Ultran kirja-esittely

 

 

Tiibetiläinen äänijooga
Tenzin Wangyal Rinpoche

suom. Tuula Saarikoski
87 s. + CD
Kustantaja Kulttuuriosuuskunta Patruuna, 2012


  *PAINOS LOPPU*
 

Haluatko tuntea oman todellisen itsesi? Haluatko vapautua kaavamaisesti toistuvien negatiivisten tunteiden ansasta? Tiibetiläinen äänijooga opastaa mm. viiden soturitavun harjoitukseen, joka esittelytekstin mukaan voi tukea yritystä irtautua negatiivisista ja rajoittavista tottumuksista ruumiin, puheen ja mielen tasolla ja antaa tilaa spontaanille, luovalle ja entistä aidommalle ilmaisulle.

Innostavia lupauksia, ja tutustuttuani Tenzin Rinpochen tekstiin ja ohjaukseen CD:llä olen vakuuttunut, että tässä on yksi parhaimmista teistä sisäiseen rauhaan, itsetuntemukseen ja iloon. Eri energiakeskuksiin ja -kanaviin vaikuttavat siementavut toimivat puhtaan kosmisen resonoinnin kautta, ja tarkkaavaisuuden kiinnittäminen tavuja laulettaessa niitä vastaaviin mielentiloihin luovat suoran yhteyden mielen avoimuuteen ja niihin ominaisuuksiin, joita itsessään haluaa kehittää.

Viideksi soturitavuksi nimetyt resonaatiot – A, OM, HUNG, RAM, DZA – ovat kuin portteja valoon ja omaan luonnolliseen olemukseen. Jokainen näistä laulettavista tavuista resonoi eri merkityksiä ja pyhiä ominaisuuksia, joita harjoittajalle alkaa avautua. Kirjassa on lisäksi viisi tsa lung -hengitysjoogan harjoitusta chakrojen energisoimiseksi.

Tämä kirja on sisällöltään suurempi kuin ulkoiselta kooltaan. Sen kirkas teksti ohjaa harjoituksiin ilman hössötyksiä ja häiritseviä energioita, joita valitettavan useista henkisistä oppaista löytyy. Kirjan mukana tulevalla CD:llä Tenzin Rinpoche selkeällä englanninkielellä ohjaa meditaatioihin ja tavujen laulamiseen. Levyn tekstit on tiivistetysti suomennettuina myös kirjan sivuilla. Ansio kirjan selkeydestä on myös suomentaja Tuula Saarikoskella, joka on ollut tekijän oppilaana ja tuntee asian josta puhutaan.

Tiibetiläisen bönbuddhalaisuuden ikivanhaa viisautta on kiteytyneenä näissä yksinkertaisissa harjoituksissa, joiden vaikutus alkaa avautua heti ensimmäisestä kerrasta alkaen ja syvenee kerta kerralta. Harjoituksia tehdessään tuntee olevansa kuin kirkas, soiva kristallimalja, jonka täyttää valo, ilo, rauha, myötätunto. Näitä harjoituksia aion jatkaa.


Heikki Juutilainen

 

Tekijältä ovat ilmestyneet myös:
Herätä valoisa mieli
Tiibetiläinen unijooga

 

 

Aloitussivulle