Ultran kirja-arviointi

 

 
Planetaarinen muunnosvaihe

Manoelo Philomeno de Miranda (henki)
Divaldo Franco

206 s.
Kustantaja Allan Kardecin opin ystävät, 2019

 


Ultrapäivien 2019 suosikki!

Moni voi erehtyä pelkän kirjan nimen luettuaan, että kyseessä olisi jotakin tähtitaivaan planetaarisia muutoksia koskevaa. Kuitenkin on kyse jo kauan ennen Raamattua olevista tapahtumista, ja kaikkea tätä outoa muunnosvaihetta toi myös Jeesus aikanaan esille. Nykyisin hehkutetaan joka puolella tulevista muutoksista, joissa maapallomme muuntuu olennaisesti ja suuria ihmisjoukkoja temmataan pois. Uutta maapalloa asukassuunnitelmineen rakennetaan henkisesti, ja erityisesti jälleensyntymä näyttelee pääosaa.

Bahian osavaltiossa Brasiliassa syntynyt Henki Manoel Philomeno de Miranda (14.10.1876 – 16.6.1942) näyttelee pääosaa kirjan sanelemisessa. Hän omaksui monelle tunnetun Allan Kardecin spiritististen teoksien elämänkatsomuksen ja itsellenikin teokset ovat tärkeimpiä kirjoja elämässäni. Näiden rakkaudellisten ja totuudellisten teosten vaikutus on vahva ja luotettava – elämänkulkuun saatiin järkeä ja toivo nykymaailman jo vastenmieliseksi tulleesta menosta innostaa seuraamaan annettuja esimerkkejä.

Matka muuttumiseen ei ole helppo, mutta kirjassa tähdennetään musertavin esimerkein, miten voi oppia ajattelemaan, toimimaan ja auttamaan sekä vastustamaan pahan ja pimeyden voimia niin maan päällä kuin ”taivaassa”. On kerrottu taivaallisista sotajoukoista, ja hyvä vastaan paha on aina ollut läsnä, mutta pahaan on helppo langeta, houkuttelu pahaan käy viekkaasti, koska historia toistaa monia asioita ja yhä uusia taisteluita käydään moraalin heikentämiseksi.

Perheet ja moraali murentuvat, aina vain nuoremmat eivät yksinkertaisesti tottele sääntöjä ja ottavat oppia. Mikä auttaa? Rakkaus tietenkin ja sydämien muutokset. Huumeet valtaavat alaa kaikkialla ja juuri tämä osoittaa ihmisen hakevan jostakin helpotusta, mutta joutuvatkin liemeen ja myllytykseen.

Silmiemme edessä tapahtuu edelleen ikäviä asioita esimerkiksi vanhustenhuollossa. Taivaasta tulee maan päälle jälleensyntyviä avustajia, tutkijoita, lääkäreitä – taivaassa on jokaiselle jotakin – siellä on avustusjärjestöjä, sairaaloita, terapiakoteja, joiden toimintaa tuodaan fyysiseen maahamme.

Jälleentymisbuumi on valtaisa. Aivan oikein hallitus itkee lasten vähyyttä, mutta lasten laatu on kuitenkin tärkeässä asemassa: saamme takaisin rajan toiselta puolelta entisiä, marttyyrikuolemankin läpikäyneitä vanhoja sieluja – lääkäreitä, tutkijoita, hoitajia ja hoitomuotoja. He tuovat keksintöjään käytettäväksemme. Kirjassa on lukuisia esimerkkejä nimekkäistä jälleensyntyjistä.

Nykyisin on monia uusia tapoja saada oma lapsi vaikkapa vieraan kohdun kautta. Kirjassa puhutaan myös hedelmöityshoidoista ja mm. unien kautta keskustelemisesta tulevan lapsen kanssa. Tulevat vanhemmat keskustelevat lapselleen, joka taas aivoenergian kautta vastailee ymmärrettävästi - tapa on yleinen henkimaailman ja fyysisen maailman välillä. Ja unien kautta pahakin pystyy omalla laillaan vaikuttamaan, on oltava tarkkana. Unissa syntyviä ideoita on hyvä tarkastella eri näkökulmista.

”Taivaassa on monta asuinsijaa” pitää paikkansa, kun Henget osallistuvat eri kohtaamisiin, käyvät luennoilla, matkaavat pitkiä välimatkoja erityisaluksilla ja perillä on lepohuoneita ja rakennuskomplekseja auditorioineen, minne saapuu kuulijoita toisilta asuinsijoilta. Näissä kokoontumisissa tavataan myös pahan edustajia, jotka suuttuvat aina helposti suuressa ylemmyydentunteessaan ja varsinkin, jos Jeesuksen nimi mainitaan.

Henget eivät ole toimettomia, ja henget palaavat Maan päälle muihin henkisiin ponnistuksiin levättyään ja opiskeltuaan hetken aikaa.

Henget parantavat kapinallisia ja hulluja katumuksen ja moraalisen parannuksen mahdollisuuteen, jotta heitä ei karkotettaisi maanpakoon, jonka taivaallinen laki heille muutoin määräisi. Kuvitelma taivaan kultakaduista ja harpunsoitosta lienee syytä unhoittaa, joskin taivaassa on omat sulosävelmänsä ja tuoksunsa, joissa sielu saa levätä. Isoissa kokouksissa puhujat katoavat sylinteriin ja haihtuivat pois kaikkien edestä.

Kirjassa valaistaan Jeesuksen opetuksia, mutta paljastetaan myös jotakin uutta enkeleistä, jotka ovat aina hyvän puolella turvaamassa rakkauden maailman syntymistä. Hyvällä ja pahalla on omat suojelijansa, enkeleitä vastassa ovat lycantrooppiset eläimelliset pahanhuokujansa. Kuvauksia ja tarinoita on kirja täynnä.

Lukija voi jättää lukemisensa keskenkin, mutta eikö tämä olekin pelkäämistä? Monta kertaa lukija voi huomata, miten onkin elänyt toisenlaisissa kuvitelmissa ja esiin astuu silloin pelko, että on tehty väärin ja on koetettava parantaa tapansa. Tässä tuleekin esiin Jumalan armon suuruus – iskemme päätä seinään monen monta kertaa ja jotakin edistystä on tapahtunut.

Kun päästään siihen hetkeen, että havaitsee ensi kertaa tavattuaan uuden ihmisen, että tämä onkin se Jumalalta tullut kurssitus, voi koota taas sydänjoukkojaan menetelläkseen mahdollisimman oikein. Kaikki alkaa omasta itsestä, syyn ja seurauksen ikiaikainen laki on voimassa ikuisesti.

Ihmiskunnalla on ollut historian saatossa maanjäristyksiä, tsunameita, teiden ja siltojen romahtamisia, tulvia, ruttoa ja ristiretkiä, joilla enimmäkseen tavoiteltiin mammonaa ja valtaa ja tukahdutettiin lukemattomia elämiä. Mutta keitä varten tehdään näitä tv-sarjoja ja elokuvia murhista ja väkivallasta? Eiköhän paha koeta saada katsojaa valtaansa. Kaikella on tarkoitus, mutta pysykäämme valppaina.

Kirja alkaa tsunamin kuvauksesta v.2004. Kuvaus on pysäyttävä. Jotakin pitäisi oppia tästäkin kirjasta ja tästäkin tsunamista. Oppimatkamme on pitkä, mutta yhä edelleen koetun tsunamin jälkeen rakennetaan juuri entisen asuinsijan kohdalle uutta – eikö voitaisi rakentaa kauemmaksi rannasta ajatellen seuraavaa tsunamia…

Oppimatkamme tuntuu tätä ajatellen pitkältä, mutta toivoa on luvassa niin moneen asiaan, että lukija sydämestään toivoo parempaa maailmaa ja parempaa ihmistä. Nyt meille on todella annettu mahdollisuus. Tämä kirja on vertaansa vailla oleva lukukokemus. Ehkäpä löydämme siitä itsemmekin.
 

Tuula Pelttari
 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Ihmiskunta on parhaillaan suuren muunnosvaiheen kynnyksellä, jonka kuluessa maapallomme tulee muuttumaan koetusten ja hyvitysten planeetasta uudistavaksi maailmaksi. Tämä muutosprosessi on ollut osa taivaallista suunnitelmaa jo pitemmän aikaa. Niinpä on luonnollista, että se ei tule tapahtumaan taianomaisesti yhdessä yössä, vaan hitaasti ja asteittain, mutta yhtä kaikki täysin peruuttamattomasti.

Suuret luonnonkatastrofit, kuten tämän teoksen aiheena oleva Intian valtameren tsunami vuonna 2004, ovat osa tätä prosessia. Niiden tavoitteena on nopeuttaa ihmiskunnan kehitystä poistamalla planeetaltamme rikoksiin sortuneita Henkiä, jotka ovat torjuneet järjestyksen sekä moraalisen ja henkisen kehityksen, joiden toteutumista ne eivät enää pysty viivästyttämään. Nämä Henget tulevat elämään jonkin aikaa toisissa maailmoissa, joissa ne oppivat rakkauden ja hyvyyden lakeja, kunnes kykenevät palaamaan kotiplaneetallemme osallistuakseen ihmiskunnan kehityksen edistämiseen.

Tämä poikkeuksellinen kirja tutustuttaa lukijansa tämän planetaarisen muunnosvaiheen mekanismeihin ja korkeisiin tavoitteisiin. Ne palvelevat kipeästi ja akuutisti tarpeen olevia muutoksia, jotka edistävät kunnioitusta lakeja, etiikkaa ja luontoa kohtaan.

 

 

Aloitussivulle