Ultran kirja-arviointi

 

 

 

Totuuden etsijän käsikirja

Jukka Kuoppamäki

163 s.
Kustantaja Basam Books, 2017

 

* Kirja julkaistiin Ultrapäivillä 2017

Jukka Kuoppamäki aloittaa teoksensa Totuudenetsijän käsikirja huomauttamalla, että se joka etsii henkistä tietoa, muuttuu ja saa myös vastuun siitä, miten tietoa käyttää. Valoisin ajatuksin, nöyrin mielin, hyvin tarkoituksin ja rakastavin sydämin meistä jokainen voi lisätä valoa, rauhaa ja rakkautta maailmaan. Henkinen tieto on tarkoitettu yhteiseksi hyväksi, ei vain tyydyttämään uteliaisuutta.

Teos sisältää ohjeita ajatteluun ja meditaatioihin, jotka ohjaavat tutkimaan monia henkisen etsijän kohtaamia kysymyksiä. Tällaisena kirjalla on myös työkirjan luonne. Tekijä kehottaa oppilasta etsimään sisäistä rauhaa liioittelematta ja hätäilemättä, luonnollisesti, rukoillen ja vastoinkäymisistä oppien. Näin hän tulee ymmärtämään sielun ja hengen merkitystä olemuksessaan.

Tekijä analysoi Isä meidän -rukousta ja kristillisen uskontunnustuksen antroposofista muotoa ja tuo niihin kiinnostavia näkökulmia, jotka eivät ole yleisesti tunnettuja. Kirjan loppuosassa on vielä tekijän eri yhteyksissä pitämiä esitelmiä sekä pohdintoja ja harjoituksia, jotka antavat lisävalaistusta ja ohjeita henkisellä tiellä vastaan tuleviin kysymyksiin. Runot katkaisevat siellä täällä suorasanaisen pohdinnan ja tuovat esitykseen kauniilla tavalla ilmaa ja elämää.

Teos sisältää ajatuksia ja ohjeita, jotka ovat huomionarvoisia kaikkien henkisestä tiestä kiinnostuneiden kannalta. Erityisesti sitä voi suositella niille, jotka tahtovat perehtyä antroposofiseen ajattelutapaan. Tekijä esittelee tätä asiantuntevasti ja esoteerisia näkökulmia sivuuttamatta. Jukka Kuoppamäki ansaitsee kiitokset selkeästä tavasta, jolla hän kuvaa itse pitkään harjoittamaansa filosofiaa.

Seppo Ilkka


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Jukka Kuoppamäki valottaa kolmannessa kirjassaan meditaatiota uudistetun kristinuskon näkökulmasta. Totuuden etsiminen on ihmissielun luontainen ominaisuus. Moni ei vain tiedä mistä aloittaa. Meditaation avulla voimme kehittää henkistä tietoisuuttamme ja muokata sitä vastaanottamaan maailmankaikkeuden suuria totuuksia. 

Totuudenetsijän käsikirja johdattaa tutkimusmatkalle kohti syvempää ymmärystä ja parempaa maailmaa. Kirjan opastuksella ja päivittäisellä harjoittamisella ovi korkeampaan maailmaan raottuu - ja etsijän mielen takaa löytyy todellinen hiljaisuus.

 

 

 

Aloitussivulle