Ultran kirja-arviointi

 

Taivaan ja maan välillä 
Kauko Näätänen

118 s.
Kustantaja Mediapinta Oy, 2020

 

Aikamoisella apokalyptisella paatossaarnalla alkaa Kauko Näätäsen kokemuskirja, joka pitää sisällään kuutisenkymmentä lyhyehköä lukua. Ihmeitä, näkyjä, unia, joita tekijä on nähnyt ja ihmetellyt aivan pienestä pitäen. Hänellä on paljon erikoisia kokemuksia myös "siltä ruumiittomalta puolelta". Näätänen on lapsuuden Karjalan evakkomatkojen jälkeen asunut ja työskennellyt eri puolilla Suomenmaata. Hänellä on aina ollut mitä merkillisimpiä ihmekokemuksia ja hän on kohdannut erikoisia persoonia, joista kaikista hän kertoo tässä kirjassaan. On ollut henkiä, kummituksia, enteitä, ja monenlaista ruumiitonta olotilaa. Kirjan loppupuolella hän tekee valomatkoja muun muassa muinaiseen Egyptiin.

Tämä on vilpittömän oloinen, henkilökohtaisiin kokemuksiin pohjaava kirja. Teksteistä saa vaikutelman, että aiheet ovat kuumottaneet ja ehkä painaneetkin iäkkään tekijän sydämellä, ja ne on ollut saatava sieltä ulos, lähimmäisten tiedoksi, opiksi ja ihmeteltäväksi.
 

H. Juutilainen

 

KIRJAN TAKAKANNEN TEKSTI:

Maailman alussa. Tämä tuli ajatusten myötä. On kuin pakko kirjoittaa.

Shamaani näki Kaukon: Olimme vastakkain istumassa raasun kahta puolta. Hän näkee jotakin ja on niin jännittynyt, ettei voi puhua mitään. Viimein vieras lähtee. Katse ei siirry yhtään minun yläpuolelta. Hän menee takaperin ovelle, työntää oven auki katse nauliutuneena kuin kiinni. Ovenkin hän sulkee niin, että silmät eivät erkane kohteestaan. Näin hän poistui sanomatta muuta kuin tervehdyksen.

 

Aloitussivulle