Ultran kirjaesittely

 

 

Paras lääkäri II 
Luule Viilma

Alkuperäisteos Ellujäämise õpetus II osa 1, 1996
Ilmestyi suomeksi 2000
Suomentanut Mare Muhonen

278 s.

 


Luule Viilman toinen kirja on omistettu "ihmisille, jotka haluavat ymmärtää". Takakannen teksti selvittää sisältöä: "Ajatus. Näkymätön eimikään. Kuitenkin siitä ovat riippuvaisia niin meidän elämämme kehitys kuin sen pysähtyminenkin. Hyvien ja pahojen ajatustemme – stressiemme – seurauksena puhjenneet sairautemme ovat saaneet alkunsa jo kauan ennen nykyistä elämäämme. Ne juontavat juurensa edellisistä elämistämme ja myös meitä edeltävistä sukupolvista..."

Ultra-lehdessä 5-6/1999 Luule Viilma sanoo: "Toinen kirjani on vallankumouksellinen, en olisi uskonut että se nostaa niin paljon mutaa maasta. Siinä on selvitetty naisen ja miehen sukupuolien merkitystä. Eestissä naiset eivät tätä kestäneet. Mielestäni se johtuu syyllisyydentunteesta. Naiset syyttivät minua miesten puolustamisesta. Minä olin hämilläni. Sitten tulivat miehetkin sanomaan, että puolustin naisia."

Kirjan pääluvut ovat "Jäädäkö vai lähteä" ja "Kallista vihaa". Aihepiirejä ovat mm. Rakkauden ansaitseminen, Pelon hävittäminen, Anteeksi antamalla henki avautuu, Isä on lapsensa henki, äiti sielu, Isovanhempien perintö, Kärsimysten koulu, Sivilisaatiomme oppitunti.

 

 

Aloitussivulle