Ultran kirja-arviointi

 

 

Aamutähti – Unikuvia nykyhetkestä, arjesta ja universumista
Tapani Koivula

Kustantaja Kustannus HD, 2016
189 s.

 

 

Tartun kirjaan ja katselen sitä tovin. Sen kansikuva on lämpimän värikäs ja muistuttaa intiaanien tiipiitä. Mietin, mitähän tällä kertaa löytäisin saamani kirjan kansien välistä. Takakansi tiesi kertoa Tapani Koivulalle unimatkoilla ilmestyneestä henkioppaasta, vanhasta intiaani Morningstarista sekä sielunkumppanista, intiaanityttö Adasta. Kuulosti lupaavalta. Universumin salaisuudet ja näkyvän maailmamme kohtalo kiinnostivat minuakin.

Kirjasta välittyy hyvin se epäusko ja ihmetys, mihin tavallinen ihminen törmää kohdatessaan jotakin oman kokemusmaailmansa ulkopuolelta. Oma mielenkiintonsa on siinäkin, kun joutuu pohtimaan, kenen kanssa on tekemisissä… Unessa kaikki on mahdollista.

Morningstar ilmaantui, kun hänen tuleva oppilaansa oli tullut siihen elämänsä vaiheeseen, että oli valmis kohtaamaan ja ymmärtämään sen, mikä on todella tärkeää. Hän halusi kertoa ne totuudet, joiden varassa hänen heimonsa oli lukemattomien sukupolvien ajan huolehtinut omista jäsenistään, luonnosta ja Äiti Maasta.

Nykyhetkessä on kaikki aika, olemme osa ikuisuutta. Rakkaus on voima, jota Äiti Maa ja kaikki avaruus on valmis meille tarjoamaan. Jos vain hiljennymme ja herkistymme, saamme sen käyttöömme.

Henki ei tunne rajoja. Suuri Henki ei asu vain taivaassa, vaan kaikkialla. Jumalkipinä meissä yhdistää meidät Luojaamme. Jos säilytämme yhteyden, mikään ei ole meille mahdotonta. Päästä hiljaisuuden ääni sisällesi ja pyydä Korkeimman ohjausta. Siten voit varmistaa, että sinusta pidetään huolta. Kun avaat silmäsi, näet Luojan sen kautta, mitä hän on luonut ja miten hän toimii keskellämme. Kuten koko maailmankaikkeus, elämä on jumalallista energiaa, jonka Suuri henki on halunnut luoda näkyvään ja toimivaan muotoon. Luojan kädenjälki on nähtävissä kaikkialla, niin meissä kuin eläimissä ja luonnossakin.

Perimmäinen totuus on yksinkertainen. Meidän ajatuksemme ja tunteemme ovat vain välineitä, joilla voimme kohdata ja arvioida elämän ilmiöitä ja ihmisiä. Todellinen minämme on niiden yläpuolella. Se on syvin olemuksemme, jota myös sieluksi ja hengeksi kutsutaan. Se ammentaa kokemuksia ajatusten ja tunteiden kautta, kasvaen kohti Valoa ja Totuutta.

Eräs tärkeä asia on myös suojauksen pyytämisen tärkeys. Aina ennen hiljentymistä, herkistymistä tai vaikeita haasteita meidän on syytä pyytää suojausta. Meillä on oikeus valita, millaisten voimien ja olentojen kanssa vietämme aikamme.

Suuri Henki ohjaa sinua elämäsi loppuun asti, kun vain sitä pyydät. Maailma on täynnä ihmeitä, jos vain avaamme silmämme.

Maapallomme tulevaisuus – mietin, toteutuvatko kaikki tarkasti kerrotut näkymät. En ihmettelisi, jos niin kävisi. Äiti Maa on ollut kovilla jo vuosia, kun ihmiskunta on ahneuksissaan ja vallantavoittelussaan mennyt liian pitkälle. Jos Äiti Maan sietokyvyn annetaan ajautua ääripisteeseensä, ovat katastrofit väistämättömiä. Ja vaikka niistä seuraisi lopulta jotain hyvääkin, tuntuu surulliselta ajatella luonnolle aiheutettuja vahinkoja ja lukuisia katastrofeissa menehtyneitä ihmisiä ja eläimiä. Toivon sydämestäni, että Äiti Maa jaksaa!

Uskon siihen, että kotoinen maapallomme on vielä pelastettavissa, mikäli tarpeeksi moni ihminen muuttaa ajatteluaan ja toimintaansa. Tällöin on opittava arvostamaan enemmän luontoa, eläimiä ja ihmisiä sekä lakattava määrittelemästä kaiken arvo pelkästään rahassa.

Kirjan loppu tuntui uskomattomalta. Maailma on tosiaan täynnä ihmeitä… Mitään ei tapahdu sattumalta, kaikessa on Suuren Hengen ohjaus.
 

Kirsi Lohtaja

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Sairastuttuaan Tapani Koivula päätti kirjoittaa romaanin, joka sisältäisi kaiken tärkeän elämästä - ja kuolemasta. 

Unimatkoillaan hän kohtaa nuotiotulen äärellä vanhan intiaani Morningstarin, joka paljastaa elämän ja universumin salaisuudet. Mukaan nuotiolle ilmestyy myös sielunkumppani, intiaanityttö Ada. 

Jo 25 vuotta sitten englantilainen meedio kertoi Tapani Koivulalle hänen henkioppaastaan Morningstarista. Nuotiokeskusteluissa Morningstar kertoo portin avautuneen akashaan, ihmiskunnan yhteiseen tiedostoon. Hän korostaa, kuinka tärkeää on elää täysipainoisesti nykyhetkeä, johon samalla sisältyy ikuisuus. 

Unimatkojen aikana intiaaniopas tarjoilee visioita ihmiskunnan aamutaipaleelta sekä tulevista kohtalon hetkistä vuonna 2023.

 

  Takakansi

 

Aloitussivulle