Ultran kirja-arviointi

 

 
Pyyteettömän rakkauden puutarha
- Valaistumisen opas
Juha Korhonen

120 s.
Basam Books 2019
 

 
 

Juhan kirja auttaa lannistuneita, mielestään kaiken antaneita lukijoita, jotka kipuilevat mitättömyyden tunteidensa kanssa. Miten Juha osaakaan kaivaa ne hiljaisista hiljaisimmat vaimeat muistutukset omasta avuttomuudesta silloin, kun mikään ei tunnu auttavan läheistä. Tuntuu yrityksistä huolimatta, että on epäonnistunut. Juha kuitenkin korjaa sydäntä ja sielua ja onnistuu kumoamaan negatiiviset tunteet. Hänen ymmärtävät lauseensa ovat palsamia haavoille tilanteessa, missä on joutunut periksi antamaan. Näin kävi omalla kohdallani vuosikymmenten ystävää kuunnellessa. Lohtu tuli Juhan teksteistä.

Kirjaan syventyessäni minulle aukeni maailma, missä Jeesus puhutteli opetuslapsiaan tai muita kuulijoita. Moni kuulija ei pysähtynyt tarpeeksi kuulemaan Jeesuksen sanojen perimmäistä syvyyttä ja tarkoitusta. Totesin myös, että miltei aina on vaikeaa, että kuullun vastaanottamisesta on myös itse vastuussa – ei pystytäkään yrittämään uudelleen, ajattelemaan toisin, näkemään malkaa omassa silmässä. Silloin ei voi mennä omien ajatustensa lähteille, jotta ymmärtäisi olotilaansa paremmin. Syytä on sysissä ja sepissä.

Juha on tekstissään tarjonnut lukijalle vaikuttavia avaimia, joilla voi päästää sydämeensä totuuden ja rakkauden maailman. Ymmärsin myös, että auttavien kirjojen määrää on lisätty henkimaailman taholta. Kun ei pysty enää ymmärtämään ja auttamaan, mieli on kuohuksissa, mutta apua saamme pienistä puroista, joiden voima yhtyy.

Pieni on suurta, ja uskaltaisiko todeta, että nykyisin on tietotulva niin voimakasta, että sen äärellä voi masentua. On muistettava uusia sääntöjä ja ennen kaikkea ymmärrettävä ne. Vanheneminen tuntuu olevan suorittamista, kun digiaika lyö ällikällä. Ei enää istuta kuistilla kiikkustuolissa vaan tietokoneen ääressä ihmettelemässä outoja ilmaisuja.

Juha kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia kirjansa johdannossa. Moni saattaa hypätä johdantojen yli, joista kuitenkin saa tärkeitä vinkkejä elämäänsä. Maailmankaikkeuden järjestystä nimittäin ylläpitää Pyyteetön Rakkaus, ja rakkaudella asetetaan rajat ja joustot. Ylösnousseet mestarit ja enkelit toteuttavat tätä tahtoa fyysisissä maailmoissa.

Juuri nyt elämme vahvan ohjauksen aikaa, mutta Vapaata tahtoa maapallolla on kavennettu. On myös mahdollisuus kehittyä nopeammin kuin ennen. Kannamme myös itse vastuuta, jolloin ohjauksemmekin on suurempi. Maapallon värähtely nousee, tunnelma ja ilmapiiri muuttuvat, kansojen liikehdintä on kovaa.

Sodat ovat kollektiivisen tajuntamme ilmentymiä ja alempi kollektiivinen tajunta täyttyy jokaisesta negatiivisesta ajatuksesta, jonka jokainen meistä ajattelee tai sanoo ääneen. On myös tapahtumia, joita maapallolla tarvitaan muokkaamaan todellisuutta – eräs näistä on Syyrian sota. Tapahtuu myös karman puhdistumisia, mutta suuri tekijä ovat omat ajatukset. On aika herätä harhan ja valmiiksi ohjelmoitujen uskomusten maailmasta.

Haluan kertoa tapauksessa kahvipöydän ääressä, missä kiekkoa rakastavia ystäviä istui juhlimassa voittoa. Minulle nousi voimakas mielikuva tuolloinkin Jeesuksen vastaanottamisen ilosta, joka voisi olla ihanaa – alueet täynnä intoa ja kiitollisuutta Hänen tulostaan. Siitä loihe lausumaan, että ajatelkaa, jos tuo väkimäärä menisi Jeesusta vastaanottamaan, niin johan lensi nyrkki pöytään: ei tähän nyt uskontoa sekoiteta.

Niinpä niin. Mutta saamme uutta voimaa Juhan kertomuksista ja mukana on esimerkkejä ja opetuskaavioita. Kullanarvoista tietoa ja apua ajatuksiimme on tiedossa lukuhetkiin.

Ohjauksesta kiittäen.
 

Tuula Pelttari

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Teos tarkastelee kaikkialla maailmankaikkeudessa vallitsevaa järjestystä, jota ylläpitää Pyyteetön Rakkaus.

Ihmiskuntamme on edennyt evoluutiossa siihen vaiheeseen, jossa se kantaa myös itse vastuuta, jolloin myös ohjauksemme on suurempi. Elämme juuri nyt aikaa, jossa meitä ohjataan vahvasti. Tämä johtuu siitä, että elämme ihmisinä sellaista aikaa, jossa meillä on mahdollisuus kehittyä nopeampaan tahtiin kuin ennen. On olemassa myös tapahtumia, joita maapallolla tarvitaan muokkaamaan todellisuuttamme.

Kehityksemme on johtanut siihen, että myös värähtely maapallolla nousee, sekä tunnelma ja ilmapiiri muuttuvat. Tästä johtuvat monet ihmisten ylilyönnit. Juuri nyt on käynnissä monia, kollektiivisessa mittakaavassa suuria tapahtumia, jotka muuttavat maailmaamme. Nämä ovat esimerkkejä maapallolla tapahtuvasta kehityksestä.

Kirja tuo näkökulmia kuinka meidän jokaisen on aika kasvaa henkisesti ja kantaa vastuumme maapallosta, ihmiskunnastamme ja sen kohtaloista: valaistua, tulla tietoisiksi ja ymmärtää maailmamme mysteerit. Tämä kaikki on kuitenkin mahdollista ainoastaan siten, että lakkaamme käyttämästä älyämme sydämemme kustannuksella. Ainoastaan sydämen kautta eläessämme ja toimiessamme pääsemme kiinni Todellisuuteen.

 

 

Aloitussivulle