Ultran kirja-arviointi

 

 

Uforaportti 22-23
toim. Anna K. Greus & Jaakko Närvä

237 s.
Kustantaja Suomen Ufotutkijat Ry, 2016

 

Kaivattu ja uteliaisuutta herättänyt raportti on viimein saatavilla. Omakohtaisesti ufoja kokeneena selailin raportin antia, kokemus kun on aina kokijan näkökulman ja tunteiden vietävissä, ja mielellään seuraa tarkemmin taivaankannen ja maanpäällisten tapahtumien kirjoa. Oma kokemukseni on muistaakseni raportissa 11, ja tuolloin kokemus todistajineen jäi kysymysmerkiksi - myös Pirkkalan lentokentän kaksi konetta palasi kentälle haettuaan turhaan ufosaalista. Vuosi taisi olla1 1992.

Uskallan väittää, että kun on joutunut kokemaan ufon näkemisen, siitä puhuminen vallankin julkisesti on aina voimia kysyvä asia. Emme vieläkään tiedä herkkyyksiemme määrää, ja kaikkiin mystisiin asioihin pitäisi suhtautua kunnioittavasti. Asioita vain tapahtuu, eivät ufokokemuksetkaan ja muut henkimaailman tapahtumat tapahdu siten, että menee ulos havainnoimaan ufoja, siinä on menty vain ihailemaan tähtitaivaan näkymiä sen kummempia ajattelematta.

Tuli mieleen sellainenkin seikka, että entä jos epäuskoinen vain haluaa nauraa ja teilata kokijan kokemukset. On vieläpä hiven mustasukkainen siitä, että kun toinen koki ja näki, miksen minä, näin pystyy epäilijä laittelemaan toisen naurunalaiseksi ja araksi.

Raportissa on jokaiselle jotakin. Siinä kerrotaan ufohavaintoilmoituksista ja vaikuttavista tapauksista: kontakteja ja parailmiöitä, avaruusmatkoja, unikontakteja sekä mysteerisiä humanoideja.

Ufologit ovat saaneet omat lukunsa, esim. päivä Roswellin jälkeen on kiintoisa. Heikki Kulju kertoo eversti Philip Carsonin paljastuskirjasta, eksopolitiikan lyhyestä oppimäärästä Olli Pajula ja viljapeltokuvioista Hannamari Mäkelä.

Kummitustutkimuskin on saanut jalansijaa – sen historiasta ja metodologiasta pakisee Anni Salminen ja folkloristiikan näkökulmista ufoilmiöön selvittää Kirsi Hänninen. Teemana ufoilmiö on laaja ja kiehtova. Kaikkeen pitäisi tutustua, jotta voisi tuoda esille omiakin kannanottojaan.

Raportti tuntuu loputtomalta runsaudensarvelta. Oman osansa saa Suomen Ufotutkijat ry:n kansainvälinen ufoseminaari Tallinnan laivalla, joka tapahtui elokuussa 2015 - tästä kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Anna K. Greus.

Valtavan ufokokemuksen kerännyt Tapani Koivula välittää kokemuksiaan ja näkemyksiään suomalaisesta ja kansainvälisestä ufohistoriasta. Historiaosiossa on isosti mukana myös Tapani Kuningas, suomalaisen ufologian tiennäyttäjä.

Lukijat: kiiruhtakaa hitaasti, antakaa kokemusten ja kertomusten elää kiirehtimättä liikaa. Pääsette mukaan salaperäisiin kokemuksiin, ja harmaat aivosolut saavat tekemistä. Ne, jotka kantavat ”taakkaansa” siitä, että ovat saaneet nähdä ja kokea, eivät turhaan ole työskennelleet ja julistaneet muille tietouttaan. Miksi yleensä ryhtyä johonkin, jos se ei ole aitoa, aitouden perässä on jokainen. Tutkiessa kokemuksia havaitsee hiljalleen sen, että emme ole yksin.
 

Tuula Pelttari

 


Kirja sisältää mm.

I Johdanto
- Puheenjohtajan tervehdys, Anna K. Greus
- Ufot, tieteen rajaseudun kesyttämättömät taivaanhaltijat, Jaakko Närvä

II Ufohavainnot, Jaakko Närvä
Ufohavaintotietokannan ilmoitukset 375-850

III Kontakteja ja parailmiöitä, Anna K. Greus, Sari Saarinen

IV Ufologian ulottuvuuksia Heikki Kulju, Olli Pajula, Hannamari Mäkelä, Anni Salminen, Kirsi Hänninen

V Ufoja kukkeammin ja historiallisemmin, Anna K. Greus, Tapani Koivula

VI Tiennäyttäjä, Tapani Koivula

 

 

 

Aloitussivulle