Ultran kirjaesittely

 

 

 

Tiettömällä tiellä
- Matkaseuraa totuuden etsijälle

Orvo Raippamaa (Siivola Markku toim.)

359 s.
Kustantaja Timo Kyllönen ja Markku Siivola, 2013

 

 

AINOA MAHDOLLISUUS: EI MITÄÄN MAHDOLLISUUTTA!

Kun kaikki tiet totuuteen ovat osoittautuneet umpikujiksi, jää etsijälle jäljelle vain yksi mahdollisuus: ei mitään mahdollisuutta.

Orvo Raippamaan kuvaama mahdollisuus tuntuu ehkä armottomalta.

Se on kuitenkin ainoa mahdollisuus ymmärtää kaikkien selitysten läpi kulkeva todellisuuden punainen lanka jota toisiaan vastustavat uskonnot ovat vuosituhanten kuluessa yrittäneet lukemattomin tavoin ja muodoin tavoittaa ja julistaa selityksensä yksinoikeudeksi.

Todellisuus on viitoitettujen teiden, harjoitusten, menetelmien ja ihanteiden tuolla puolen, tiettömällä, viitattomalla maalla, jonne ei kukaan, ei hänkään, voi totuuden etsijää enää pidemmälle saatella; sinne jossa viimeiset askeleet on jokaisen otettava täysin yksin, vain oman totuudellisuutensa varassa.

 

KUSTANTAJAN ESITTELY:

Teos on edesmenneen Orvo Raippamaan (22.8.1907 - 20.9.1976) teksteistä koostettu kirja ihmisen tajunnasta ja hengen olemuksesta, uskonnoista ja muista ideologioista, etiikasta, moraalista, ihanteista, erilaisista todellisuuden ymmärtämispyrkimyksistä, harjoitteista ja menetelmistä ja näiden kaikkien sidonnaisuuksista ja umpikujista. Hänen tekstinsä on riippumattomassa vapaudessaan kaikkia filosofisia joukkoideologioita korkeatasoisempaa. Alunperin suomenkielellä kirjoitetuista em. aiheita käsittelevistä teksteistä on Raippamaan teksti kaikkein syvimmälle porautuvaa. Hän on jäänyt turhan tuntemattomaksi suurelle yleisölle. Tällä kirjalla pyrimme korjaamaan asian.

 

 

Aloitussivulle