Ultran kirjaesittely

 

 

Suomen aavemetsästäjät

Nikkilä Mika

218 s.
Kustantaja Basam Books Oy, 2019

28 €

 
 

SEPPO TANHUAN LUONNEHDINTA:

Tähän kirjaan suhtauduin aluksi skeptisesti. Kirja lähti kuitenkin kuljettamaan heti alkumetreiltä sellaisella vauhdilla, ettei keskeyttäminen tullut kertaakaan mieleen.

Henkien fyysisen kosketuksen itsekin kokeneena eläydyin vahvasti tilanteeseen, jossa henki työnsi Mikan alas portailta laitteineen päivineen. Vaikka tarinoissa toistuu sama kaava, osaa Mika liittää tapahtumapaikan historian ja tilanteen tunnelman tutkimustapahtumaan niin elävästi, ettei ”aaveiden” hiukan yksipuolinen sanailu haittaa jännitystarinan etenemistä.

Hyvin realististen ja mystifioimattomien raporttien välityksellä palasin Hämeen Linnan kammioihin ja Lapinlahden mielisairaalaan, missä olen pitänyt muutamia kursseja ja lukuisia astrologisia istuntoja. Molemmat paikat saivat aivan uuden merkityksen Mikan jakamista henkien kohtaamisista.

Mika ja Markus tekevät tutkimusta suurella sydämellä ja asialleen kauniisti omistautumalla. Kunnioitus tutkimuskohteiksi valikoituneisiin rakennuksiin ja niissä asustaviin henkiin huokuu kaikesta tekemisestä. Kirja huipentuu seikkailuun Lapinlahden sairaalassa kuoleman liipatessa läheltä itse sairaalassa ja sen jälkeen myös paluumatkalla. Tapahtumiin osallistuneet ”avustajat ja muut satunnaiset henkilöt” tuntuvat kuuluvan kuvioon henkien tahdosta. Sattuman voi huoletta unohtaa kuvioista tämän kirjan luettuaan. Uskomattomia yhteyksiä ilmenee istuntojen aikana.

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Oletko sinä kohdannut yliluonnollisia ilmiöitä? Olet tai et, tämä kirja saattaa muuttaa täysin käsityksesi elämästä kuoleman jälkeen. Haluatko tietää mitä tapahtui esimerkiksi Lapinlahden vanhassa mielisairaalassa tai Kytäjän kartanossa? Kirjan mukana pääset niiden ohella myös Hämeen linnan, Hatanpään kartanon ja yli kahdenkymmenen muun paikan tapahtumiin ilman, että joudut itse kokemaan paikan päällä sitä jännitystä ja kauhua, joka kirjassa hyvin nousee esiin. Luettuasi kirjan tiedät käytännönläheisesti, millaista on suomalaisen aavetutkijan elämä.

Kirjan on kirjoittanut valkeakoskelainen rajatiedon tutkija Mika Nikkilä. Hän toimii päätutkijana Paranormal Investigations Group Finland -tutkimusryhmässä. Nikkilän motto on ”jos sinulla on sydämessäsi jokin asia, niin tee sitä”, ja se näkyy myös hänen hyvin ihmisläheisessä tavassaan kertoa asioista turhia kiertelemättä.

Katso myös: Suomen aavemetsästäjät 2

 

 

Aloitussivulle