Ultran kirjaesittely

 

 

Pihvin puolustus - Kohti kestävää lihantuotantoa
Nicolette Hahn Niman

Suomennos Veijo Kiuru
287 s.
Atar kustannus, 2016

 

 

Vuosikymmenien ajan on pidetty päivänselvänä, että lihansyönti on pahaksi terveydelle, että eläinten pito pilaa ympäristöä ja että lehmien metaanipäästöt aiheuttavat ilmaston lämpenemistä.

Mutta ovatko asiat todella näin yksinkertaisia ja selviä? Ympäristöaktivisti, asianajaja ja kasvissyöjä Nicolette Hahn Niman syventyi asioihin ja osoittaa kirjassaan Pihvin puolustus, että monet totuuksina esitetyt asiat eivät pidä paikkaansa. Hahn Niman käy läpi, miten lihansyönti vaikuttaa terveyteemme, miten pihvikarjaa kasvatetaan ja mitä jälkiä karjankasvatuksesta jää luontoon, ja samoin pitävätkö väitteet kasvihuonepäästöistä paikkaansa. Taitavan asianajajan tavoin hän kumoaa negatiiviset väitteet ja todistaa, että karjankasvatus ei rasita luontoa, että laitumet sitovat hiiltä ilmasta ja että lihansyönti ei ole terveydelle haitallista – vaan hyväksi!

Kirja on tärkeä kaikille, jotka puolustavat lihansyöntiä, mutta yhtä lailla kaikille lihan käytön vastustajille. Keskustelu aiheesta on monesta syystä tärkeää, ja hyvään keskusteluun kuuluu tutustua faktoihin.

Faktatietoa Hahn Nimanin kirja tarjoaa, ja jopa sellaista, jota voi olla aluksi vaikea omaksua. Hänen viestinsä on: syö vähemmän mutta parempaa lihaa!
 

Nicolette Hahn Niman on aikaisemmin johtanut kampanjoita suurkanaloiden, -navetoiden ja -sikaloiden saasteita ja eläinrääkkäystä vastaan. Hänestä on viime vuosina tullut kestävän eläintuotannon puolestapuhuja ja on saavuttanut suurta suosiota kirjojensa ja artikkeliensa ansiosta. Hän asuu nykyään perheensä karjatilalla Kaliforniassa puolisonsa ja kahden pojan kanssa.

 

 

 

Aloitussivulle