Ultran kirja-arviointi

 

 

Poissa
- Kaikkein salaisimpia sopimuksia ei tehdä ihmisten kesken

Markus Lehtipuu

336 s.
Kustantaja
Suomalainen matkaopas, Finnish Guidebooks Oy, 2019

 
 

Markus Lehtipuu on pitkän linjan matkaoppaiden tekijä. Hän on kirjoittanut lukuisista maista ja kaupungeista tiiviitä asiaoppaita. Hänen ensimmäinen jännitys- matkatietokirjansa POISSA, kertoo kiehtovalla tavalla pyhistä paikoista erityisesti Perussa. Kirjan parasta antia onkin Perussa olevien lukuisten pyhien paikkojen avaaminen ja niihin liittyvä mytologia. Nazcan linjat lienevät monelle tuttuja Dänikenin teoksista, mutta Perussa on lukuisia muita linjoja ja pyramideja ja pyhiä alueita.

Suomalainen Matti pelastaa Iranin suurlähettilään tyttären murhalta ja valitaan siksi viestinviejäksi lukuisiin paikkoihin ja kohtaamaan monia tietäjiä. Kirja päättyy ikään kuin kesken, ja jatkoa voikin odotella. Kirja on myös ufoista kiinnostuneille antoisa.

Kirjan tietäjät, henkilöt jotka Matti tapaa eri maissa, kertovat ihmisen alkuperän olevan korkeamman sivilisaation synnyttämä. Korkeamman sivilisaation olennot Anunnakit vierailivat maapallolla ja geneettisesti manipuloivat Homo Sapiensin yhdistämällä heidän geenejään (äly) apinalajeihin (tunteet, kiintymys, huolenpito) ja siten Matin tapaaman tietäjän mukaan syntyi nykyihminen.

Ihmisiä tarvittiin kirjan mukaan kaivamaan kultaa, jota tarvittiin Anunnakien taivaallisissa kotimaissa. Meillä on siten tiedostamaton kiinnostus ja jollakin tavalla suora yhteys taivaallisiin esi-isiimme. Lehtipuu kiinnostavasti tulkitsee kirkollisia symboleja, joita esiintyy matkan varrella kirkoissa, jossa Matti vierailee. Kirjassa on myös runsaasti valokuvia valaisemassa varsin tarkkoja tietoja paikoista ja kohteista, jonne Matti joutuu menemään.

Lehtipuu avaa myös käsityksen siitä, miten Jeesuksen uusi tuleminen liittyy näihin esi-isiimme taivaassa. Espanjalaiset valloittajat Pizarron johdolla koettiin inkojen mielessä Viracocha jumalina, koska he olivat vaaleaihoisia. Lehtipuun kirjassa esittämän ajatuksen mukaan taivaalliset esi-isämme tarvitsevat kultaa.

Kulta on eniten valoa heijastava metalli, joka on tullut maapallon kuoreen kuolleista tähdistä. Kaikki maan kulta on tullut avaruudesta, kun isot tähdet ovat tuhoutuneet. Osa on tullut meteoriittien kautta, osa tähtipölyssä. Kulta onkin Lehtipuun jännityskirjan tärkein asia. Siinä kuvataan, miten ihmiskunta luotiin kaivamaan kultaa kaivoksissa ja miten me olimme kuin orjia avaruudessa oleville esi-isillemme. Seikkailukertomus paljastaa eri vaiheissa lisää tästä näkemyksestä ja jopa kuvaa, miten maapallolle on tulossa uusi invaasio kullan hakijoita.

Tarina etenee mukavasti, ja monet faktat paikoista ja matkoista antavat konkreettista ja mielenkiintoista tietoa Tallinnasta Teheraniin ja Teheranista Perun lukuisille pyhille paikoille. Kaikilla paikoilla on omat salaisuutensa, jotka kirja paljastaa.

Kirjan nimi Poissa on hauska, ja Matti poistuukin kotimaastaan Suomesta täydellisesti, jotta häntä eivät roistot voisi seurata. Kirjalle toivoisi jatkoa, koska se ei paljasta sitä, mitä alku lupaa: kuka, ketkä halusivat murhasta Iranin suurlähettilään tyttären.

Kirja on dekkariksi erilainen ja matkakirjaksi mielenkiintoinen. Ufotutkijoille varmasti erityisen antoisa.
 

Riitta Wahlström

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:


M
ies menee kavereiden kanssa oluelle. Hän jättää pöydälle lompakkonsa ja kännykkänsä ja menee vessaan. Hän ei koskaan palaa takaisin.

Tämä on alkuasetelma tarinalle, joka on Markus Lehtipuun ensimmäinen kosminen romaani.

”Tämä tarina oli pakko kirjoittaa. Kehittelin mielessä alkuasetelmaa ainakin viiden vuoden ajan. Tarina pysyi koko ajan samana: Teatteri-ravintola, Pohjoisesplanadi… ja sitten alkaa tapahtua.”

Tarina vie lukijan kahteentoista eri maahan kolmella eri mantereella. Huikean lukukokemuksen aikana käydään tutustumassa selittämättömiin paikkoihin, joihin annetaan uskomattomia selityksiä. Onko tämä kaikki totta? Valokuvin esitellyt paikat ovat kaikki aitoja, ja niissä liikkuvat päähenkilöt kohtaavat yllättäviä tosiasioita, sekä uhkan, joka koskettaa jokaista ihmistä tällä planeetalla.

Miten kirjan päähenkilö kohtaa uhkan, joka tuodaan hänen tietoisuuteensa?

Kirjan nimi on monimerkityksellinen. Jo kirjan päähenkilö on poissa kotoa. Kirja paljastaa, että sen lisäksi, mitä meillä on ympärillämme, myös sillä on erittäin paljon merkitystä, mikä tai kuka on poissa.

Monella eri tasolla liikkuva seikkailutarina paljastaa todellisia paikkoja mutta antaa selityksiä, joista harva on kuullutkaan. Mikä kaikki tästä on totta? Joutuuko lukija saman epäilyksen varaan, mikä kohtaa kirjan päähenkilöä tarinan lopussa?

 

Aloitussivulle