Ultran kirja-arvostelu
Kissatarot - kirja ja kortit

Terttu Seule

78 korttia
Unio Mystica 2008
 

Kissatarot kirja
Christina Freija

Unio Mystica 2008, 177 s.


Nytpä ilo minulla kun kuvissa kissat tassustaa! Sainpas leikitellä...
Christina Freija on ahkeroinut, tällä kertaa Terttu Seulen kanssa. He ovat saaneet yhdessä aikaan upeat kissa-aiheiset tarotkortit, Kissatarot, jotka ilmestyivät viime vuoden lopussa. Terttu on pyhittänyt suuren osan elämästään kissoille ja se rakkaus näkyy kyllä kuvituksessakin. Kuvitukset (öljyvärityöt) ovat syntyneet vuosien 2002-2007 aikana, mikä jo kertoo miten aiheeseen on paneuduttu. Onhan se selvääkin että tarotkorttien aiheet ja symboliikka vaativat hurjasti aikaa, koska ne ovat niin monivivahteisia ja syvällisiä. Voin kuvitella, miten jo luonnoksiin on aika vilahtanut. Vaikka upea taiteilija onkin, tarotkortit on ihan eri juttu, kuin yksittäinen maalaus tai vaikka kuvasarja. Kissat heijastavat meditatiivista luonnetta ja herkeämätöntä valppautta, joten ne sopivat täydellisesti tarotkorttien aiheeksi. Kuvissa näkyy hyvin myös kissojen mystinen olemus ja viisaus, joita aina jaksan pohtia ja ihailla omissa kissoissani. Entäpä niiden liikkeet! Siinä kun koira juoksee suin päin kodissa, niin kissa sulavien liikkeidensä ansiosta tassuttelee vaikka lasiesineiden ohitse ilman että mikään rikkoontuisi, sulavasti ja rauhallisesti, määrätietoisesti. Tulkinnassa on hauskasti otettu kissan ominaispiirteet mukaan, kuin kissa kertoisi meille; kuvan symboliikka aukaistaan, sisäinen merkitys kerrotaan, lisäksi vielä kissalla on asiaa -kohta, johon sisällytetään neuvot, ja
viimeiseksi mirri meditoi osiossa on tiivistys kortin merkityksestä tai ohjeesta.

Kirjassa on ohjeet eri tarotpöydille ja tulkintamalleille, joilla kissa opastaa oikeaan suuntaan. Kortit on pakattu vahvaan pakkaukseen, jossa ne kestävät varmaan ikuisuuden erilaisia ajanvaihteluita. Kortteja on normaalit 78 korttia, 22 suurten salaisuuksien ja 56 pienten salaisuuksien korttia, kuten taroteissa yleensäkin.  Olen tässä hehkuttanut Tertun osuutta, joka varmasti on ollut vaativin. Christinan ammattilaisena on ollut helppo paneutua kuvien maailmaan ja löytää se oikea teksti kuville/kortille, mutta hatunnoston paikka kummallekin, sillä he saivat upean lopputuloksen aikaan. Voin kuvitella jonkun voivan ajatella, että työ on ollut turhaa, mutta kun he saavat kortit käsiinsä olen varma, että huomaavat korttien merkityksen. Kissatarotit sopivat kaikille taiteenystäville, ja tietenkin heille jotka käyttävät tarotteja päivittäin tai vain joskus vastauksen saamiseen, löytämään naisen maailma kissan kautta. Mielestäni kissa kuvaa täydellisesti naista, eikö vain? Miau! 

Tuulamaria Kangaslampi

 


 

 

Kustantajan esittely:

 

Kissatarot - kortit
Terttu Seule


Kissat ovat lumonneet ja kiehtoneet meitä tuhansien vuosien ajan. Ne ovat vaikuttaneet mielikuvitukseemme ehkä enemmän kuin mikään muu kotieläin. Monet kirjailijat, filosofit ja runoilijat ovat langenneet ylistämään kissan luonnetta ja sen notkeaa, eleganttia tapaa liikkua. Tällaisia esimerkkejä voi löytää monien suurten runoilijoiden töistä. Ernest Hemingwayllä oli kolmekymmentä kissaa, joita hän rakasti intohimoisesti.

”Tuhon partaalla sinuun luotan, kaunis kissani,
pyhiin silmiisi. Ne eessäni kuin kaksi tähteä,
myrskyssä auttavat suunnan löytämään.”
Francesco Petrarca (1304–1374)

Nämä Terttu Seulen kuvittamat kissatarotkortit ovat pyhitetty kaikille kissoille ja kissojen ystäville. Kissa on todiste siitä, että elämä on suuri mysteerio. 78 korttia.

 

Kissatarot -kirja
Cristina Freija

Tämän kirjan avulla voit helposti oppia tulkitsemaan Terttu Seulen luomia kissatarotkortteja. Kissa neuvoo ja mirri meditoi antaen meille syvällisiä elämänohjeita erilaisiin tilanteisiin ja kysymyksiin. (Kortit ovat saavilla erikseen.)
Kissat ovat lumonneet ja kiehtoneet meitä tuhansien vuosien ajan. Ne ovat vaikuttaneet mielikuvitukseemme ehkä enemmän kuin mikään muu kotieläin.
Kissatarot tuo hauskalla, kiehtovalla ja vilpittömällä tavalla erilaisen näkökulman tarotkorttien maailmaan. Kissoilla on meille paljon annettavaa, ja näiden kissatarotkorttien avulla voit löytää itsestäsi aivan uusia ulottuvuuksia.
Korteista huokuu syvällinen elämänviisaus. Ne heijastavat kissan meditatiivista luonnetta ja herkeämätöntä valppautta.
Kortit kuvittanut Terttu Seule on pyhittänyt suuren osan elämästään kissoille ja niitä kuvaaville maalauksille. Seulen suuri rakkaus kissoja kohtaan näkyy pakan jokaisesta kortista.
Kissatarot noudattaa perinteistä tarotjärjestelmää. Se sisältää yhteensä 78 korttia, 22 Suurten Salaisuuksien ja 56 Pienten Salaisuuksien korttia.

 


Aloitussivulle