Ultran kirja-arviointi

 

 

Seitsemän energiakeskustasi
Elizabeth Clare Prophet & Patricia R. Spadaro

192 s.
Kustantaja Lumina Osk, 2014

15 e

 

  Kehon, mielen ja hengen yhdistäminen ja eheyttäminen on tämän kirjan kauniina päämääränä, ja hyvät osviitat se siihen antaakin. Kirja opettaa tunnistamaan tukkeutuneen energiakeskuksen ja puhdistamaan tukokset ja tasapainottamaan ihmiskokonaisuuden. Kirjan jokainen luku on omistettu yhdelle chakralle, ja luvut tarjoavat pohdittavaa itsetutkiskeluun sekä opastusta elämänläksyjen tekoon. Kirja auttaa tunnistamaan elämässä toistuvia jumittavia kuvioita, joista haluaisi päästä irti ja eteenpäin.
    "Meillä kaikilla on vahvat ja heikot alueemme. Kulkiessamme yksilöllistä itsen muuntamisen polkua, meidän on tarkoitus käyttää vahvuuksiamme heikkouksiemme voittamiseen", kirjoittavat tekijät. Selkeällä tavalla kirja johdattaa seitsemän chakran ja niiden ominaispiirteiden tuntemiseen. Vaikka kehon energiakeskuksista on suomeksikin julkaistu paljon selvityksiä, tämä kirja on ehdottomasti yksi monipuolisimmista perusoppaista.
    Jokaisesta chakrasta on eritelty perusasioiden lisäksi mm. kehon osa johon se eniten vaikuttaa sekä miten vaikutukset ilmenevät chakran myönteisessä tai tasapainottomassa tilassa. Tämä auttaa jo näkemään lähtökohtia monien ongelmien poistamiseen. Kuhunkin chakraan liittyvät soittimet, jalokivet sekä henkinen perinne luetellaan myös.
    Kirja jakaa lukijalleen paljon käytännön vinkkejä ja kokemuksia kehon energioiden virtauksesta ja vaikutuksista ja tarjoaa muinaista parantamisen viisautta eri kulttuureista sekä kirjoittajille avautunutta tietoutta. Mukana on myös chakroihin liittyviä vakuutuksia, eli jonkinlaisia mantroja tai rukouksia, joiden suomenkielinen toteutus ei mielestäni aina tunnu luontevalta. Mutta voi niitä halutessaan käyttää ainakin oman meditoinnin osviittoina.
    Ennakkoluulottomuutta, anteeksiantamista, rauhoittumista ja mielen herkkää tutkiskelua tuo tämä kirja. Se esittää pohdiskeltavaksi monia hyviä kysymyksiä, kuten: Onko minulla taipumus nojautua liiaksi inhimilliseen älyyni, vai pyrinkö ammentamaan korkeammasta luovasta mielestäni? Varaa siis aikaa vastaanottamaan henkilökohtaisia oivalluksiasi, vietä aikaa yksin ja hiljenny. On salaisuuksia jotka ovat yhteistä omaisuutta, ja on salaisuuksia joita ei ole tarkoitus kertoa muille.
    Elämän selviytymispakin varustamiseen tämä kirja on erittäin vahva ehdokas.
 

Heikki Juutilainen

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Seitsemän energiakeskustasi sisältää kehon hienovaraisen energiajärjestelmän tieteeseen perustuvia vaikuttavia näkemyksiä ja työkaluja eheyteen. Kirja ammentaa maailman henkisten perinteiden viisaudesta osoittamaan sinulle miten voit ravita sieluasi henkilökohtaisen kasvun seitsemän tason kautta.

Sisältää katsauksen kokonaisvaltaisiin menetelmiin, jotka auttavat palauttamaan kehon energiatasapainon - alkaen homeopatiasta, vitamiineista ja kylpylähoidoista meditaatioon, vakuutuksiin ja visualisointeihin.

 

Aloitussivulle