Ultran kirja-arviointi

 

 

Tähdistä tippuneet – Suomalaisten kosmisia kokemuksia

Asta Swan

223 s.
Kustantaja Basam Books, 2019
25 €

 

 

SEPPO TANHUAN LUONNEHDINTA:

Astaan ihmisenä ja reinkarnaatio-ohjaajana olen tutustunut jo aikaisemmin, joten itsellänikin on sitä kautta kokemus tässä hetkessä koettavasta toisesta ulottuvuudesta. Kokemus ei ollut hiuksia nostattava, vaan normaalin elämän normaalilta tuntuva tapahtuma.

Kirjassaan Asta antaa ihmisten kertoa kokemuksensa omalla arkisella tavallaan ilman mystiikkaa, mikä tekee tarinoista erittäin uskottavia. Toinen uskottavuutta lisäävä tekijä on kertomusten määrä ja kussakin kategoriassa esiintyvä samankaltaisuus. Kertomusten monimuotoisuus unista ja vainajien kohtaamisesta aina ufosieppauksiin ja muilla planeetoilla koettuihin ilmiöihin asti saa oletettavasti lähes jokaisen lukijan löytämään joitakin omia kokemuksia, jotka oikeuttaisivat lisäämään yhden kertomuksen tähän erikoisten ihmisten erikoiseen joukkoon.

Kirjan lopussa oleva lukijalle tarkoitettu kysymyspatteri auttaa ymmärtämään ja arvostamaan omaa henkistä olemusta ja henkistä päämäärää rakkaudellisella tavalla. En halua nostaa mitään kirjan sadoista erilaisista kokemuksista erikseen esille, sillä vasta niihin kaikkiin tutustuttuaan voi tulla vakuuttuneeksi elämäämme kuuluvasta enimmäkseen näkymättömästä maailmasta, jonka keskellä elämme tätä ns. normaalia arkea.

Todellisuudessa olemme koko ajan keskellä suurta seikkailua, johon pääsee vielä paremmin mukaan toteuttamalla kirjan lopussa olevia ohjeita tietoiseen unimatkailuun, kehosta irtautumiseen ja rajan takana olevien sielujen kohtaamiseen turvallisella tavalla.

 


ULTRAN KIRJA-ARVOSTELU:

Kuulin ensimmäistä kertaa Asta Swanista ja hänen tulevasta ufokirjastaan vajaa vuosi sitten. Hänestä ja hänen kirjastaan kertoi Kaapelin joulumarkkinoilla kirjan julkaisijan Basam Booksin johtaja.

Tieto oli yllättävä. Basam Books ei ole aikaisemmin ollut kiinnostunut ufoista. Nyt johtaja otti minuun yhteyttä selvästikin, koska tiesi minun olevan ufotutkija ja
-kirjailija.

Niinpä tapasin Astan Helsingin keskuskirjasto Oodissa jo tammikuussa. Kontaktihenkilönäkin Asta Swan on uuden ajan ilmiö - ehkä kuin scifi-elokuvan päätähti, jonka haluttaisiin hurmaavan Tellus-planeetan asukkaat.

Siihen ehkä Asta on pyrkinyt, myönteisessä mielessä. Kun Asta oivalsi päätehtävänsä olevan viestintuoja - henkisen rakkaudellisen opetuksen levitys - hän on järjestelmällisesti kouluttautunut henkiseksi ihmissuhdeopettajaksi lähinnä ammattikorkeakoulupohjalta.

Suomessa on yhä enemmän akateemisia, yliopistoviisaita professoreja ja tohtoreita, joilla myös henkiset kanavat ovat auenneet. Silti yliopistokorostus tuo helposti mukanaan todistamisen taakan ja toisaalta liiallisen teoreettisuuden ja sanasokeuden.

Myös Astan kirja on yllätys. Vaikka siinä on paljon myös muiden kosmisia kokemuksia, se poikkeaa useimmista ufokirjoista. Se on kirjoitettu harvinaisen sujuvasti, kosmishenkisiä näkökulmia painottaen. Se ei pyrikään kriittiseen tietokirjan tyyliin, vaan tavoittelee suoraan henkisen rajatiedon pohdiskelevaa sävyä. Päinvastoin Asta Swan korostaa, ettei pyri todistamaan ufokokemuksia, ei omiaan eikä muiden.

Toisaalta tämä ärsyttää vanhaa ufotutkijaa... Kontaktitapauksissakin normaaliin ufotutkimukseen kuuluu ufo- ja olentohavaintojen mahdollisimman tarkka kuvailu, paikka- ja aikataulutietoineen.

Se, että hyväksyn lähes kaikki Astan korkealentoiset ajatukset, ja mielelläni suosittelen hänen kirjaansa, johtuu omasta taustastani. Ufotutkijan ja kirjailijan urani ohessa olen tietoisesti laajentanut maailmankuvaani muihin paranormaaleihin ilmiöihin ja henkiseen kehitykseen - kaikkia viisauksia arkipäiväiseen tietoon soveltaen. Tätä tietä olen päätynyt hämmästyttävän samanlaisiin näkemyksiin ja samantyylisten, terveiden ja rakkaudellisten elämäntapojen suosimiseen.

Ufon- ja olennonnäkijän rehellisyys ja luotettavuus ovat perusasioita ufotutkijalle havaintoja arvioitaessa. Nyrkkisääntönä on, että jos henkilöön ei voi luottaa normaaleissa asioissa, hän ei ole luotettava myöskään ufojen ym. paranormaalien ilmiöiden havaitsemisessa. Moni sekoittaa mielikuvituksensa - varsinkin jos innostut parailmiöistä - arkisen todellisuuden kanssa. Esim. erilaiset hiukkaset hahmottuvat kameran linssin epätarkkuusalueella säännöllisiksi ympyröiksi (=engl.orb). Kun kansainvälinen guru nimeää orbit ”enkelipalloiksi”, vuosisadan ufohuijaus on syntynyt.

Valitettavasti Asta Swanin upea kirja - henkisesti paras ufokontaktikirja, mitä tiedän - on myös Skepsis-järjestölle ”helppo nakki”. Skepsiksen ja amerikkalaisen emojärjestönsä emävalhe on väite, että ”koko maailmankaikkeudessa ei ole todistettu yhtäkään paranormaalia ilmiötä”. Eipä tietenkään, jos se pitäisi todistaa Skepsiksen ehdoilla ja muiden rahoituksella!

Paljon innostavampi on Asta Swanin maailmankuva, jossa ihminen voi tehdä huikaisevia avaruusmatkoja ruumiista irtautuneena. Näitä Asta Swan on harjoitellut ehkä järjestelmällisemmin kuin kukaan tuntemani ihminen. Tuloksetkin ovat mykistäviä. Skepsiksen maailmankuvalla en minäkään olisi jaksanut olla kiinnostunut ufoista tai rajatiedosta vuotta pidempään. Sen sijaan Asta Swanin periaatteita seuraten elämäni on ollut huikaisevaa seikkailua ihmeestä toiseen - jopa kaikkiallisen Jumalan kanssaluojana.

Henkilökohtaisesti minulle tärkeä havainto Astan kirjasta ja esityksistä on ollut se positiivinen maailmankuva, joka heijastuu koko hänen olemuksestaan ja käytöksestään, ei vain kirjasta. Myös Basam Books on kirjaan tyytyväinen ja näyttänyt vihreää valoa myös jatko-osalle. Vuoroaan saa edelleen odottaa jo pitkään valmiina ollut käsikirjoitus, joka kertoo Astan aiemmasta elämästä Maa-planeetalla. Astan ufokirjat ovat nyt Basam Booksin johtotähti.

Tapani Koivula

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

 ”Seison kirkkaan tähtitaivaan alla. Minut ympäröi vain pimeys ja talven kylmyydessä huuruava hengitykseni. Ainoa valo on taivaalla kirkkaana loistava kuu ja lukuisat tähdet, jotka tuikkivat kutsuvasti. Nostan katseeni kohti taivasta ja tunnen samalla, miten kyyneleeni valuvat kuumina pitkin poskiani. ”Tulkaa hakemaan minut kotiin,” kuiskaan, kuten niin monet kerrat aikaisemminkin.”

Näiden kansien sisään on koottu suomalaisten kosmisia kokemuksia. Millaisia yhtäläisyyksiä näillä kokemuksilla on ja miten ne ovat vaikuttaneet ihmisten elämään?

Kirja ei yritä todistella mitään, vaan tuo lukijan ulottuville toisenlaisen kosmisen maailman. Se tempaa mukaansa myös sellaisen lukijan, jolla ei ole omakohtaisia kokemuksia aiheesta.

Teoksessa on vahvasti läsnä henkinen kasvu, oman voiman löytyminen ja ymmärrys siitä, ettemme ole täällä yksin.


Asta Swan

Menestys & Henkinen valmentaja / Kouluttaja & luennoitsija & kirjailija

Kulttuurituottajan amk-tutkinnon lisäksi Astalla on myös elämäntaidonvalmentajan, NLP-masterin ja enneagrammivalmentajan tutkinnot sekä lisäksi opintoja myös viestinnästä, fengshuista, mindfulnessista sekä erilaisista rentoutustekniikoista. Ennen valmentajan työtään Asta on toiminut viestinnän ja tiedottamisen ammattilaisena kehittämisprojekteissa.

Asta kuvailee itseään myös pienoiseksi mystikoksi, sillä hän käyttänyt yli puolet elämästään maailman mysteerien tutkimiseen ja ymmärtämiseen. Myös matkustelu, valokuvaus, luovuus, meditaatio, jooga, kravmaga, kirjoittaminen ja ikuinen itsensä kehittäminen ovat lähellä hänen sydäntään.

Astan omat sivut: www.ihmeellinenelama.fi

 

 

Aloitussivulle