hengen symboli, ja ennustusten mukaan vuoden 2012 lopulla koittavan hyvin harvinaisen taivaankappaleiden linjauksen aikana hengellä on mahdollisuus kohota, ”lähteä lentoon” uudelle tasolle noustakseen. Vanhojen legendojen mukaan tämä hetki olisi kuin portaali, josta ihminen saattoi kuitenkin astua vain jos hän olisi oppinut muuttamaan asenteensa ja ajatuksensa dualismista ykseyteen.

Myös toinen kuvio, jolla vierailimme, oli kerrassaan upea ja ihmeellinen. Se oli piirtynyt Martinsell Hillin viljapellolle kolme päivää aiemmin ja muodostui 169:stä täydellisen symmetrisestä ympyrästä. Kuvion keskeltä katsottuna ympyrämeri jatkui pitkälle joka suuntaan, kuvio oli kuin labyrintti jossa seikkaileminen oli kiehtova ja hyvin erityinen, energeettinen ja harmonisoiva kokemus. Vilja oli tässäkin kuviossa lakoontunut kerroksittain kuin kudottu kangas. Niin kuin aidot peltokuviot aina, tämäkin oli ilmestynyt viljapellolle yhden yön aikana, eikä ihmisen jättämiä jälkiä ollut näkynyt missään. Moni vierailija oli kertonut voimakkaista tunnetilojen muutoksista ja fyysisistä vaikutelmista joita kuvioiden energia oli saanut heissä aikaan. Kuvioissa on myös mitattu voimakkaita magneettikenttiä. Muinaisina aikoina paikkoja, joihin viljapeltokuvioita oli ilmestynyt, pidettiin pitkään pyhinä.

Symposiumissa viljapeltohieroglyfeihin tutustuminen jatkui. Luennot aloitti Richard Smith, joka on tutkinut viljakuvioita yli 20 vuoden ajan. Hän totesi, että me ihmiset olemme hämmästyttävän kyvyttömiä näkemään asiat maailmanlaajuisena kokonaisuutena. Katselimme Anthony Jamesin vaikuttavia, kolmiulotteisia valokuvia viljapeltohieroglyfeistä 3D-laseilla. Suzanne Taylor oli tehnyt kuvioista hienon dokumentin What on Earth? joka sai symposiumissa ensiesityksensä. Siinä hän haastatteli englantilaisia taiteilijoita, tutkijoita, tiedemiehiä, filosofeja, geometrikoita, kouluttajia ja maanviljelijöitä, joita tämä kiehtova ilmiö on syvästi koskettanut. Nick Nicholson on työskennellyt 23 vuotta lentokonehuoltomiehenä ja raketti-insinöörinä ennen ryhtymistään valokuvaamaan viljapeltokuvioita ilmasta käsin vuonna 1977. Hänen kuvansa osoittivat, miten kuviot ovat vuosien mittaan kehittyneet yksinkertaisista kehistä valtaviksi, äärimmäisen monimutkaisiksi geometrisiksi muodostelmiksi, huipentuen tämän kesän ihmeellisen kauniisiin mestariteoksiin.

Ajan Henki

Brian Gerrish, entinen laivaston upseeri, luennoi epäilyttävästä Common Purpose-järjestöstä. Hän totesi Englannin olevan sekasorron kourissa: valheita, huijausta, varastamista, raakuutta, petoksia. Skandaalin jälkeen moni on Englannissa kysynyt, tarvitsemmeko todella Westminsterissä istuvia päättäjiä. Poliitikot tuhoavat maata sisältä käsin ja muuttavat sen vähitellen poliisivaltioksi. Pankkiirit vetävät naruista ja eliitti tekee itsestään koskemattoman. Euroopan unioni lähestyy diktatuuria, koska osa päätöksistä tehdään salassa. Tilanne ei koskaan ole ollut täydellinen, mutta nyt se on todella huono – juuri niin kuin Saksassa: aivopesua kouluissa, indoktrinaatiota ja niin edelleen. Mihin tämä kaikki johtaa, kysyi Gerrish, - jollemme ymmärrä taistella vastaan ja toimia nyt heti? Hän kehotti kaikkia paikalla olijoita levittämään asiasta tietoa mahdollisimman paljon. Nämä ongelmat eivät koske ainoastaan englantilaisia, koska yhtenäisen EU:n myötä monet asiat leviävät Englannista muualle Eurooppaan.

Norman Baker, parlamentin jäsen sekä tunnettu skandaalien paljastaja ja epämiellyttävien tosiasioiden esiintuoja, puhui seuraavaksi. Hän tarkastelee kirjassaan The Strange Death of David Kelly lukuisia omituisia yksityiskohtia, joita YK:n asetarkastaja David Kellyn kuolemaan liittyy. Virallisen tiedon mukaan Kelly teki itsemurhan heinäkuussa 2003, mutta faktat eivät puolla tätä väitettä. Sen sijaan tosiasioita tarkasteltaessa käy selväksi, että Kelly murhattiin. Taustalla on Englannin osallistuminen laittomaan Irakin sotaan, joka yhä vain jatkuu. Bakerin paksu kirja oli syntynyt monta vuotta kestäneiden tutkimusten pohjalta – niin paljon todistusaineistoa tästäkin asiasta oli tullut pintaan.

Historioitsija ja tutkija Terry Boardman puolestaan on etsinyt totuutta 1900-luvun katastrofaalisten konfliktien ja sotien pitkän listan takaa, ja hän totesi maapallon tapahtumien olevan pitkälti ihmisryhmien ja yksilöiden, eliitin, manipuloimia. Hän on kartoittanut tämän maailmanherruuteen pyrkivien yksilöiden verkoston suunnitelmaa Uudesta Maailmanjärjestyksestä, sekä syitä miksi tämä vuosisata on ihmiskunnalle tärkeämpi kuin yksikään aiempi historiassa läpikäymämme aikakausi. Vuoden 1600 paikkeilla alkanut luku ihmiskunnan historiassa on nyt päättymässä.

Ian R Cranella on takanaan 20 vuoden ura kansainvälisillä öljykentillä. Nämä kokemukset ovat johtaneet hänen nykyiseen työhönsä, maailmanlaajuisen petoksen monien kerrosten paljastamiseen. Crane osoitti sikainfluenssaviruksen olevan keinotekoinen ja siihen kehitettyjen rokotteiden hengenvaarallisia. Rokote oli tullut markkinoille vain viisi päivää nykyisen epidemian puhkeamisen jälkeen – se on siis käytännöllisesti katsoen testaamaton. Tauti ei ole vaarallinen, mutta siihen kehitetty rokote on. Crane kehotti jättämään rokotteen ehdottomasti ottamatta sekä levittämään asiasta tietoa mahdollisimman laajalle. Rokote heikentää ihmisten immuunijärjestelmää ja mahdollisesti aiheuttaa myrkyllisine ainesosineen muitakin terveydellisiä haittoja. Sikainfluenssan avulla ihmisiin lietsotaan pelkoa ja saadaan heidät ottamaan kyseenalainen rokotus, vaikka tilastollinen todennäköisyys kuolla sairauteen on äärimmäisen pieni. Johtava eliitti onkin avoimesti ilmaissut halunsa vähentää maapallon populaation alle miljardiin ihmiseen.

Kaikesta manipuloinnista huolimatta jotakin liikkuu pinnan alla. Heräämisprosessi on käynnissä, mutta onko se tarpeeksi, kysyi Ian Crane. Hän uskoo, että seuraavat kolme ja puoli vuotta ennen paljon odotettua Maya-kalenterin päättymispäivää 21.12.2012 saattaa olla ratkaisevinta aikaa ihmiskunnalle sitten Atlantiksen viimeisten päivien. 1,6 miljoonaa brittiä on riippuvaisia reseptilääkkeistä ja koko ihmiskunta bio-spirituaalisten uhkien hyökkäyksen kohteena. Henkilökohtaista voimaamme ja terveyttämme uhataan, jotta meistä tulisi paremmin kontrolloitavia. EU:n Codex Alimentarius, uusi laki, jonka tarkoituksena on vuoden 2010 alusta alkaen rajoittaa merkittävästi luonnonlääkkeiden, vitamiinien ja mineraalien käyttöä, on hyvä esimerkki tästä. Se tekee meidät entistä riippuvaisemmiksi vaikutusvaltaisesta lääketeollisuudesta, jolla on tapana hoitaa oireita, muttei niitä aiheuttavia tekijöitä. Valtiaamme eivät halua meidän ymmärtävän omaa potentiaaliamme, joka ilmenee valtavan kirkkaana, meistä itsestämme loistavana sisäisen voiman valona. Kansan kollektiivisella mielipiteellä on kaikesta huolimatta paljon painoarvoa, Ian Crane muistutti.

Muinaista viisautta 

Druidi, kirjailija ja psykologi Philip Carr-Gomm totesi luennollaan, että monet ihmiset eivät nykyisin halua rajoittua kannattamaan yhtä uskontoa, vaikka he etsivätkin merkityksellisyyttä ja henkistä sisältöä elämäänsä. Ihminen voi inspiroitua niin Buddhan kuin Sufi-mystikkojen sanoista sekä kelttiläisen spirituaalisuuden kauneudesta – siirtyen kohti syvällisempää näkemystä, joka muuntaa uskonnon ja dogmin keinotekoisen jaottelun ja vapauttaa henkemme. Näinä muutoksen aikoina magia on tulossa uudelleen pintaan, kun kaksi maailmaa yhdistyy ulottuvuuksien kohdatessa. Magia yhdistää tieteen ja uskonnon; alue mielen ja kehon välillä on maaginen. Magian Carr-Gomm määrittelee toiminnalliseksi lähestymiseksi kohti henkimaailmaa. Se voimauttaa ihmisen, sen vuoksi se eroaa uskonnosta. Hänen mukaansa Englannissa on koko maailman rikkain magiakulttuuri, joka saattaa juontua saaren erityisistä energioista ja energialinjojen risteyskohdista. Viljapeltokuviot tarjoavat meille mysteerin, siksi ne ovat merkityksellisiä.

Christopher Dunn on toiminut lähes kaikilla korkean teknologian tuotantoalueilla. 24 vuotta jatkuneiden tutkimustensa avulla hän on mm. osoittanut Gizan pyramidin olevan todellisuudessa suunnattoman suuri laite. Dunnin mukaan oma sivilisaatiomme voi oppia todella paljon muinaisten kansojen tiedosta ja viisaudesta, sillä esihistoriassa on ollut olemassa sivilisaatio, joka oli paljon edistyneempi kuin aiemmin on uskottu.

Valopallojen arvoitus

Katie Hall ja John Pickering ovat julkaisseet kirjan Beyond Photography neljän vuoden intensiivisen orbien eli valopallojen ja niihin liittyvien ilmiöiden tutkimustyön tuloksena. Niin kuin monen muunkin valokuvaajan digikameralla otettuihin kuviin, myös heidän valokuviinsa alkoi muutama vuosi sitten ilmestyä orbeja. Pickering totesi, että kerta toisensa jälkeen niin heidän kuin monien muidenkin lisäksi tiedemiehet ovat todenneet tämän valopalloilmiön olevan sekä vuorovaikutteinen että tarkoituksellinen. Hänen mukaansa kaikki heidän näkemänsä ja kuvaamansa ilmiöt ovat visuaalinen osoitus toisen todellisuuden olemassaolosta – suuremmasta todellisuudesta, johon totunnainen fyysinen todellisuutemme on sulautunut. Se saattaa jopa olla todiste älyllisestä tietoisuudesta, joka omamme lisäksi on olemassa.

Avaruuden uusia ulottuvuuksia

Tohtori Manjir Samanta-Laughton tutki fysiikkaa, kosmologiaa, uutta biologiaa ja tietoisuustiedettä ennen uuden tieteellisen teorian kehittämistä, teorian, joka paikantaa mustat aukot keskelle elävää, hengittävää, dynaamista universumia. Teoriansa hän on esittänyt hyvät arvostelut saaneessa kirjassaan Punk Science. Viime vuonna hänet pyydettiin jäseneksi vaikutusvaltaiseen Evolution of Science-ryhmään, johon kuuluu huipputiedemiehiä ja Nobel-voittajia ympäri maailmaa. Samanta-Laughtonin mukaan tieteessä on tapahtumassa vallankumous: Olemme siirtymässä viime vuosisatojen darvinistisesta ja newtonilaisesta mallista uuteen aikakauteen, jossa tietoisuudella on perustavanlaatuinen vaikutus todellisuuteen, jossa universumi elää monien ulottuvuuksien värähtelyjen kanssa, eivätkä mustat aukot olekaan niin mustia. Nykyihmiset väittävät, ettei muissa ulottuvuuksissa voi olla yhtään mitään, koska laitteet eivät kykene mittaamaan niitä. Mutta meidän mittauslaitteemme ovatkin vain tässä ulottuvuudessa.

Tohtori Paul LaViolette on vuodesta 1984 saakka toiminut puheenjohtajana Starbust Foundationissa, jossa hän on ohjannut tieteidenvälistä tutkimusta fysiikassa, astronomiassa, geologiassa, ilmastotieteessä, psykologiassa ja muinaisessa mytologiassa. Hän on toiminut aurinkoenergiakonsulttina mm. YK:lle sekä neuvonantajana NASA:lle. Hän on kirjoittanut useita kirjoja ja kehittänyt teorioita, joita on julkaistu useissa alan lehdissä. LaViolette kertoi, miten hän löysi aikakapseliviestin, joka on koodattu muinaisiin luomismyytteihin sekä astrologiseen kansanperinteeseen, ja miten tämä johti hänet muodostamaan teorian Galaktisesta Superaallosta. Hän kuvaili sen vaikutusta aurinkokuntaamme, ja miten se on aiheuttanut uudelleen toistuvia luonnonmullistuksia maapallon historiassa. Hänen mukaansa se voi liittyä Mayojen vuotta 2012 koskeviin ennustuksiin ja muihin vastaaviin profetioihin. Hän puhui tieteen kehityksestä, siitä miten uudet löydöt johtavat uusiin tieteellisiin malleihin, joissa mahdoton tulee mahdolliseksi. LaViolette uskoo, että astrologia sekä muut intuitiiviset menetelmät ovat tulevaisuuden tiedettä, ja että muinaisilla kansoilla oli erittäin edistynyt ymmärrys maailmankaikkeuttamme koskevista asioista.

Muutos parempaan

Illan avoimessa foorumissa tutkijat, totuudenetsijät ja muut ajattelijat keskustelivat aikamme merkeistä. Todettiin, että suuri muutos on tapahtumassa maapallolla, siitä ei ole epäilystä. Että meneillään oleva finanssikriisi on meille suuri mahdollisuus, koska se mahdollistaa irrottautumisen rahatalouteen perustuvasta elämäntyylistä ja keskittymisen oleelliseen. Moni tuntee olonsa epämukavaksi tässä tilanteessa, ja kriisi tulee vain pahenemaan, mutta tunnetusti ennen nousua on aina käytävä kuilun pohjalla. Gandhia siteerattiin: ”Meidän on oltava se muutos jonka haluamme nähdä.” Mitä tulee maailman selittämättömiin ilmiöihin, kaikkea ei tarvitse uskoa, mutta utelias pitäisi olla. Ja mieli on pidettävä avoinna.

Päätimme symposiumin Glastonburyn vanhan ja mystiikkaa huokuvan luostarin puutarhassa meditoimalla yhdessä valtavan puun ympärillä. Meditaation ohjaaja totesi monien muiden ihmisten ajattelevan, että olimme kokoontuneet täksi viikonlopuksi keskustelemaan oudoista, epätodellisista asioista, mutta hänen mielestään asia oli päinvastoin: me olimme kokoontuneet keskustelemaan erittäin todellisista seikoista. Olimme kaikki hyvin syvästi ymmärtäneet, että muutoksen aika on juuri nyt. Ja meidän on oltava se muutos, jonka haluamme nähdä.

 

Lisätietoja:
www.ukcolumn.org
www.TheConversation.org
www.huffingtonpost.com/suzanne-taylor
www.vitalsignspublishing.co.uk
www.changingtimes.org.uk
www.normanbaker.org.uk
www.monju.pwp.blueyonder.co.uk
www.ianrcrane.co.uk
www.philipcarrgomm.druidry.org
www.cropcircleconnector.com
www.gizapower.com
www.lights2beyond.com
www.ethos-uk.com
www.etheric.com/LaViolette/LaViolette.html
www.mysticalworld.tv
 

 

 

ALOITUSSIVULLE