Marraskuu 2008

 

 

 

 

Maarit M. Hanssen

 

Timothy Good paljastaa ufosalailun

 

 

Englantilainen maailmankuulu UFO-tutkija ja kirjailija Timothy Good on kirjoittanut tiiliskivi-kirjan viranomaisten ufosalailusta. Kirja on painettu taskukirjana vuonna 2007. Good on jakanut ufoaineistonsa kolmeen osaan. Ensimmäinen osa käsittelee vuosien 1930 - 49 ufoaineistoa, toinen osa käsittelee vuosien 1950 – 59 salaista ufoaineistoa ja viimeinen ja kolmas osa käsittää vuosien 1960 – 2006 armeijan salaisia uforaportteja.

 Olin etukäteen lukenut amerikkalaisen kirjoittajan, Greg Bishopin, kertomuksen ufologi Paul Bennewitzista. Kertomuksen nimi on Project Beta, joka Bishopin mukaan - niin ainakin tulkitsen asian - on myös salainen koodinimi amerikkalaisten sotilasviranomaisten toiminnalle, jonka tarkoituksena on vahvistaa yleisön joukossa eräiden ufologien kauhukertomuksia maan ulkopuolisten olentojen tekemisistä vierailujensa aikana maaplaneetalla. Bishopin mukaan Paul Bennewitz oli yksi sotilasviranomaisten uhreista. Bennewitz kuoli 75-vuoden ikäisenä mielisairaalassa kotonaan Uuden Meksikon osavaltiossa, juhannusaattona vuonna 2003. Hän oli monenelle ufointoilijalle ikoni.

Mutta lukiessa Timothy Goodin ufokirjaa Need to Know (tarve tietää) huomaa hyvinkin pian, että viranomaisilla maailmanlaajuisesti on ollut, ja on edelleen, tarve pitää salassa alueellinen ufoaktiviteetti. Viranomaiset ryhmittelevät ufot eri kategorioihin. Tavallisimpia ovat, ovatko ufot vaaraksi maan turvallisuudelle ja voisiko ufoista saada haltuun uutta teknologiaa. Tämän vuoksi varsinkin suuret maat ovat kerta toisensa jälkeen yrittäneet ampua alas ufoja sillä seurauksella, että satoja lentokoneita ja lentäjiä on menetetty. On melkein masentavaa lukea Goodin dokumentteja kerta toisensa jälkeen menetetystä lentokalustosta ja lentäjistä. Vaikuttaa siltä, että viranomaiset haluavat yrittää vain vielä kerran saada käsiinsä ufoteknologiaa, vaikka riski epäonnistua on erittäin suuri, lähes 100%. Ufojen kanssa taistelussa menetettyjen lentäjien omaisillekaan ei ole kerrottu totuutta. Syynä lentokoneiden ja miehistön menetyksiin kerrotaan olevan vain lentokoneen teknillinen häiriö, liian korkealla lentäminen, lentäjän yhtäkkinen sekaantuminen jne.

Niin sotilas-, kuin siviililentäjillä on kielto puhua julkisuudessa ufokokemuksistaan. Rangaistuksena on kymmenien tuhansien dollarien sakot, kymmenen vuoden vankeustuomio tai sotilaslentäjälle pahimmassa tapauksessa hengen lähtö. Ufot ovat viranomaisten keskuudessa maailman parhaiten säilytetty salaisuus, jonka salassa pysymisen arvo on suurempi kuin salaisen sotateollisuuden arvo.

Timothy Good on tehnyt syvälle luotaavaa työtä monien vuosien ajan kerätessään aineistoa tähän kirjaansa. Hän on ollut yhteydessä ufojen silminnäkijöihin niin siviili,- kuin sotilaspuolella. Hän on keskustellut eloonjääneiden lentäjien, poliitikkojen, tieteen edustajien ja tiedustelupalvelujen edustajien kanssa. Kirjassaan hän julkaisee monia aikaisemmin salaisia asiapapereita painottaakseen dokumenttiensa arvoa.

Näitä kahta kirjaa ei voi todistusvoimaisuuden perusteella verrata toisiinsa. Goodin Need to Know voittaa. Mutta kirjat täydentävät toisiaan. Siinä missä Greg Bishop pureutuu perusteellisesti viranomaisten ohjattuun disinformaatiokampanjaan ufoasiassa, "tavallisella kansalla ei ole tiedon tarvetta", lyö Good lukijalle käteen viranomaisten salattua tietoa ufoista. ”Jos näet pellollasi yhdenkään valkoisen variksen on se todiste siitä, että kaikki varikset eivät ole harmaita ”, kirjoittaa Bishop lakonisesti.

Näitä, ja monia muita mielenkiintoisia ufoista kertovia kirjoja ei tultane koskaan suomentamaan. Siksi on tärkeää, että ne meistä, jotka lukevat näitä kirjoja kertovat niistä erilaisten foorumien avulla. Kaikkein mielenkiintoisimpia ovat tietysti ufokirjat, jotka ovat alkuperäisiä suomalaisia painoksia. Kokemukseni on, että suomalaisilla saattaa olla paljonkin ufokokemuksia ja jopa kokemuksia kansainvälisistä tiedustelupalveluista yhteydessä ufoihin. Esimerkiksi omalla kohdallani täällä Norjassa ilmestyi postilaatikkooni 23. tammikuuta 2006 pieni paketti, jossa oli 10 kappaletta DVD filmejä. Joku oli tallettanut satojen tuntien ajan TV:sta ja internetistä englanninkielistä mielenkontrolli (mind control) – filmimateriaalia ja konspiraatioteorioita. Se joku otti minuun myöhemmin yhteyttä puhelimella ja väläytti "yhteistyön" mahdollisuutta. Yhteistyöstä mihin, mistä asiasta ja minkä vuoksi ja kenelle? Siihenpä en vieläkään ole saanut vastausta.

On tärkeää pitää kieli keskellä suuta ufoasioissa. Joskus se vain on niin vaikeaa, kun suurelle yleisölle tarkoitettua tietoa tihkuu vain tipoittain. Suuri kiitos kaikille heistä, jotka siitä huolimatta jaksavat ahertaa asian puolesta, edes englannin kielellä.

 
Need to KnowUFOs, the Military and Intelligence
Timothy Good
Pan Books 2007, 452 s.

Project Beta
The Story of Paul Bennewitz, National Security, and the Creation of a Modern UFO Myth.
Greg Bishop
Paraview Pocket Books 2005, 278 s.

 

 

 

 

ALOITUSSIVULLE