Ultran kirja-arviointi

 

 
Rukouksia sydämestä
– Rukouksia avuksi ja tueksi, kiitollisuudesta ja rakkaudesta
Lorna Byrne

256 s.
Kustantaja Otava, 2019

 

Rakastetun enkelinäkijän odotettu uutuus!

 

Irlantilainen Lorna Byrne on vuosien mittaan tuonut enkelten maailmaa lähemmäs maailman ihmisiä lukuisin kirjoin ja esiintymisin, ja aina kun joku avaa henkisyyteen uusia näkökulmia se rikastuttaa sisäistä aarteistoamme. Enkelit ovat käyneet Byrnelle suorastaan fyysisen realistisiksi, niin että ne tuntuvat olevan häntä paljon lähempänä kuin parhaat ystävät. Ja niin ne tietysti ovatkin!

Rukoilemisen tapoja on monia; on hiljaista avautumista kaikkeuden hyville energioille, on hätähuutoja, on anomista. Monelle koko elämä ja kaikki sen hetket ovat sydämen rukousta, ja Byrne on nyt eritellyt tuota kaikkea otsikoiden alle ja konkretisoinut sen elämän lukemattomiin tilanteisiin sopiviksi pyynnöiksi suojelusenkelille tai muille nimetyillekin enkelihahmoille ja Jumalalle. Viattomasti kuin lapsi taluttajalleen ja hyvin kristillispohjaisesti.

Kirjan alkuluvussa hän opastaa kuinka rukoilemista voi syventää ja vahvistaa. Mahdollisimman täydellinen tietoisuus ja sydämen avoimuus rukoiltaessa sekä hiljentyminen kuuntelemaan ovat tärkeitä. "Sielu on Jumalan valon hiukkanen; se pieni hippunen, joka täyttää meidät kokonaan. Se on osa Jumalan sydäntä, eli se on puhdasta rakkautta", hän kirjoittaa, ja ymmärrämme että sielumme silmät katselevat maailmaa fyysisten silmiemme kautta. Näin aineellinen ja henkinen yhdentyvät.

Kirjassa on noin puolitoista sataa otsikoitua rukousta, avunpyyntöä ja kiitosta elämän eri alueilta, sekä niihin liittyviä selityksiä. Tokihan jokainen osaa rukoilla omalla tavallaan, mutta ei liene pahitteeksi näin konkreettisestikin havaita, miten moninaista on avun ja tuen tarve ihmiselämässä.

Kuitenkin jonkinlainen tehdyn maku tästä kirjasta jäi. Bestsellerillä on paineensa. Joissakin kohdin tekstiä sananvalinta hämmästytti: "Maanittelen usein Jumalaa näyttämään enkelit kaikille ihmisille…" En oikein ymmärrä miksi Jumalaa pitää maanitella, oikutteleeko hän? Tai useassa rukouksessa: "Jumala, ole kiltti ja…" tee sitä ja sitä. Eikö Jumala ole aina "kiltti"?

Niin tai näin, sanallistakin rukoilua henkimaailman auttajien puoleen tarvitaan, ja jos et oikein tiedä millaista ja miten, niin tämä kirja antaa hyvän alun. Siitä sitten kasvaa omaehtoinen rukous.
 

Heikki Juutilainen

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Lorna Byrne on auttanut miljoonia ihmisiä ympäri maailman levittämällä sanomaa siitä, että jokaisella on suojelusenkeli ja jokainen voi pyytää apua Jumalalta ja enkeleiltä. Tässä kirjassa hän antaa yksityiskohtaisia ohjeita ja tarjoaa rukouksia eri tilanteisiin.

 

 

Aloitussivulle