Ultran kirjaesittely

 

 

Sielupsykologia
Dr. Joshua David Stone

333 s.
Kustannus Oy Taivaankaari
25 e


Uusintapainos ilmestynyt 26.4.2011! Tämä kirja on kultaakin arvokkaampi sinulle, joka haluat todella jouduttaa henkistä avautumistasi. Kirja sisältää valtavan määrän käytännön ohjeita siihen, miten voit päästä henkisellä tielläsi tehokkaimmin eteenpäin. Erilaisia itsetuntemusoppaita on lukuisia, mutta hyvin harva niistä käsittelee persoonan tason lisäksi myös sielua ja henkeä. Ellemme kuitenkaan tarkastele asioita myös sielun näkökulmasta, emme voi koskaan saavuttaa ihmisen perimmäistä päämäärää, jälleensyntymisen pyörästä vapautumista eli ylösnousemusta.

Kirjan aiheita ovat muun muassa:

  • Ihmisen kolme mieltä ja neljä kehoa
  • Kristustietoisuus
  • ylösnousemuksen vaatimukset ja vaikeudet
  • Psyykkinen suojautuminen
  • Ilmentämisen lait

Vuonna 2005 henkimaailmaan siirtynyt Dr. Joshua David Stone toimi transpersoonallisen psykologian terapeuttina, avioliittoneuvojana ja hypnologina. Henkisenä opettajana hän tuli tunnetuksi eritoten vuosittaisten wesak-juhlien vetäjänä ja maailmanlaajuisen I Am Universityn perustajana. Hän piti lukuisia henkistä kasvua luotaavia kursseja ja työpajoja ja kirjoitti suuren määrän ihmisenä olemista ja ylösnousemusta käsitteleviä kirjoja.

Sisällys
Luku 1   Oman voiman kehittäminen sekä alitajunnan ja tietoisen mielen toiminta
Luku 2   Pyyteetön itsensä rakastaminen ja sisäinen lapsi
Luku 3   Kolmen mielen ja neljän kehon yhdistäminen
Luku 4   Miten saavutan Kristustietoisuuden?
Luku 5   Sielupsykologian ja perinteisen psykologian vertailua
Luku 6   Ansat ja kuopat ylösnousemuksen tiellä
Luku 7   Parisuhteet sielun näkökulmasta tarkasteltuna
Luku 8   Emotionaalisen paranemisen avaimet
Luku 9   Alitajunnan ohjelmointi
Luku 10   Hypnoosi ja itsehypnoosi
Luku 11   Fyysinen kuolemattomuus
Luku 12   Esoteerinen näkökulma seksuaalisuuteen
Luku 13   Psyykkinen suojautuminen
Luku 14   Ihmisen aura ja seitsemän kehoa
Luku 15   Kaksikymmentäkaksi chakraa
Luku 16   Kundalinivoiman nostaminen
Luku 17   Kanavointi
Luku 18   Henkinen näkökulma unennäköön ja nukkumiseen
Luku 19   Ilmentämisen lait
Luku 20   Karman lait
Luku 21   Nykypäivän lapset


 

ARTIKKELI ULTRASSA

Ote henkisyydestäni oli pahoin lipsumassa kielteisen egon valtaan erinäisten henkisten hyökkäysten ja tapahtumien vuoksi. Tunsin äärimmäistä avuttomuutta, kun en saanut tunteitani kuriin, mutta sitten postilaatikkoon tupsahti tämä kirja. Avunpyyntöihini vastattiin voimallisesti, kuin taikasauvaa heilauttamalla pystyin kokoamaan itseni. Kokemus oli valtaisa ja ylimaallinen, ja ylimaallinen on kirjan sanomakin. Sanoman on kirjoittanut v.2005 edesmennyt Dr. Joshua David Stone. Hän toimi transpersoonallisen psykologian terapeuttina, avioliittoneuvojana ja hypnologina. Eritoten hän tuli tunnetuksi vuosittaisten wesak-juhlien vetäjänä ja maailmanlaajuisen I Am Universityn perustajana. Kurssit ja työpajat sekä kirjat ihmisenä olemisesta ja ylösnousemista käsittelevistä aiheista kiinnostivat.

Henkisten kirjojen kirjo on suunnaton, mutta eräs asia on melkein ollut unohduksissa: sielun ja hengen mahti. Oman voiman kehittäminen, alitajunnan salat ja tietoisen mielen toiminta, pyyteetön itsensä rakastaminen,  sisäinen lapsemme, kolmen mielen ja neljän kehon yhdistäminen läkähdyttävät. Meillä on fyysinen, emotionaalinen, mentaalinen ja henkinen keho, ja niitä on opittava kuuntelemaan ja kunnioittamaan yhdessä ja erikseen samanaikaisesti. Useimmiten samaistumme liiaksi yhteen tai kahteen kehoon, ja yli puolet  mittailee elämäänsä emotionaalisen kehonsa kautta.

Stone selvittää Kristustietoisuuden ja sen, miten sen voi saavuttaa avaten samalla  sielupsykologian ja perinteisen psykologian erot. Kun luki eri psykologian koulukuntien eroja, hiukset nousivat pystyyn. Vain parissa vilahti sielun ja hengen meininki. Stone sanoikin, että vaikka kävisi negatiivisen egon omaavalla psykiatrillaan elämänsä loppuun asti,  ei  potilas hyödy avusta kuin n. 30 % verran. 70 % tavoitteesta jäisi puuttumaan,  koska tarkastelemme asioita egomme suodattamana.

Miten egomme sitten meitä kiduttaa? Listaa löytyy: nautinnon hakeminen, lihallisten himojen täyttäminen, materiaalinen yltäkylläisyys ja pikemminkin toisten kuin oman itsensä hallitseminen.

Elämän henkinen tarkoitus on vapautua jälleensyntymisen pyörästä, oivaltaa Jumala, tulla ylösnousseeksi mestariksi ja palvella ihmiskuntaa. ”Vaan se joka on teistä suurin, olkoon palvelijanne”, sanoi Jeesus. Tärkeää myös on muistaa olla onnellinen ja nauttia olostaan henkisesti tasapainoisella tavalla.

Ego taikoo mieliimme myös jatkuvan puutelistan ja tunteen, ettei mitään ole koskaan riittävästi. Ego messuaa, että raha on kaiken pahan alku ja juuri, tai että se on vastaus kaikkiin ongelmiin. Alinomainen syyllisyydentunto on monelle tuttua, itkemme omanarvontuntomme vähyyttä ja unohdamme   vastoinkäymisten olevan itse  tilattuja sieluläksyjä. Hengen asenne ja vastaus on, että voi yhtä aikaa olla maailman rikkain ja henkisin – raha itsessään on jumalallista, mutta rikkaasta riippuu, onko se hyvää vai pahaa. Raha on henkisen elämän kulmakiviä oikein käytettynä.

Niinpä Stone kertookin Ihmeitten oppikurssista. Alice. A. Bailey kirjoitti asiat mestari Djwhal Khulin välittämänä. Anteeksianto on avain onnellisuuteen, ja oppikurssi on opetusta asenteiden eheyttämiseksi. Peruslähtökohtana on kaksi tapaa ajatella, ja jokainen seuraa jompaakumpaa, joko Hengen tai egon ääntä. Kaikkien uskontojen tietoisuus on sama, kaikki uskonnot tai henkiset tiet ovat yhtä hyviä, ja tulevaisuudessa onkin tämä valo loistamassa.  Vapaa tahto ei muuten tarkoita, että voisi määritellä opetussuunnitelman. Se tarkoittaa vain, että voi valita, mitä haluaa opiskella. Sillä niin on, ettei mitään todellista voi uhata ja ettei mitään epätodellista edes ole olemassa, ja että tässä on Jumalan rauha. Mitä tulee synteihin ja virheisiin, Stone painottaa, että synnin todellinen määritelmä on ”merkin huomiotta jättäminen” ja että virheet ovat myönteisiä asioita. Perisyntiä ei ole olemassa. Virheet annetaan anteeksi, meidänkin on opittava antamaan anteeksi. Olen itse sallinut itselleni tehtävän kaikki asiat, kehittyäksemme sieluna. Ehdoton ja ehdollinen rakkaus, tasa-arvo, hallitsija ja uhri sekä ristiinnaulitsemisen todellinen merkitys saavat selityksensä. Ristiinnaulitseminen oli vain äärimmäisen rakkauden oppiläksy, koska syntejä ei ole. Niinpä lukijalla on tilaisuus käydä läpi tuntemuksensa vaikkapa sitä armasta anoppia kohtaan. Muista myös pomosi, vanhempasi, ystäväsi, liikekumppanisi ja muuta ajatustesi suuntaa. Näet nimittäin sen, mihin kiinnität huomiosi.  Kaikki on oman mielentilan heijastumaa, ja kaikki havainnot ovat Ihmeiden oppikurssin mukaan eräänlaisia unia. Uniosuus tarjoaakin enemmän uutta asiaa, vaikka teksti yhtenee muiden henkisten kirjojen kanssa. Stone on kuitenkin onnistunut erittelemään kaiken niin syvästi ja kiinnostavasti, että uusi roihu syttyy sydämeen.

Parisuhteet sielun näkökulmasta kertoo kaksoisliekeistä (romanttinen rakkaussuhde kahden samaan sieluryhmään kuuluvan alasielun välillä), monadisista pareista ( samaan monadiin kuuluvista 144 alasielusta), sielunkumppaneista (voi liittyä edellisiin elämiin, merkitystä vain sillä, että suhteen osapuolet ovat sielullisesti toisiinsa kytkeytyneitä), sitten kerrotaan ihmissuhteista, joissa on paljon hyvää, muttei sielutason yhteyttä kuitenkaan. Kaksi tärkeintä suhdetta  ovat suhde itseesi ja Jumalaan, koska kyse on yhdestä ja samasta asiasta. Sielun näkökulma itsensä rakastamiseen ja onnellisuuteen parisuhteissa sekä näkökulma rakkauteen eli pyyteettömyyteen, valaisevat lukijan tien. Sielun näkökulma kommunikaatioon, homo- ja lesbosuhteisiin, aborttiin, seksuaalisuuteen, ihanteelliseen parisuhteeseen ja parisuhteen osapuoliin toistensa opettajina ja näkökulma avioeroon pitäisi kuulua jokaisen ihmisen oppiläksyyn.

Miten sielu ja neljän kehon tasapainotus toimii? Ongelmiin on ratkaisut, niin myös arvostelunhaluun ja suojautumiseen parisuhteessa sekä isä-tytär/äiti-poika suhteisiin. Ilonkiljahdus pakeni huuliltani lukiessani, ettei tarvitse parisuhdetta ollakseen onnellinen. Voi elää omistautuneena tehtävälleen, ja  tämä tie vetää puoleensa oikeita henkisiä ihmisiä, jos niin ontarkoitettu. Olen muuttanut paljon ja nähnyt, miten jokaisella  paikkakunnalla on ollut oma henkinen tehtävänsä. Nyt huomaan, että jälleensyntymä on ottanut tosissaan tulta, ja kirjastoni kirjoja revitään käsistä. Minua vastaan tulee oudompiakin ihmisiä, jotka äkkiä ottavat puheeksi jälleensyntymän ja pahan olonsa, noin vain. Ja minulla on ollut sanat valmiina. Jostakin ne vain ymmärrettävinä  tulevat. Tämä on minun henkistä oppikurssiani, josta iloitsen tavattomasti, sillä se osoittaa Jumalan polut, Hänen tahtonsa ja voimansa, enkelien ja henkiopettajien ketjun.

Sielun näkökulma valtapeleihin pistää miettimään. Koko maailma on nyt esimerkkinä, niin mikro- kuin maksrokosmoskin. Ihmiset kokevat pahaa oloa, ja Stone kirjoittaakin psykologisista sairauksista sielun kannalta katsottuna. Pelkäämme kaikenlaisia tartuntoja, niin henkisiä kuin fyysisiäkin, mutta Stone kertoo, ettei ole olemassa tarttuvia tauteja, on vain heikkoa vastustuskykyä. Myönteinen asenne tukahduttaa monta uhkaa. Eriävät mielipiteet sielun näkökulmasta, suhde omiin vanhempiin sielun kautta, ”eri tasoilla oleminen” sielun näkökulmasta sekä henkiset opetukset uppoavat kuin veitsi voihin.

Rakkaus ja pelko ovat asenteita, ja Stone on kehittänyt menetelmiä helpottaakseen oppimista. Jos tuntee olevansa tolaltaan tai ymmärtää omia reaktioitaan, Stonen lauseista on apua. Monet kirjoittavat päiväkirjoihinsa, se todella auttaa setvimään ajatuksia mutta niitä voi käyttää myös tietoisen ja alitajuisen mielen uudelleen ohjelmointiin. Päivän tärkeimmät oppiläksyt, tavoitteet ja mieltymykset, elämänsuunnitelmat, syklit, viikoittaiset ja päivittäiset ohjelmat, taistelusuunnitelmat, hyvät ajatukset ja lainaukset, rukous vai mietiskely, kirjeet itselle ja voimalauseiden luettelo auttavat jäsentelyissä. Haluan tässä yhteydessä mietittävän, siirtyvätkö kirjailijoiden ja elokuvatuottajien tulokset mielen  tartuntatauteina ympäri maailman? Miksi kukaan haluaisi kuvata kidutuksia, tappamista, sotaa? Oletteko huomanneet eron vaikkapa puutarhaohjelmien tai sisustusohjelmien mahdin? Luoda uutta, nauttia puutarhasta = nauttia Jumalasta. Miksemme kapinoi kirosanojen tulvaa vastaan aloittamalla itse kiroamattomuuden ja siitä sitten muihin ympyröihin?  Helvetti ja saatana ovat mielentila, sanovat mestarit. Totta. Mielenhallinta, viestien upottaminen nukkuvaan ja hereillä olevaan ihmiseen ovat varomisen paikka. Jos haluat hyvän unen, varo mitä katselet ja kuuntelet nukahtamisen rajamailla. Viimeinen ajatuksesi määrittää unen tason.

Alitajunnan ohjelmointi on mielenkiintoinen kokonaisuus. Itsehypnoosi, äänitteet, piilovaikuttavat äänitteet, laulut, runot, kuvataide, itselleen puheleminen, mielikuvat ja mielikuvaharjoitukset ovat kiehtovia, ja varmaankin lukijaa kiinnostaa rahan vetäminen puoleensa (minua ainakin). Voimalauseita ja terveyttä edistäviä lauseet ovat laaja-alaisia.

Hypnoosi ja itsehypnoosi ovat Stonen mukaan väärinymmärrettyjä. Hypnoosi on jokapäiväinen ilmiö.  Jokainen kuulemma on hypnoosissa enemmän tai vähemmän. Kun lukee, katsoo televisiota tai ajaa autoa, menee hypnoosiin. Myytit hypnoosista ovat valaisevia,  hypnoosin eri syvyydet kiehtovat, kuten hypnotisointitavatkin. Lapset ovat erinomaisia hypnotisoitavia, koska heillä on vilkas mielikuvitus. Mitä tapahtuu hypnoosiin vaivuttaessa, mitä ovat hypnoottiset harhakuvat, jälkihypnoottiset suggestiot, ajan vääristyminen ja hypnoosin tulevaisuus: se on tulevaisuutta ja tätä päivää. Mahdollisiin ongelmiin pureudutaan myös.

 

Entä sitten kuolema?

Fyysinen kuolemattomuus jaksaa kiehtoa, mutta monikaan ei ymmärrä fyysisen kehommekin olevan kuolematon. Ihmiskunta uskoo kollektiiviseen kuolemaan. Kielteinen ego sanoo, että on vanhettava ja kuoltava. No joo, mielessämme kaikki olemme ehkä miettineet ja ohjelmoineet kuolemamme tapahtuvaksi milloin mitenkin, riippuen tuulestammekin. Mutta on mahdollista ohjelmoida keho nuorentumaan tai pysymään samanikäisenä, suuret mestarit ovat tähän kyenneet aina. Sai Baba on sanonut, että Jumala on ihminen vailla egoa. Justiinsa. Niin, olemmehan luodut Jumalan kuvaksi. Tasapaino on löydyttävä. Hermeettinen laki väittää kaikenlaista. Myös José Stevens sanoi minulle, että voin vaihtaa kuolinaikaani tai jopa tapaa. Nyt vasta Stonen kohdalla olen tosissani miettinyt tätä. Jotta Stone olisi tasapuolinen, puhutaan myös nuoruudenlähteestä – on vain pistettävä chakrat pyörimään normaalinopeudella uudelleen!

Entä sitten paljon vatkattu seksuaalisuus? Juttua riittää, ja nämä jutut ovat tärkeitä, sillä ne puhdistavat sielua. Jälleen kerran puhutaan egon vallasta. Mitä on Brahmacharyan vala, sekin selviää kirjasta. Ylipäänsä Stonin teksti on todella tärkeätä, sillä taidamme jo oivaltaa,  mikä on menossa vinoon kielteisen egon takia nykymaailman menossa. Taistelu lasten sieluista on menossa laajana ja kitkeränä. Eräs asia myös on tärkeä käsiteltäessä lapsia: heillä on matkassaan aikuinen sielu, vaikka ovat minikokoisia syntyessään luoksemme.

Tarvitsemme psyykkistä suojautumista, usein pahansuopa mieli on lähtöisin tietämättömästä ja pahansuovasta mielestä. Sen kyllä tuntee epämääräisenä levottomuutena. Kielteiset energiat ovat hankalia. Jos muutat, olisi suotavaa vaikka maalata seinät. Puhdistautumisriitit ovat tärkeitä. Mitä tapahtuu ruoalle monien välikäsien kautta? Kuka on raivona, kuka väsynyt, kuka sairas – kaikki energia välittyy, viimeisimpänä väsynyt kassaneiti ja sitten maksajan tunnot.

Voimalinjojen läheisyys on jo tuttua, kuten sähkölle allergisetkin. Mikroaaltouunista käydään kamppailua kuten kotien piilosähköstä. Talomaalit sisältävät lyijyä, alumiini ja eri metallit sekä tutkalaitteet aiheuttavat osansa, lihassa on liikaa bakteereita. Apinamieli: et hallitse mieltäsi ja näin tunteesikin ovat hallitsemattomia, sotaa ainakin apinoidaan herkästi.

Tämän saasteen ohella  joudumme myös avaruussieppausten uhreiksi, ja meihin kiinnitetään istutteita. Sieppauksia tekevät ovat kotoisin Zeta Reticulista ja Orionin suunnalta, harmaiksi heitä kutsutaan. Mustan loosin veljeskunta on tosiasiaa, se hyökkäilee valotyöntekijöitä kohtaan. Luettelon jatkona ovat poltergeistit ja ihmisvampyyrit, jotka imevät meistä voiman. Lisäksi mukana joukossa juhlivat omien ajatusten kielteiset elementaalit, jotka kiinnittyvät auraan ja uuvuttavat.

Politiikan kanssa on oltava varuillaan, myöskään New Age ei saa oikein armoa Stonelta. Hallitukset ovat oma lukunsa: osa heistä kestitsee avaruusolentoja ja samalla nauretaan ufologeille tai ufokokijoille. Tekaistut huumesodat ovat myös oma lukunsa.  Stone puhuu sotateknologiasta, ja aivan sattumoisin kuulin radiosta, että Israelissa on suunnitteilla ns. superherhiläinen. Se on kammottava minirobotti, joka pureutuu vihollisen viereen, toimii agenttina, tappaa, äänittää ja tekee vaikka mitä.

Kovasti mietitytti  väite, että maailmassa on vain kourallinen ihmisiä, joissa ei ole istutteita. Soine painottaa, että avaruuden sodissa ei ole kyse maailmojen sodista, vaan mielenhallintasodasta. Uhkakuvaukset ovat mittavia, mutta Stone antaa näihinkin viiteavut. Kirjan sivut 220 ja 221 ovat tärkeitä suojautumisen suhteen – osa hyvinkin arkisia asioita. Sivu 223  ja 224 antavat muita apukeinoja, Fengshui eräänä keinona.

Kirjassa on voimallisia rukousmalleja, mutta mikään ei estä kehittämästä omia. Lohdullista on myös päästä unien kautta muille tasoille, mutta muutamia sääntöjä on muistettava (s.285) Unesta on paljon asiaa, ja kirjassa on myös muutamia esimerkkejä unitulkinnoista.

Ilmentämisen lait on alue, missä ei ole taikuutta, kyse on vain luonnollisista periaatteista, joiden avulla energiaa muutetaan yhdestä todellisuudesta toiseen. Sai Baba on tässä oikein näppärä.

Lopussa selvitellään karman lakeja, ja nämä ovat ehkä tutuimpia miltei jokaiselle.

Koululaitokseen pitäisi saada iso muutos, ja koska uskonto ja kirkko on erotettu toisistaan, eivätkä vanhemmat jaksa olla esimerkkeinä, näemme jo nyt vaarat. Jos lapsi tuntuu kääntyneen pois henkisestä maailmasta uskon, että heidän kiinnostuksensa voi herättää kysymällä vaikkapa jälleensyntymästä niin, että se pistää lapsen miettimään eikä pelottaisi häntä. Tärkeää on olla tyrkyttämättä omia mielipiteitään, mutta sielua voi herättää. Sadut ovat oivana esimerkkinä tässä.. Sitten voisi ripotella mielenkiintoisia aiheita ja pyytää lasta kertomaan, mitä mieltä hän on jostakin asiasta tai miten hän ratkaisisi jonkin askarruttavan asian lähipiirissään. Lapset ovat teräviä ja heillä on miltei aina kehittynyt oikeustaju. Koulujen ainekirjoituksen aiheisiin voisi puuttua, ja kun lapsilla olisi erilaisia aiheita pohdittavanaan, moni matala energia kääntyisi voitoksi. Kunpa vain yhteiskunta ei pilaisi omilla omituisilla esimerkeillään nupullaan olevaa tietoisuutta.

Teet mitä tahansa, mieti aina jotakin kaunista ja levollista, jotta näkisit oikeanlaisia unia ja mahdollisuuksia. Joka tasolla on johdattajansa ja muista, sinä olet Jumala.
 

Tuula Pelttari

 

Aloitussivulle