Ultran kirja-arviointi

 

 

 

Todellisuuden lukutaito - Vinkkejä valaistumisen varalta

Erkki Lehtiranta

286 s.
Kustantaja Viisas elämä Oy, 2017


 

Kirjan takakansi kertoo, että luvassa on olemassaolon ydinkysymysten pohdintaa universalismin näkökulmasta, yhdistämällä tieteen ajatuksia henkisyyden teemoihin. Kysymys kuuluu, minne olemme menossa ja miten pääsemme sinne?
    Minulle kirjan mielenkiintoisinta antia oli Erkki Lehtirannan oma henkilökohtainen tarina kokemuksista, jotka ovat vaikuttaneet häneen syvästi. Siltä osin olisin halunnut lukea vielä lisääkin hänen kokemuksistaan maailman poluilta.
    Lehtiranta yhdistelee useita elementtejä ja monia näkökulmia, kooten monien ajattelijoiden, tiedemiesten ja henkisten tienviitoittajien näkemyksiä yhteen. Samalla hän siivilöi tiedon omien suodattimiensa lävitse. Ihan aina en pysynyt kaikessa mukana - tieteellinen filosofia ei ole vahvin taitoni.
    Tälläkin kirjalla oli kuitenkin minullekin viesti, jonka hyvin ymmärsin. Jos hyväksymme elämän jatkuvuuden ja kaikkiallisuuden periaatteen, universalismin, meidän on helpompi hyväksyä myös galaktisen tietoisen olennon olemassaolo. - Kaikessa on tietoisuutta eri asteisena: galaksissa, auringossa, kuussa, tähdissä, ihmisissä, kasveissa, pienimmissäkin eläimissä, kivissä (erityisesti kvartsissa), vedessä... Tiedemiehet ovat jopa löytäneet todisteita tälle asialle.
    Kollektiivisen tietoisuuden kasvaessa ja muuttuessa se muokkaa meitä ympäröivää todellisuutta. Totuus on kuitenkin jokaiselle meistä erilainen, ja sen myötäinen todellisuus on heijastus kosmisesta laista. Niinpä jokainen positiivinen ajatus, mielikuva ja tunne puhdistaa osaltaan, voimansa ja kirkkautensa mukaisesti, planeetan energiakenttää ja auttaa meitä kaikkia tuomaan palan taivasta maan päälle. Kun hiljennämme apinamielen ja keskitymme kuuntelemaan universumia, pystymme halutessamme aistimaan esimerkiksi puiden energian ja niiden voiman.

    Kotipihallamme kasvaa runsaasti 50-100 -vuotiaita mäntyjä, joiden latvat hipovat taivasta. Aionkin joku kaunis päivä kokeilla niihin liittyvää, kirjassa kerrottua harjoitusta. - Seiso kyljittäin kahden samankokoisen männyn välissä, puiden etäisyys toisistaan saisi olla noin 3-5 metriä. Ota kevyt haara-asento ja tyynnytä mielesi ja hengityksesi. Voit tunnistaa, kuinka energiat virtaavat näiden puiden välillä.
    Monet lienevät huomanneet saman asian, mistä Lehtirantakin kirjassaan mainitsee. Maailma on polarisoitunut hyvin jyrkästi, hyvä ja paha ottavat mittaa toisistaan. Haasteista huolimatta aika pitää sisällään ihmiskunnan tähänastisista suurimpia ja mielenkiintoisimpia kehitysmahdollisuuksia. On kuitenkin tärkeää pysyä tyynenä ja peloista vapaana riippumatta siitä, mitä meitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu.

    Tämä näkyy ehkä selvimmimn Yhdysvaltain tapahtumissa. Maan presidentin Donald J. Trumpin hätätilan julistus 21.12.2017 (Executive Order Blocking the property of Persons Involved in Serious Human Rights Abuse or Corruption), pysäytti kaikki raha- ja omaisuusvirrat niiden ihmisten kohdalla, jotka ovat tai ovat olleet osallisina vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin tai lahjontaan. Tämä koskee myös maan entisiä presidenttejä sekä hallituksen virkamiehiä.
    Trump on lisäksi julistanut tämän tammikuun Kansallisen orjuuden ja laittoman ihmiskaupan ehkäisemisen kuukaudeksi (Proclamation Dec. 29, 2017). Ei liene yllättävää, että valtamedia vaikenee näistä asioista suurelta osin. Tärkeintä kuitenkin on, että maailma puhdistuu pieni pala kerrallaan. On sanottu, että maailman tasolla tämä konkreettinen puhdistusoperaatio alkaa juuri Yhdysvalloista.
    Meidän jokaisen tehtävänä on tarkistaa, puhdistaa ja uudistaa omat uskomuksemme, jotka valtamedia, populaarikulttuurit ja saamamme kasvatus on meihin istuttanut. On aika vapautua peloista ja pelkoenergioista sekä täyttää niiden tyhjäksi jättämä tila rakkaudella ja ilolla. Tämä on tie sekä oman itsemme että maailman eheytymiseen.
    Muiden palveleminen on jättämässä taakseen itsen palvelemisen. Materialismi on osa mennyttä aikaa. Uusi syntyy ja vanha jää pois. Niin ihmiskunta kuin Äiti Maa, Gaia, sekä kaikki sen pinnalla oleva, käy lävitse vihkimys- ja valaistumisprosessia. Sinun oma valintasi vaikuttaa siihen, kuinka prosessi etenee juuri sinun kohdallasi. Lehtirannan sanoin, valaistuminen on jatkuva prosessi, ei päämäärä.


Iloa ja valoa toivottaen,
Kirsi Lohtaja
 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Kirja perehtyy olemassaolon ydinkysymyksiin ja on tutkimusmatka todellisuuden lukutaitoon universalismin näkökulmasta. Turbulentti aikamme haastaa meidät pohtimaan uusilla, raikkailla ja dogmittomilla tavoilla maailmankuvaamme ja suhdettamme todellisuuteen.

Mitä on tietoisuus ja mihin me olemme matkalla? Todellisuus on kuin jättimäinen rakennus, johon johtaa monta ovea. Me kaikki teemme todellisuudentulkintaa – tiedostamme sitä tai emme – joka päivä. Tässä kirjassa avataan reittejä todellisuuden lukutaitoon universalismin näkökulmasta. Siinä tieteen avantgardistien ajatukset yhdistyvät henkisyyden ikiaikaisiin teemoihin. Tarvitsemme kipeästi aiempaa parempaa keskusteluyhteyttä niiden, kuten myös idän ja lännen ajatusmaailmojen välille.

Kirjan keskeistä antia on todellisuuden, elämän, tietoisuuden ja ihmisen välisen yhtälön pohdinta. Se tiivistyy lopulta tarkasteluun siitä, mihin olemme menossa – ja miten pääsemme sinne. Siihen tarvitaan uudenlaista tietoisuutta ja ajattelua, joka ottaa rohkeasti huomioon myös elämän korkeusulottuvuuden ja tietoisuuden evoluution. Matkaeväiksi kirjoittaja tarjoaa monia harjoituksia ja käytännön työkaluja, joiden toimivuuden hän on itse testannut vuosikymmenten varrella. Todellisuus kutsuu meidät kaikki löytöretkelle. Kiinnitä turvavyö ja lähde mukaan tutkimusmatkalle todellisuuden valtateille ja syrjäkujille.

 

 

Aloitussivulle