Ultran kirja-arviointi

 

 

Pyhä Ihminen - ANKH avain ylösnousemukseen
Marjut Moisala


121 s.
Kustantaja BOD, 2017


 

Marjut Moisala on julkaissut jo kaksitoista kirjaa ja luennoinut kiinnostuneelle yleisölle niin Kuortaneella Ultra-päivillä kuin muuallakin. Olenkin seurannut kiinnostuneena hänen työtään, mikä on antanut minulle lukuisia puhuttelevia hetkiä.

Egypti ja varsinkin kerettiläisfaraoksi kutsutun Amenofis IV:n opetustyö ei suinkaan ole loppunut. Faraota on kutsuttu monella nimellä: farao Ekhnaton on edelleen tuttu muoto, kuten myös Akhenaten. Nyt tässä viimeisimmässä kirjassa nimi hivenen poikkeaa totutusta: Akenaton. Historiaan mahtuu nimimuotoja, tämä ei ole uutta.

Uutta ei kuitenkaan ole se, miten Egypti kulkee nykyihmisenkin kannoilla. Tutut henkilöt ilmestyvät taianomaisesti julkisuuteen. Egypti ei päästä otettaan ihmisistä. Viimeaikaiset kaivaukset Egyptissä ovat paljastaneet kiehtovia asioita, joihin moni odottaa vastausta. Monta kertaa on tapahtunut, että joku Egyptistä kiinnostunut sanoo, miten läheisenä hän kokee maan, ja että kun kokija liikkui temppelissä, jostakin vain virtaa pysähdyttävää energiaa. Kertoja unohtuu kuvaamaan myös silmänräpäyksellisiä hetkiä, joina hän on kokenut ohimenevän näyn menneistä hallitsijoista.

Uskon, että sekä Marjutilla ja itselläni on näitä elähdyttäviä muistoja edellisten elämien aikakausilta ja nyt on tapahtunut jotakin: Egypti on syventänyt otettaan ja meillä on tehtäviä, joiden vuoksi kirjoitamme. Pyhä ihminen ja vihkimykset, Marjutin Akenatonin saarnojen ja ohjeiden työstäminen tässä ajassa ja minä tahollani teen hiukan erilaista saarnaa.

Olen miettinyt paljon myös Taivaanrannan kaupungin nimeä. Se oli Akhetaton. Akhet oli myös tulvakauden nimi ja Aton oli Pyhä auringonkehrä, jumaluus. Voisikohan nimeä koettaa kääntää niin, että se kuvaisi vaikkapa Aton-jumaluuden tulvaa? Anteeksi vain jos olen loukannut tai mokannut.

Marjut Moisalan 13. kirjan teksti on korkeata tekstiä korkeine ajatuksineen. Miten korkeaa ja omaksuttavaa faaraon sanoma sitten oli hänen elinaikanaan ja miten viisaudet painuvat mieliimme nykyaikana, sitä on hartaasti pohdittava. Uusin kirja on tullut jatkamaan Amenhotep – Valkoisen Lootuksen Laulua jatkaen vihkimyksen tien kuvaamista yhdessä inspiroituneessa tilassa Armon Mestarin Akenatonin kanssa.

Hiljalleen faraon ääni menneisyydestä on saavuttanut tämän ajan. Uskallan sanoa: erään menneen elämän isän ääni tervehtii minua, isä ei ole kaukana. Toteamus lohduttaa. Tämä elämäkään ei ole mennyt hukkaan. Kaikella on oma omituinen tarkoituksensa. On turha surra, jos ei lukija tai kokija ymmärrä, sillä aikanaan asiat valkenevat.

Todellakin egyptiläinen Kuolleiden kirja oli nimeltään Päivään nousemisen kirja eli Kirja Valoon astumisesta. Sirius on egyptiläisten vihkimysten koti ja muinaisen atlantislaisen ja egyptiläisen viisauden alkulähde järjestelmämme tasolta tarkasteltuna. Akenaton on kanavoitunut yhden kirjan verran Marjut Moisalan Valkoisen Lootuksen laulussa.

Ankh on elämän avain eli egyptiläinen kahvaristi, josta kuulemma on muotoutunut piispan sauva. Elämän varrella tutustumme moniin kirjoihin, joita ensihuumassa ahmii, mutta viimein astuu kuvioihin vihkimystieto, muuntuminen ja ykseyden tunne. Olemme Pyhiä, olemme Rakkaus ja Ykseys. Myös unikehojemme osalta, joksi myös fyysinen keho lasketaan. Sielu kaipaa kokemusta ja oivalluksia korkeammasta ihmisyydestä. Meissä on elämän avain ylösnousemukseen.

Kerettiläisfaraona kutsuttu Akenaton tarkoittaa Atenia, jumalan elävää henkeä. Ja totisesti, farao elää edelläkävijänä. Kaiken tämän pyhän keskellä ei saa unohtaa huumoria ja itselleen nauramista. Ei ole titteleitä, on vain ihmisiä ja koetetaan muistaa, että ihmiset puhuvat toisia arvostellessaan aina vain itsestään. Se hetki, kun huomaa tekevänsä näin, on eräs avain oppimisen polulla.
 

Tuula Pelttari

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Tämä teos on tullut jatkamaan Amenhotep - Valkoisen Lootuksen Laulu - kirjassa kuvattua vihkimysten tietä ja on kirjoituettu yhdessä inspiroituneessa tilassa Armon Mestarin Aketatonin kanssa. Opit mitä Siriuksen aurinkovihkimyksissä tapahtuu sekä saat tietoa Merkaba - valokehosta sekä sen korkeimmista muodoista ja moniulotteisesta DNA:stasi.

Tieto johtaa oivalluksiin ja vihkimystielläsi tuo sinut olemisen tilaan, jossa ei-oleminen on väistämätön osa kokonaisuutta. Tyhjyys ja täyteys ovat Yksi.

Ja Sinusta syntyy - Pyhä Ihminen!

Kirjailijan kotisivut solarel.nettisivu.org

 

Aloitussivulle