Ultran kirja-arviointi

 

 

Namaste
– Jumalallinen minussa tervehtii Jumalallista sinussa
Anette Carlström

292 s.
Lootus-kirja 2013
Suomennos Jussi Yli-Panula

 

 

Kirjassaan Anette antaa meille neuvoja mitä hän on omassa elämässään saanut. Kirjasta löytyy tietoa rakkauden, karman, armon vaikutuksesta elämään. Ohjeita jokaiselle meistä, väliin mahtuu meditaatio-ohjeita, kertomuksia ja sanskritin kielen mantroja.

Kirjan varsinainen tarkoitus on tuoda jokaisen elämään rakkautta, hauskuutta, rentoutta ja iloa. Alussa lähdetään Oneness-yliopiston historiasta, joka lienee varsin tuttu kaikille jotka ovat olleet Anetten kursseilla tai luennoilla. Selitetään mitä on Deeksa eli Ykseyden siunaus, onko se jokin uskonto vai mikä? Minkälainen vaikutus on deeksalla koko maapallolla nyt, tällä hetkellä. Miten deeksa vaikuttaa yksittäiseen ihmiseen?

Millä tavalla kaikki vaikuttaa korkeamman minän avautumiseen käyttämällä rukouksen voimaa, mantrojen toistamista - varsinkin kun niitä lausutaan ääneen. Kuinka äänen värähtely vaikuttaa jokaiseen ihmiseen. Anette kertoo, kuinka jokaisella sanalla on tietty merkitys mantrassa. Lisäksi on erilaisia Chanttaus mantroja joita toistetaan laulamalla, jotka auttavat ihmistä käsittelemään sairauksia ja jopa joskus paranemaan.

Anette käy läpi eri chakrat ja koshat eli kehot, fyysinen-, energia-, karmakeho jne. Annetaan ohjeita chakrojen tasapainotukseen ja eri koshien hoitoon. Kiitollisuus, antautuminen, armo ja karma: kaikkiin löytyy ohjeita, opastuksia millä tavalla niitä hoitaa ja vastaanottaa.

Jumalat ja jumalattaret käydään läpi, kerrotaan mitä jokainen jumala edustaa ja millä tavalla auttaa ihmistä. Rakkaus ja anteeksi antaminen… Rakkaus on tietoisuudentila joka löytyy meistä jokaisesta, kunhan vain katsomme sisäänpäin. Anteeksianto on kaikkein haastavinta: kuinka voimme antaa anteeksi pahimmalle vihamiehelle?

Anette antaa ohjeita rukoilemisesta ja armosta, joiden avulla pääsemme pois kiirastulesta. Miten parantaa ihmissuhteita, miten suhtautua tunteisiin, miten löytää onni ja menestyä. Kaikkiin näihin löytyy vastaus kirjasta, kuinka toimia ja tehdä jotta onnistuisi.

Miten vapautua aisteista, minästä, mielestä, tiedosta, työstä ja yhteiskunnasta? Onko kaikki nämä vain toivetta vai riippuvuutta? Meillä jokaisella on käytettävissä loppumaton, jumaluudesta lähtevä voima. Itsestämme riippuu, kuinka käytämme tätä voimaa.

Kirjassa käydään läpi aivojen ja hermoston anatomiaa ja kuinka se liittyy tietoisuuteen. Meissä kaikissa on korkeamman tietoisuuden lähde, johon sisältyy inhimillinen tietoisuus. Kaikki tunteet kuten viha, syyllisyys, suuttumus, masennus, mustasukkaisuus, itsesääli yms. ovat inhimillistä tietoisuutta.

Kun olemme tasapainossa mielen ja ajatusten kanssa, meissä on tapahtunut sisäinen muutos, jolloin ajatukset eivät enää ohjaa tietoisuuttamme vaan niitä käytetään tarvittaessa. Korkeampi tietoisuus on täydellistä rehellisyyttä ja totuudellisuutta itseään kohtaan. Tähän matkaan tarvitaan rohkea soturi. Sisäinen vapaus löytyy kun uskaltaa kohdata elämän sellaisenaan eli tulla tietoiseksi tilanteesta.

Miten päästä irti mielen ja egon ikeestä? Kun ja jos ymmärrämme, että tämä mieli ei ole mielemme ja lakkaamme haluamasta muuttaa sitä, syntyy sisäinen vapaus. Kaikki johtuu pelosta, menettämisen pelosta, riittämättömyyden pelosta. Kun tiedostaa egon eri lajit ja hyväksyy niiden olemassaolon, silloin ne alkavat kehittyä ja kukoistaa, lopulta ne alkavat heiketä ja kuihtua pois.

Muinaiset viisaat henkilöt ovat määritelleet viisi elämän lähtökohtaa ja lisäksi löytyy muinaisia vedalaisia kirjoituksia, sutroja, ikivanhoja totuuksia. Namaste käsittelee asioita kärsimyksestä tietoisuuteen, vihasta rakkauteen, kaikkea elämän ja kuoleman väliltä.

Melkoinen kokonaispaketti itsensä tuntemiseen, hyväksymiseen ja hoitamiseen.
 

Jouko Piispanen

 


 

Anette Carlströmin uutuus ilmestyi Ultrapäivillä!

Anette haluaa antaa meille syvällisemmän näkemyksen elämästä ja suoran kokemuksen omasta sisäisestä ilon ja rauhan lähteestämme – sisäisestä Jumaluudestamme.


Kustantajan esittely:

Namaste - Jumalallinen minussa tervehtii Jumalallista sinussa -kirjassaan Namaste Anette Carlström vie meidät mukanaan matkalle elämän salaisiin arvoituksiin ja mystisiin totuuksiin, jotka ovat piilossa arkemme keskellä. Hän haluaa antaa meille syvällisemmän näkemyksen elämästä ja suoran kokemuksen omasta sisäisestä ilon ja rauhan lähteestämme - sisäisestä Jumaluudestamme. Helposti tajuttavalla tavalla hän selittää hermoston ja mielen toiminnot ja tarkastelee tunteita ja käsitteitä kuten rakkaus, kärsimys, anteeksianto, Ykseyden siunaus (Deeksha) ja Armo. Anette selittää myös ravinnon - erityisesti makrobiotiikan ja elävän ravinnon - merkitystä hengellisyydellemme ja sisäiselle kauneudellemme. Kirjassa valaistaan ja hahmotellaan ajatustapahtumia pienillä filosofisilla kertomuksilla ja taruilla, jotka keventävät ja ilostuttavat lukukokemusta. Monet harjoitukset, muun muassa meditaatiot, rukoukset, mantrat ja laulut (chant), antavat lukijalle käytännön työkaluja ajatuksista vapautumiseen, rakkauden kasvattamiseen ja etenemiseen kohti korkeampaa tietoisuutta, askel askeleelta.

 

Aloitussivulle