Huhtikuu 2009

 

 

 

 

Seppo Tanhua

 

Ultralehden kartta Seppo Tanhuan tulkintana

 

 

  Perusjuttuna on, että Aurinkohan ei voi olla muualla kuin Vesimiehessä, Vesimiehen merkin keskipisteessä. Nouseva merkki on Ravussa ja Kuu Härässä. Lehdelle nouseva Rapu on haaste, koska se edellyttää tarkasti tunnelmassa pysymistä.

7-huoneessa Venus on hienoa, joka tarkoittaa Ultran välittävän ulospäin omaa arvomaailmaansa tosi tehokkaasti –myös selkeästi ja oikeudenmukaisesti. Ultra on uudenajan lehti ja kun Saturnus ja Merkurius on oppositiossa, se merkitsee oikeudentajua, joka on hyvin selkeä ja jotta lehti menestyy, sen pitää välittää todellista ja paikkansapitävää tietoa.

Ultralla on myös kriittinen asenne tiedon välitykseen, eli ei julkaista vain siksi, että saadaan joku juttu esille, vaan Ultrassa suhtaudutaan kriittisesti ja pidetään kiinni siitä mikä on totta ja mikä ei. Ultra lähentelee Tiede-lehden näkökulmaa.

Saturnuksen ja Merkuriuksen Kiiron on neliössä, joka on uuden tiedon elämänvälittäjä, joka uskaltaa tuoda esille asioita, jotka ovat arkoja tai kipeitä, kokemukseen perustuvia tervehdyttämiskertomuksia. Muistan kun itse löysin Ultran parikymmentä vuotta sitten Pispalassa ravintola Amandassa, lehden löytäminen oli niin elähdyttävä, sillä se muutti maailmaani.

 

Kartalla on myös Neptunus–Mars -oppositio, joka kuvaa todella suurta intuition merkitystä kaikkien asioiden onnistumiselle. Mystinen suorakaide Pluton ja Vestan ja Neptunuksen sekä Marsin välille kuvaavat asioille omistautuvaa tekemistä ja kykyä toimia kriittisissä tilanteissa selkeästi. Ultran on seurattava ohjenuoraa, ettei liian selkeää linjaa saa rakentaa, eikä liian selkeitä aikatauluja, sillä kaiken tulee olla herkässä vaiheessa. Ultra toteuttaa kartan mukaan herkkää ajassa kulkemista ja jos siitä tulee liian rakenteellinen paketti, se ei ole syntymähetkensä näköinen ja voi aiheuttaa ongelmia.

Vuosi 2009 on Ultralle ainutlaatuinen: uudelleen syntymisen ja uudelleen rakentamisen aikaa. Henkinen elementti rakentuu uudestaan, eli Ultralla on mahdollisuus käynnistää uusi valtakausi. Jupiter on Ultran keskitaivaalla ja samoin Kiiron, jotka ovat todella tehokas henkisen opettajan yhdistelmä. Kun ne tekevät yhtymää, ne käynnistävät uutta vaihetta. Ultralehti on vuoden 2009 aikana syntymässä ja rakentumassa uudelleen, joten sisällä on painetta kehittää, laajentaa ja rakentaa vielä paremmin tähän aikaan sopiva lehti.

Positiivisessa mielessä on uudelleen syntymisen aika ja uusia ratkaisuja on löytymässä ja varmasti uutta lukijakuntaa, jopa uudenlainen tapa markkinoida. En tiedä mitä se tarkoittaa mutta Ultrassa varmaan tiedetään. Miten se sitten näkyy lehden sisällössä jutuissa, ulkoasussa jne. Mahtava vuosi kertakaikkiaan.

Ne jotka ovat Ultrassa töissä voivat olla onnellisia tästä ajasta, tämä on niin innostunutta aikaa lehden sisällä. Luovuus on hersyvässä vaiheessa. 2009 käynnistyy uusi 12 vuoden menestysjakso, se edellyttää, että uskaltaa ottaa vastaan mahdollisuudet tehdä päätöksiä, uudistuksia, muutoksia. Kaiken kaikkiaan uskaltaa tehdä muutoksia ja se merkitsee, että jostain vanhasta on luovuttava, että uutta pääsee tilalle. Ihminen – kuten lehtikin – voi käyttää mahdollisuuden tai jättää käyttämättä, eli jos vetää liian turvallista linjaa, mahdollisuus jää käyttämättä ja alkaa kuihtumisefekti. Ultran väkeä hiukan tuntien uskon, että siellä on uudistumiskykyä. Parhaat toivotukset – kannattaa pistää tuulemaan!

 

 

 

ALOITUSSIVULLE