Ultran kirja-arviointi

 

 

 

Pelosta rakkauteen

Marjut Moisala

152 s.
BoD, 2014

 

 

Adamonin kolmas kirja.

Pidän kädessäni Marjut Moisalan uutuuskirjaa, Pelosta Rakkauteen. Minun kohdallani se on ensimmäinen lukemani Moisalan teos.

Etukannen kuva muistuttaa minua pimeyden ja valon taistelusta täällä maailmassa. Mieleni yhdistää kanteen kuvatut kasvot lempeyteen ja puhtaasta sydämestä tulvivaan rakkauteen. Kasvoja ympäröi kuitenkin synkkyys, jossa olevat rihmastot tuovat mieleeni aivojemme hermosolukon...

Kirja on henkiopas Adamonin kolmas kirja. Adamon on koodinimi sielulle, joka eli kauan sitten maan päällä keskisen Amerikan intiaanina. Nimi Adamon tarkoittaa Kristustietoista ihmistä, Adam Kadmonia.

Adamonin mukaan minä olen sinä ja sinä olet minä. Adamon on siis jokainen, joka koskaan on ilmennyt elämään ja jokainen, joka koskaan tulee ilmenemään. Olet kaikessa, kaikki on sinussa. Olet osa maailmaa ja maailma on osa sinua. Kaikki mitä sinä teet, vaikuttaa maailmaan. Samoin kaikki mitä maailmassa tapahtuu, peilaantuu sinuun. Niinpä jokainen elämäsi tilanne ja ihmissuhde on sinulle valinnan mahdollisuus. Järki, pelko, ihmismaailman asettamat yhteiskunnalliset raamit ja odotukset kuuluvat egon valtakuntaan. Sydämen rakkaus, vapaa tahto, Pyhän Hengen ääni ja oman totuutesi seuraaminen sitä vastoin kuljettavat sinut valoon.

Kirjassa on kolme osaa: Ehdollinen rakkaus, Satuja rakkaudesta ja Kuka minä olen? Lopussa on vielä mietelauseita Adamonilta.

Luettuani kirjan annan mieleni vaeltaa ja kuulostelen, mitä nousee pintaan. Ego, perusteellinen kuvaus. - Lukijalle selviää varmasti perinjuurin, miten ego toimii. Satuja ja tarinoita egon maailmasta. - Mietin, tarvitseeko kirja enää niitä. Kuvakieli, sanojen leikkiä, elämän uni, harha, paradoksi. - Keskity kirjan sanoihin ja sanojen leikkiin, niin ymmärrät Adamonin sanoman.

Elämä on unta. Kun harhan verho katoaa silmiesi edestä, ymmärrät voivasi muuttaa maailmaa valitsemalla valon ja rakkauden. Ole siis rohkea, seuraa sisintäsi ja kuuntele sydämesi ääntä, niin löydät oman todellisen itsesi.
 

Kirsi Lohtaja

 


On aika astua pelosta rakkauteen. Ajasta ikuiseen nykyhetkeen. Egosta sydämen ohjaukseen. On vain kaksi ääntä joita voit seurata. Toinen puhuu pelon äänellä, toinen on Pyhän Henkesi ääni, Rakkaus.
Lähde Sinäkin Marjutin ja Adamonin opastamana löytöretkelle omaan Pyhään Sydämeesi.
 

Kustantajan esittely

On aika astua pelosta rakkauteen. Ajasta ikuiseen nykyhetkeen. Egosta sydämen ohjaukseen. On vain  kaksi ääntä joita voit seurata. Toinen puhuu pelon äänellä, toinen on Pyhän Henkesi ääni, Rakkaus.

Jokaisessa tilanteessa, jonka koskaan tulet elämässäsi kohtaamaan voit valita joko pelon tai rakkauden mukaisesti. Jokainen elämäsi tilanne ja ihmissuhde on mahdollisuus antaa rakkauden valinnan täyttää sydämesi ilolla. Jokainen “oikein” tehty valinta lisää mahdollisuutta samanlaiseen jatkossa.

Maailman lainalaisuudet ovat egomielen keksintöä. Se mikä on “järkevää” egon mielestä perustuu vanhoille kokemuksille, eli menneisyydelle. Egon ääni on menneisyyden kuiskaus tässä hetkessä. Mieli ei osaa rakastaa, mutta Sydän ei osaa muuta kuin rakastaa. Egon loppu on siis Rakkauden alku.

Sydän valitsee aina tuoreesti. Se elää hetkessä ja Sinä Itse olet hetken lapsi.

Adamon sanoo: ”Hän joka ei ole uskaltanut kohdata pimeyttä ja pelkoa itsessään ei tule koskaan rakastamaan kuten Jumala rakastaa. Pimeys on nähtävä ja ei tule jäädä vain tähän. On uskallettava myös pimeyden tuolle puolen, valoon. On uskallettava nähdä oma valonsa. Oma rohkeutensa, rakkautensa. On uskallettava myöntää, ettei tarina uhrista olekaan asioiden todellinen tila. On hyväksyttävä, että juuri Sinä näet omaa untasi, ei kukaan muu sitä näe sinun silmiesi lävitse. Ja tämä tuo suuren mahtavan vapauden!”

Kuka sitten on Adamon? Adamon koodinimenä tarkoittaa Kristustietoista ihmistä, Adam Kadmonia eli Ykseyttä, joka me jokainen näennäisen erillinen sielu olemme.

Lähde Sinäkin Marjutin ja Adamonin ohjaamana  löytöretkelle omaan Pyhään Sydämeesi.

Tässä kirjassa Adamon jatkaa taatulla ei-dualistisella linjallaan. Kirjassa on esimerkkejä myös Satujen ja tarinoiden muodossa.

Kirjan kannen teki upea taiteilija Anne Pummila Adamonin toimiessa ”kansikuvapoikana” :) Kannessa on paljon symboliikkaa, mm. elämänpuu, joka kasvaa Adamonin päästä on  osa Adam Kadmonia. Hyvän ja pahan tiedon puusta Elämänpuuksi vie tiemme.

 

 

Aloitussivulle