Ultran kirjaesittely

 

 

Sielu ei nuku
Kaija Juurikkala

Like 2015
210  s.

  *PAINOS LOPPU*

 

Jokin tämän kirjan nimessä ja takakannen tekstissä kutsui minua. Kanteen piirretty lintu sitä vastoin ei kertonut minulle siinä vaiheessa paljoakaan. Ehkä se symboloi sielun viestien tuojaa, oman vahvuuden löytämistä, vapautumista rajoituksista, nousemista omille siiville, pääsyä vapauteen...

Useimmilla meistä on varmasti ollut elämässään jokin sellainen ajanjakso, jolloin yöunet ovat olleet katkonaisia ja pinnallisia. Stressi, pienet lapset, kuun vaikutus, uuden aikakauden energiat, yön äänet ja pimeys, pelot tai jokin muu syy on voinut vaikuttaa jopa niin, että uni on jäänyt kokonaan tulematta. Tilanne on tuttu minullekin. Uteliaisuuteni heräsi. Mikä siis neuvoksi - voiko ihminen tällöin levätä nukkumatta?

Kirjan kirjoittaja Kaija Juurikkala tunnetaan elokuvistaan, kirjoistaan, sielun muotokuvistaan sekä maalaus- ja kirjoittamiskursseistaan. Hänellä on myös omakohtainen, monivuotinen kokemus unettomuudesta. Tässä teoksessaan hän kertoo oman polkunsa lapsuudesta tähän päivään.

Minulta kului aikaa muutaman luvun verran, ennen kuin ymmärsin täysin kirjan etenemistavan. Valon ja henkisyyden pilkahduksista huolimatta kirjan alkupuoli on paljolti hyvin maallista, henkilökohtaista, ja osin - ainakin minusta - raskastakin luettavaa. Noin 80 ensimmäistä sivua minua pääasiassa ahdisti ja mieleni teki jättää kirjan lukeminen kesken. Sitten valo vahvistui.

Kaija perheineen muutti maalle. Samalla hän itse muuttui. Kodin ja yhteiskunnan antama maailmankatsomus meni sen myötä uusiksi. Niinpä Kaijan oli luotava oma, henkilökohtainen näkemys, johon hän voisi uskoa niin päivällä kuin varsinkin yöllä. Piti vastata ihan itse siihen, onko näkymätön maailma totta. Piti selvittää oma suhde energiaan, joka ei näy, mutta tuntuu ympärillä. Tämän myötä Kaijan intuitio vahvistui ja elämään astuivat chakratekniikka, hoitosessiot, sielun muotokuvat, enkelin työt - ja nukutut yöt.
 

Kirsi Lohtaja

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:
 

Kuinka valvoa hyvin ja levätä nukkumatta?

Kaija Juurikkala kärsi pitkään unettomuudesta, kunnes oppi lepäämään öisin ilman että nukkuisi sikeästi. Kirjassaan hän auttaa muita unettomuudesta kärsiviä löytämään keinot viettää yöt niin, että aamulla voi nousta sängystä levänneenä ja energisenä.

Yö on portti alitajuntaan. Silloin ihminen on lähimpänä sellaisia henkisiä kykyjään, joita ei valveaikaan käytä aktiivisesti. "Sielu ei nuku" rohkaisee tutkimaan näitä alueita: Miten mieleni ohjaa minua tietämättäni? Miten voin tulkita ja houkutella esiin alitajunnan lähettämiä viestejä? Miten erotan intuition ja mielijohteen?

"Rakastan öitä. Joskus nukun niin kuin ihmisen kuulunee nukkua mutta niin kuin yhä harvemmat nukkuvat. Nukahdan illalla ja herään aamulla. Silloin säikähdän: "Oh, meni yö hukkaan!"

 

 

Aloitussivulle