Ultran kirja-arviointi

 

Ihmeelliset yksisarviset
Diana Cooper

Suom. Juha Pitkänen ja Päivi Piiroinen
240 sivua
Kustannus Oy Taivaankaari 2009

 *LOPPUUNMYYTY*

 

Yksisarviset – legendaa, totta, kuvitelmaa vai unta ? Ne ovat kaikkea tätä!

Cooperin uusin kirja on täynnä haasteita. Uskon, ettei kukaan kirjaan tarttuva ole välttynyt näkemästä yksisarvisia kuvissa ja tarinoissa. Jollain lailla niillä on ote ihmisistä, ja joskus ne tulevat kuin hiipien ihailtaviksi mitä yllättävimmissä paikoissa. Odotin tätä kirjaa kuin lapsi makeista. Jo alkusivut naulitsivat paikoilleen. Cooperilla tuntui olevan perusteellista asiaa, eikä niiden anti päästä lukijasta otettaan. Välillä lukija voi olla hölmistynyt, kyse on hiukan sama kuin uskoisi joulupukkiin aikuisena. Eihän joulupukkia oikeasti ole olemassa? Kuitenkin salassa toivomme, että joulupukki olisi totta, ja kukapa ei haluaisi joskus nähdä oikeasti yksisarvisen kaikessa loistossaan.

Muutama onkin nähnyt, ja lapset tuntuvat olevan herkkiä näkemään yksisarvisia. Silti lukija janoaa kipeästi todisteita, ja niitä Cooper ammentaa lukijoilleen.

Cooper oli alun perin pohtimassa Valoverkko-kirjaansa, kun sai tiedon yksisarvisten toiveesta, että heistä kirjoitettaisiin kirja. Samoin oli käynyt enkeleistä kertovan kirjan suhteen. Cooper totteli ja alkoi työstää yksisarvisiaan. Tätä ennen Diana ei tiennyt yksisarvisista muuta kuin sen, että ne ovat myyttisiä olentoja, mutta joutui oikean infoähkyn kouriin valaistakseen ensin itsensä, kurssilaisensa ja sitten lukijansa.

Diana kertoo yksisarvisten olevan eteerisiä olentoja, seitsemännen ulottuvuuden ylösnousseita hevosia. Ne tulevat enkelten asuinsijoilta ja ovat kokeneet Atlantiksen Kultaisen aikakauden, jolloin ihmiset pystyivät olemaan niihin yhteydessä aivan kuten suojelusenkeleihinkin. Kun Atlantiksen värähtelytaajuus samentui, yksisarviset vetäytyivät pois. Nyt ne ovat meitä lähellä rukousten vuoksi. Riittävän moni tietoisuus on avautunut, jotta myös yksisarvisten ja muidenkin elementaaliolentojen kohtaaminen ja apu on tosiasiaa. Ne muistuttavat meitä siitä, keitä todella olemme. Jos jollakulla on rakkaudellinen ja hyvää tahtova päämäärä, myös yksisarviset ovat läsnä ja ovat antaneet merkkejä kenties jo kauan, jotta valittu henkilö havahtuisi – onhan niillä voima ohjata polulle, parantaa ja nostaa värähtelytasoja.

Tässä havahduin ja sydämessäni humahti. Alta parikymppisenä maalasin lahjataulun. Se esitti kahta hevosta, mustaa ja valkeata, juoksemassa merenrannan tyrskyissä yön ja aamun koitteessa. Jostain syystä minun oli pakko maalata ne. Dianan kirjasta luin, miten muinaiset merimiehet kutsuivat tyrskyvaahtoja nimellä White Horse (Valkoinen hevonen), jotka kannattelivat hukkumisvaarassa olevia miehiä. Tämän vuoden aikana aloin saada lahjaksi kuvia ja kortteja yksisarvisista. Sain höyheniä kuvaavan kortin, kenties yhteislahjana enkeliltä ja yksisarviselta, sillä höyhen on kummankin käyntikorttina. Tätä arvostelua kirjoittaessani posti toi kuvan yksisarvisperheestä. Tämä ei voinut olla sattumaa, se oli arjen keskelle tunkeutuvaa rohkaisua. Vaikka ei haluaisikaan uskoa muuhun, voi uskoa sen, että joku halusi ilahduttaa eteerisillä kuvilla. Mainoksen mukaan ei tässä vielä kaikki: kuulin radiosta kappaleen Illusion and dream, Poets of the Fall-yhtyeen laulamana. Kappale jäi soimaan mieleeni, ja viimein etsin sen YouTubesta. Klikkasin haluttua kappaletta ja nähtäväkseni vyöryi hengästyttävän kauniita ja rauhoittuvia kuvia yksisarvisista yksinään, pareittain ja perheittäin.

Epäuskoisista mietelmistä toivoon

Kirjassa on peräti 44 lukua, jotka kaikki sisältävät moninaisia alaotsakkeita: Oman yksisarvisen tapaaminen. Miten yksisarviset auttavat meitä, Yksisarvisten nimet, Yhteys yksisarvisiin, Yksisarvishierarkia. Yksisarvisten merkit, Yksisarvisen sarvi, Yksisarvisten ja enkelten tehtävät, Yksisarviset ja lapset, Yksisarvisten aistit, Toiveet yksisarvisille, Yksisarvisten valtakunta, Yksisarvisten siunaukset, Ihmissuhteiden elvyttäminen, Yksisarvisista uneksiminen, Työskentely yksisarvisten parissa, Valkoiset eläimet, Yksisarviset ja eläimet, Hevoset, Luonnon voima, Yksisarviset ja puutarhat, Yksisarvisvarsat, Yksisarviskylpy, Yksisarvisten hyräilypallot, Yksisarvisenkelipallot eli orbit, Yksisarviset jouluna, Yksisarvisparannus, Miten yksisarvisparannus tehdään, Yksisarviset Atlantiksessa, Yksisarviset ja kristallit, Planeettatyöskentely, Sydämen avaaminen, Yksisarvisportaalit, Keitä yksisarviset auttavat?, Vertauskuvat, Historiallisia yksisarvisnäkyjä, Yksisarviset ja raamattu, Itämaiset myytit ja legendat, Länsimaiset myytit ja legendat, Yksisarvisrituaalit ja –seremoniat, Yksisarvisten taikavoimien levittäminen, Kehittämisharjoituksia ja Yksisarvisleikkejä lapsille.

Lukijan ajatukset varmaankin vierivät laidasta laitaan. Hymähtelyt kaikkeen uskoville näkyjen näkijöille lienevät liikkuneet aivoissa. Kun oli saanut itsensä vakuutetuksi, että taas on keksitty eräs rahastamisen muoto, lukeekin sellaista, mikä pistää epäilykset takapakkiin. Enkelit työskentelevät sydämen, yksisarviset sielun välityksellä, kirjassa vakuutetaan. Myös sielusopimuksiin viitataan: yksisarviset toteuttavat niitä sielun toiveita, joista saa syvää tyydytystä ja jotka auttavat täyttämään ennen syntymää tehdyt sopimukset. Yksisarvisten otsachakran valo tuovat ja vaikuttavat vain hyvään. Jos ajatus saa yksisarvisen valkean hohdon ja Kristustietoisuuden kohoamisen, olemme lähellä taivaan tuntemuksia. Kun kohtaa yksisarvisen ohjaaman valon voiman, monien elämien karma voi sulaa, ei pelkästään toivojan vaan koko hänen perhekuntansa ja ystäviensä hyväksi.

Maailmassa on sota valon ja pimeyden kesken, ja tarvitsemme apua. Oikeastaan mitään sotaa ei ole voitettu, koska maailman ihmisten Kristustietoisuuden pitäisi olla joka paikassa yhtä korkea. Meitä autetaan epätoivoisesti, sillä ivakulttuurin nousun ja myötä sielumme alenevat. Nyt taistelemme uskosta ja uskonnoista koululaitoksessa ja samalla sydämissämme. Viaton lapsuus on hävinnyt jonnekin kauas, mutta kaikki jahtaamme hyvien aikojen perään, mitä ne sitten tarkoittavatkaan. Koko ajan itkemme rakkauden ja myötäelämisen perään. Unohdamme, että kaikki luotu on vetovoiman lain alaisena, ja kaikki alkaa omasta itsestä.

Lumous, harhakuvat ja rakkaus

Lumous ja harhakuvat ovat kaiken henkisen työn turmio. Muihin maailmoihin ja ulottuvuuksiin yhteydessä oleminen on niin jännittävää, että mieli voi lumoutua väärällä tavalla. Epärealistiset odotukset väijyvät sydäntämme, ja siksi yksisarvinenkin voi vetäytyä pois sitä haluavan luota. Tilalle on tulossa karkeampia olentoja, jotka esittävät yksisarvista. Diana varoittaa eritoten tästä, koska on itsekin joutunut ansan pauloihin toisinaan. Maadoittuminen ja suojautuminen ovat tärkeitä. Kaikkeen voimalliseen on suhtauduttava kunnioituksella ja varoen. Miksiköhän vanhoihin kirkkoihin ja kartanoiden koristeina oli yksisarvisia? Ei niitä tyhjästä luotu!

Yksisarvinen puhuu aina rakkaudesta, joten jos joku koettaa patistaa vahingoittamaan tai loukkaamaan toisia, olento ei ole yksisarvinen. Kirjassa on keinot miten suojata ja puhdistaa itsensä.

Yksisarvisilla ei kuitenkaan ole enkelten lailla vapaata tahtoa ja tekevät vain jumalallisia asioita puuttumatta sielusi tahtoon. Jotta kestäisi yksisarvisen kirkkauden, sen on alennettava energiansa sinulle sopivalle tasolle. Virtaavan veden ääni joko luonnossa tai kodissasi auttaa yhteyden saamiseksi, samaten kynttilä. Kirjassa on lukuisia harjoituksia jokaisen luvun jälkeen.

Yksisarvisten nimistä ja valopalloista

Jokaisella olennolla, ihmisillä ja elementaaleilla on nimi kantaen yksilöllistä energiaa ja auttaa sitä yhdistymään omaan sieluun. Nimen värähtely tuo sielun aikomuksen ulottuville. Nimellä kutsuminen auttaa tiivistämään suhdetta. Arkipäiväisten nimien lisäksi on henkisiä nimiä kehittymisasteen noustessa. Yksisarvisia kutsutaan yksisarvisiksi useimmissa maissa ja useimmilla kielillä. Kirjan nimiluettelo onkin kiintoisa ja tukee osaltaan sitä, että yksisarvinen on totta ja että sen halutaan olevan totta.

Enkelit auttoivat teknologian keksijöitä kehittämään digitaalikameroita niin, että niillä voisi valokuvata henkisiä olentoja. Osa upeista enkelipallokuvista löytyy osoitteesta www.dianacooper.com.

Yksisarvishierarkiasta

Yksisarviset ovat samalla talolla arkkienkeleiden kanssa, mutta yksisarvisten kuningas ja kuningatar ovat vieläkin korkeammalla taajuudella Ne kantavat päänsä päällä valokruunua – kruunuchakran heijastusta. Kauan sitten vain nämä kuninkaalliset saattoivat lisääntyä, mutta nyt se on kaikkien yksisarvisten lahjana. Kuninkaalliset saavat ohjauksensa suoraan serafeilta tai Alkulähteestä, ja ne ovat vastuussa koko yksisarvisten valtakunnasta. On olemassa myös arvonimiä, aivan kuten maallisissakin kuninkaallisissa piireissä.

Valkea väri sisältää kaikki värit, ja valoa vailla oleva musta väri on arvoituksellisempi. Se edustaa tyhjiötä sisältäen kaikki mysteerit tai se voi viitata pimeyteen tai kielteisyyteen.

Pegasos on puolestaan ylösnoussut hevonen, jonka sydänkeskus on täysin kehittynyt. Nimi saattaa olla lukijalle tuttu sarjakuvista. Pegasoksen ja yksisarvisen tehtävät eroavat, pegasos lohduttaa, auttaa ja syleilee, mutta tästä kirja kertoo laajemmin.

Merkeistä, lahjoista, kukista, ristin symboleista, keskiajasta ja sarvikuonoista lukiessa lukija hätkähtää. Kaikella tällä on tekemistä yksisarvisten kanssa, mutta kertomusten laajuutta ei osannut arvata. Keskiajalla on omat tarinansa, ja eräs niistä kertoo, miten yksisarvisen sarvena pidetyllä esineellä osoitettiin ruokia ja juomia myrkkyjen varalta. Jauhetun sarven merkitys taitaa olla ikivanha, mutta yhtäkaikki sarvia ja hampaita käytetään yhä symbolisesti, vaikka ne oletettavasti ovatkin valaiden, norsujen, sarvikuonojen, antilooppien tai muiden eläinten sarvia ja syöksyhampaita. Mitä varsinaiseen parantamiseen tulee, sekä yksisarviset että enkelit, kaikki seitsemännen ulottuvuuden olennot pystyvät tähän. Kuolemalta tai vaarasta pelastaminen kuuluvat molemmille. Lapset ovat oma lukunsa – he ovat kaikkien suosikkeja. Valvonta jo ennen syntymää on tosiasiaa, mutta yksisarviset ovat aina olleet yhteydessä ennen syntymää niihin yksilöihin, joilla on jokin erityistehtävä.

Kuuleminen, näkeminen ja haistaminen sujuu yksisarvisilta, ja Diana selvittääkin asiaa perin pohjin.

Yksisarvisten valtakunta sijaitsee Lakumaa ympäröivillä korkeammilla tasoilla. Hevoset tulevat Lakumasta, joka on Siriuksen ylösnoussut tähti. Musiikki ja hevosomaisuuden säilyminen laajentavat mielikuvia. 7.ulottuvuuden olentoina yksisarviset voivat ottaa minkä muodon tahansa, paitsi eivät ihmisen. Vain enkelit voivat tehdä niin. Munkkien ja nunnien pyhien sanojen hyräily ja rukoilemiseen keskittynyt voi hälventää suuria karmamääriä. Tarvitsemme siunauksia, niitä saamme. Ihminen voi auttaa siunaamalla ohikulkumatkallaan haluamiaan tahoja unohtamatta siunata ruokaansa ja vettänsä sekä muita ihmisiä, poliitikkoja ja liikemiehiä, Media on oma lukunsa, kuten sanoma-ja aikakauslehdet. Lapset ja teini-ikäiset, vanhemmat, eläimet ja karkeampi tietoisuus: varkaat, huijarit, valehtelijat, väkivaltaiset, terroristeja myöten kaipaavat siunausta. Tietokonekin kaipaa siunauksia, sen sisältämillä kvartsikiteillä nimittäin on tietoisuus! Paikat ja tilanteet tarvitsevat myös siunausta. Työsarka on loputon. Puhtaan valkoiset eläimet, jotka eivät ole albiinoja, kantavat Kristustietoisuutta mukanaan ja nykyisin nämä ovat lisääntymässä ja vaikuttavat olevan eläintenkin keskuudessa erityisessä asemassa. Yksisarviset opettavat eläimiä öisin ja työskentelevät muiden eläinten kanssa. Phuketin norsut ovat luku erikseen. Muistammme, miten näistä norsujen auttamisista tsunamin aikana 2004 tuli hellyttäviä kertomuksia. Diana kertoo laajemmin asiasta. Apua tarjoavat kissat, valaat, linnut, delfiinit ja hevoset ovat leikissä mukana. 

Värien merkityksestä

Diana kertoo, miten yksisarviset käyttävät hienoimpia ja herkimpiä värejä, niitä sävyjä ihmiset eivät näe. Luonnonvoimat ja geometriset muodot ovat täynnä mystiikkaa kuten ruusut ja iiriksetkin. Puutarhojen merkitys onkin yksisarvisille ja myös ihmisille autuuden lähde. Dianalla onkin paljon syventävää kerrottavaa

Yksisarvisvarsat

Oli aivan ihastuttavaa lukea näistä vauvoista. Miten henkinen ja eteerinen tekee lapsen? Miksi vauvat ja lapset viehättävät yksisarvisia sekä keijut ja yksisarviset sisältävät oivalluksia ja tuovat hyvän mielen. Paljon muutakin tekee mielen iloiseksi, kuten helmet, höyhenet, terälehdet ja kukat yleensä, yksisarviskylpy voi olla erittäin jännittävä kokemus.

Yksisarviset jouluna on ajankohtainen aihe, juhla lähestyy. Diana kertoo varsin erikoisen tarinan, miksi joulupukki ja porot on nähty taivaalla ihan oikeastikin. Kyseessä ovatkin olleet yksisarvisten muodostama porojono ja yksisarvisia seuraava energia tulkittiin reeksi. Näin kertoi Dianan henkiopas Kumeka. Joululuku on perinpohjainen, ja siinä kosketellaan raamatun kertomuksia ja Jeesuksen syntymänkin aikoja.

Ufologeja kiinnostanee planeettatyöskentely, sillä on olemassa monia toisensa lävistäviä olemassaolon tasoja sekä lukemattomia galakseja, joissa on elämää. Jotkin muodot ovat kehittyneempiä meitä ja jotkut alempia. Portaalit lienevät tuttu sana monelle. Jotkin maailmojen väliset verhot ovat ohuita ja näin syntyy kulkuaukkoja, joiden kautta korkeammat olennot pääsevät maapallolle. Yksisarviset tarkastelevat energioita ja puuttuvat asiaan jos tarpeen.

Keitä yksisarviset auttavat?

Merkitystä ei olekaan uskonnollisuudella tai moitteettomalla elämäntavalla, vaan antaa voimaa kaikkien parasta ajatteleville. Oikeastaan nimilista ei ihmetytä: Nelson Mandela, Bob Geldof, Jamie Oliver, Lenny Harry , Äiti Teresa ja Jo Frost esimerkkeinä, mutta maailmaan mahtuu sellaisia, jotka tekevät hiljaa työtään, ja heitä autetaan kaikin tavoin.
Historiallisia yksisarvisnäkyjä ovat nähneet keisarit Huang Di, Fu Hsi, Wu Ti, Tsingis Khan, Julius Caesar, Aleksanteri Suuri ja Kungfutse.
Yksisarviset ja raamattu tarjoilevat uteluttavia kohtia, kuten vielä mainitsemattomatkin asiat.
On jätettävä jotakin lukijoillekin. 

Joku tönäisee minua selkään – yksisarviseni Unas. On kahvitauon paikka. Kirja on elämys ja haaste.
Kirja tarjoaa lukemattomia aiheita juttutuokioille ja näin yksisarviset pysyvät läsnä tartuttaen samalla valoaan keskustelijoiden sydämiin.  

Tuula Pelttari

 

Aloitussivulle