Maaliskuu 2008

 

 

 

Veli-Matti Mathlin

 

Jakaminen

 

 

Kun avaat sydämesi ja elät siitä käsin, olet elämän ytimessä. Sydämesi pyhässä tilassa ollessasi olet myös tässä hetkessä. Siirtäessäsi huomion sydämeesi astut mielesi harharetkiltä tähän hetkeen. Miten huomio siirtyy sitten sydämeen, miten mielen vallalta tuo huomio riistettäisiin? On monia tekniikkoja jolla se tapahtuu, meditaatio on näistä tutuin. Siinä hiljennetään mieli, jolloin huomio lähtee siirtymään mielestä poispäin. Mutta on käytännöllisempikin tapa tehdä se. Voimme siirtää huomiomme sydämeen jokapäiväisen elämämme melskeissä. Miten sitten?

Yleensä kun teemme jotain elämässämme, teemme sen itsemme lähtökohdista ja korkeintaan oman perheen lähtökohdista. Itsekkäät ratkaisut ja teot elämässä on merkki siitä, että emme elä hetkessä ja huomiomme on mielessä, eli päässä. Nyt tulee yksinkertainen ja vapauttava ohje. Kun asetat muiden onnen oman onnesi edelle ja teet tekoja, joilla voit toiset tehdä onnelliseksi, niin silloin astut harppauksen kohti sydäntä. Kun jaat kaiken sen mitä osaat ja mitä sinulla on liikaa, muiden kanssa, niin silloin olet oikealla tiellä. Elämäntehtäväsi alkaa toimia sillä hetkellä, kun tekojesi motiiviksi asetat toisen ihmisen onnen ja hyvinvoinnin. Kun rakennat toiselle taloa, niin anna taitojesi ja osaamisesi palvella tuota ihmistä ja pidä päämääränä sitä, että toinen tulee onnelliseksi työsi jäljestä, silloin toimit sydämestäsi käsin. Jos osaat laulaa tai kirjoittaa, niin älä säästele taitojasi, vaan käytä niitä avoimesti ja aina kun voit tarkoituksena tehdä muut iloisiksi ja onnellisiksi. Taitosi ja osaamisesi ovat työkalusi, joilla taot onnea tähän maailmaan. Kohderyhmäsi on muut ihmiset, lähimmäisesi. Älä huolehdi toimeentulostasi, vaan aseta se etusijalle, että saisit toteuttaa itseäsi muiden hyväksi. Sillä kun ihminen toteuttaa itseään muiden hyväksi, hän saa suuren tyydytyksen ja rakkauden tunteen osakseen. Hänen antamisensa ja jakamisensa kantaa hedelmää ja siksi ei tarvitse huolehtia toimeentulosta tai siitä, että oma hyvinvointi tai onni siitä vähenisi.

Ota siis kaikki taitosi ja osaamisesi esille ja kohtaa elämäsi jokainen hetki valmiina palvelemaan sen hetken tarkoitusta ja tarvetta. Älä luule tietäväsi, miten tilanteessa pitäisi toimia, vaan toimi sydämestäsi käsin. Kun joka hetki kysyt itseltäsi että miten voin nyt palvella maailmaa, toista ihmistä, niin vastaus kyllä löytyy. Pitää muistaa ettei mielen vallasta luopuminen tarkoita järjen ja älyn loppumista, vaan järki ja äly ovat edelleen mukana ja ne ovat hyödyllisiä työkaluja hetkessä toimiessasi. Tekojesi motiivi on vain siirtänyt huomiosi päästä sydämeen, itsekkyydestä ykseyteen, itsekeskeisyydestä universaaliin. Ja kuitenkin eläessäsi sydämestä käsin, elät itsenäsi kokonaista elämää tässä hetkessä, etkä hetkeäkään tunne kadottaneesi itseäsi, vaan tunnet löytäneesi itsesi. Löydät sen muiden kautta ja avulla. Auttaessasi muita autat itseäsi. Palvellessasi muita palvelet itseäsi. Jakaessasi muille saat itsekin. Rakastaessasi muita saat rakkautta osaksesi. Tämä on yksinkertainen totuus ja sen toteuttaminen on helppoa, jos vain uskomme riittää.

Mielemme sanoo, ettei yhtälö ole mahdollinen, miten voin saada jos annan muille. Miten voin olla onnellinen, jos en tee ensin töitä oman onneni eteen. Mieli on johtanut meitä harhaan. Se on saanut meidät uskomaan tuohon ja se on kylvänyt meihin pelon siitä, että kaikki romahtaa, jos teemme tuon hyppäyksen mielestä sydämeen, itsestä toiseen. Mutta kokeilkaa pari päivää tätä periaatetta, eläkää pari päivää vain toisen ehdoilla. Ei, se ei ollut oikein sanottu, vaan eläkää pari päivää sydämesi ehdoilla ja miettikää joka hetki miten voit parhaiten palvella toista ja maailmaa. Yleensä tilanteet itse kertovat tämän, esimerkiksi toinen pyytää sinulta jotain. Tuohon pyyntöön vastaaminen ei ole väärin, vaikka pyytäjän tarkoitusperät olisivat arveluttavat. Antaminen, auttaminen ja jakaminen ovat aina vahvempia voimia ja ne sulattavat lopulta kaikki vilpit ja epärehellisyyden ja arveluttava pyyntökin saa anteeksiannon rehellisen auttamisen edessä. Ole siis läsnä tilanteessa kun apuasi pyydetään. Jaa itsesi elämälle ja muille. Seuraava hetki on nyt. Aloita nyt ja älä taivu mielesi tekosyihin, selityksiin ja turhamaisuuden tunteisiin. Kun teet tätä jakamista pari päivää, et halua lopettaa. Tulet tästä riippuvaiseksi, humallut siitä. Maailmasi muuttuu paremmaksi ja löydät itsesi ja elämäntehtäväsi. Olet elänyt jo elämäntehtävääsi, mutta olet tehnyt sen itsekkäästi ja siksi se ei ole tuntunut hyvältä. Mutta kun käytät taitosi, kykysi ja osaamisesi palvelemaan maailmaa ja muita ihmisiä, niin elämäntehtäväsi tuntuu täyttymykseltä joka hetki. Silti ulkoisesti maailmasi ja työsi voivat olla samoja, mutta sisälläsi on avautunut uusi laaja maailma, sydämen valtakunta ja tuon valtakunnan aineellistumista autat joka hetki, kun autat lähimmäistäsi ja maailmaa tulemaan onnelliseksi. Sillä rakkaus on toisen tekemistä onnelliseksi. Ja valaistuminen on hetkessä elämistä.

Mestarin avustuksella

Veli-Matti Mathlin

 

 

 

ALOITUSSIVULLE