Ultran kirja-arvostelu

 

Unitulkinta ja symbolismi – avain tietoisuuteen
Samael Aun Weor

AGEAC 2008, 125 s.
10 e

 

Gnostiselta seuralta ilmestynyt Unitulkinta ja symbolismi – avain tietoisuuteen on kokoelma tekstejä unitulkinnasta ja valveunista sekä niiden symboliikasta. Kirjassa on heti alussa käytännön ohjeita miten käytännön tasolla unissaan pystyy heräämään, ja mitä unimatkaajan tulisi tietää unityöstä ja sen merkityksestä korkeamman tajunnan kehittymiselle.

Kirjan loppuosassa on kohtuullisen laaja symbolisanasto arkkityyppisestä symbolismista. Kirja on lukukokemuksena virkistävän erilainen ja koruton moniin muihin tarjolla oleviin kirjoihin verrattuna. Kooltaan teos ei ole tietokirjamaisen suuri, vaan pokkarimalliltaan juuri sopivan kokoinen yöpöydällä pidettäväksi, ja oppaan käyttö alkuhetken lukemisen jälkeen onkin pääosin ollut symbolisanaston tiivistä tutkimista. Tässä mielessä kirja on nimenomaan käyttökirja ja apuväline jokapäiväiseen oppimiseen, sillä kirjahyllyyn jätettäväksi tämä kirja harvemmin päätyy.

Ainoana haittapuolena kirjassa on ehkä liiankin ammattimainen sanasto, joka aivan aloittelevalta tutkijalta saattaa vaatia lisäopintoja, sillä sanastossa esiintyy jonkin verran alkemian ja muinaislegendojen viitteitä. Sen sijaan polulla jo hieman edenneille tutkijoille kirja on mielenkiintoinen käytännön opas, joka ei noudata samaa kaavaa kuin valtaosa moderneista unisymboliikan kirjoista tekee. 

Hanna Kontio

 

Aloitussivulle