Ultran kirja-arviointi

 

 

Käytännön henkisyyden taito
– Miten saada lisää intoa, luovuutta ja tasapainoa jokaiseen päivään

Elizabeth Clare Prophet ja Patricia R. Spadaro

Kustantaja Lumina Osk, 2016
111 s.

 

 

Tämä kirja on ihana – se on luotu hetkiä varten. Kun tuntuu pahalta, on levoton ja surumielinen ja juuri tuona hetkenä tuntee, että onko millään väliä – ottakaa tämä kirjanen käteenne. Meitä käsketään nykyisin väellä ja voimalla liikkumaan, osallistumaan, puhaltamaan yhteen hiileen, joka on kasvanut yhdestä hiilestä jo pienen kaivoksen tarpeita varten, sydän alkaa väittää vastaan.

Voimat ovat loppu ja olotila epämääräinen, ei ole enää tuttua ja turvallista huomista. Pyydetäänkö meiltä mahdottomia? Koemme syyllisyyttä siitäkin, että epävarmuus kukkaron kestävyydestä ja hintojen alati nousevasta tahdista on ajanut monet niin moniasteisiin syyllisyyden tiloihin, ettei enää herää uuteen päivään kuin pahoin aavistuksin. Luulisi, että tämänkin kirjan sisällysluetteloa lukiessa nousee tahto vastarintaan. Hengähtäkää, sulkekaa silmänne ja ajatelkaa jotain kaunista.

Minua hymyilytti keskittyessäni Jokapäiväisen henkisyyden lukuun. ”Mikä on polku?”, eräältä zen-mestarilta kysyttiin. ”Jokapäiväinen elämä on polku”, hän vastasi. Niinhän se onkin. Emme huomaa tallovamme eteenpäin polkua, edessä joskus tiheikköä, risuja, kaatuneita puita. Kierrämme tai nostamme syrjään mitä voimme ja jatkamme taas.

Parin viime viikon aikana tietokoneeni on opettanut minua, näytölle on tunkeutunut milloin mitäkin, enkä olekaan päässyt aloittamaan työtäni. Enkelit ovat olleet auttamassa, asia kerrallaan on ohitettu ja minä oppinut jälleen jotakin uutta. Miten löytää sisäinen rauha sekasorron vallitessa ympärillä ja aina ”väärään” aikaan.

Perille pääsemisessä meitä auttaa myös kirjan käytännön henkisyyden avaimet, jotka on koottu maailman henkisen perimätiedon ikivanhasta viisaudesta ja käytännön kokemuksesta. Niitä soveltamalla löytää avun myös nuori, kaikki mulle heti tässä ja nyt -sukupolven edustaja. Kunhan muistaa, että lopputulos on kiinni itsestämme ja kunhan muistaa, että jokaisella on oma kutsumuksensa, ja että on yksi suunta, johon on kaikki avoinna. Elä jokaisena päivänä. Muista pitää vaellussauva kädessäsi, rollaattorikin käy.

Elämä kaipaa myös huumoria, mutta on muistettava, että elämän tarkoitus on tarkoituksellinen elämä. Kirjassa on aina välillä henkisiä harjoituksia. On varattava itselle ja kehitykselle aikaa, muttei siten, että varaa aikaa kuin hammaslääkärille, jolla mielellään peruu varatun ajan. Tärkeysjärjestys olisi mainio aikaa itsellesi varatessasi. On hyvä olla uskollinen varatulle ajoille ja miettiä, mitkä ovat ne tärkeimmät asiat, jotka voi tehdä tämän viikon aikana.

Niin se vain on: Jumala puhuu sydämen hiljaisuudessa. vihjaa Äiti Teresa. Olen huomannut, että tärkeää on kirjata mieleen tulleita ohjeita ja viestejä, niitä voi joskus lukea. Kun jakaa ajatuksiaan toiselle, parantaa myös seuralaisen henkistä tilaa ja luo ainakin puitteet uusille ajatusiduille.

Äänen luovasta voimasta itse kullakin lienee esimerkkejä. Jos ei lähisuvusta, koulusta, työpaikalta, niin sitten televisiosta, missä eri maiden johtajat tai vaaliehdokkaat antavat satumaisia näytteitä. Äänellä voi menettää ystävyyttä ja työtehoa. Pelon ilmapiiri alkaa avautua monin tavoin. Pitkin matkaa meille annetaan evääksi erilaisia rukouksia, joissa toistuu kolmen voima, lausu kolme kertaa vaikka Ae Mikael samalla kun visualisoit enkelin. Kun kutsuu avuksi tuota ihanaa enkeliä voin omakohtaisesti sanoa, etten joutanut kuin ajattelemaan Ae Mikael, auta minua, kun jo tapahtui asia, minkä perusteella uskon enkeleihin ja sain sellaisen avun, jonka muistaa koko elämänsä. Avulla oli myös todistajia, joten tämä ei ole omasta päästä kehiteltyä.

Huumoria, huumoria mukaan, ja sitä tulee jälleen Laotsen sanoista: ”(Viisas) ei koskaan tavoittele kiihkeästi jotakin suurta. Sillä tavoin se suuri tavoitetaan.”
 

Tuula Pelttari

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Tämän käytännöllisen ja oivaltavan oppaan tarjoamien ohjeiden avulla voit pysyä virittäytyneenä henkeen arkisen touhun ja kiireen keskellä. Opit miten kuunnella omantunnon ääntä sisimmässäsi ja kuinka elää nykyhetkessä. Kirja sisältää luovia tekniikoita, joita voimme käyttää kohentaaksemme itseämme ja maailmaa ympärillämme, ja siinä esitetyt maailman suurten henkisten perimätietojen ikiaikaisesta viisaudesta kootut käytännön henkisyyden avaimet ovat elämällemme oleellisen merkittäviä myös tänä päivänä.

”Hyvin innostava ja taivaallisen luettava. Käytännön henkisyyden taito on nykyaikaista lääkettä ikuiselle sielulle” –Dannio Brinkley, Saved by the light –kirjan kirjoittaja

 

Aloitussivulle