Ultran kirja-arviointi

 

 

Olen magneetti

Elena Gushchina

183 s.
Suomennos Mili Kaikkonen
Kustantaja Basam Books, 2020

 

Elenasta on moneksi ja hänen elämänkulkunsa on kiintoisa. Hän on Reikimaster, NLP master ja trainer, vetovoimalain master, mentori, taiteilija, kirjailija, valokuvaaja, kääntäjä, mediasuunnittelija, IT-asiantuntija, ammattisukeltaja ja Stay&Dive -sukellusklubin perustaja.
    Elena on 1970-luvun lapsia ja syntyi Kazakstanissa muuttaen sieltä lähellä Suomen rajaa olevaan Kostamukseen. Sinne ei ollut asiaa ilman lupakirjaa, ja ulkomaalaisten kanssa kommunikointi oli kiellettyä. Elena ei osannut edes ajatella suomalaisia tuotteita saati suomalaista elämää.
    Vuonna 1995 Elena aloitti opinnot Petroskoin yliopistossa ja päätyi lopulta Suomeen opiskellakseen Suomenkieltä, mutta päätyikin jäämään pidemmäksi aikaa. Kesätyöpaikaksi tuli hautausmaa tarjoten hiljaisia ajatuksia ja kauniita näkymiä, ja niin Elena valitsi tilaisuuden tullen Suomen muiden mahdollisuuksien sijaan.
    Elena oli tapana keskittyä negatiivisiin ajatuksiin, mutta Elena keksi muuttaa asennettaan ja ajatustapojaan. Tämä toimi. Elena kertoo, miten sielun pyyteettömyys voi viedä tietoisuuden syvimmille tasoille kasvattaen sisäistä voimaamme.
    Elena kertoo olevansa ihminen, joka haluaa kaiken heti. Joskus kärsimättömyys voi olla hyve, usein se luo esteitä - anteeksiantaminen, vastuunotto ja toimeen tarttuminen eivät ole tarpeettomia askelia. Elena on myös tutustunut aiemmin psykologiaa, ajatuksen voimaa, henkisyyttä ja reikiä käsitteleviin teoksiin - kuten varmasti lukijatkin - ja jokainen on joutunut erottelemaan jyvät akanoista. Joskus vain yksi sana voi muuttaa koko elämän.

Jos haluaa saavuttaa haluamansa, on alettava omasta itsestä ja ryhdyttävä toimimaan, ja mikäli tuo muillekin siinä sivussa onnea ja iloa, kaikki nauttivat elämästä. Vetovoiman laki on mainio asia, kun on työstänyt unelmiaan.
    Elenalla on kokemuksia myös rinnakkaistodellisuudesta. Väitetään, että maailmankaikkeuksia on rajaton määrä ja että jokainen voi olla monessa paikassa samaan aikaan vailla rajoja. Millaisessa rinnakkaistodellisuudessa haluaa olla, riippuu valinnoistamme.
    Oli tragedia mikä tahansa, rakkauteen keskittyminen toimii, eikä koskaan ole liian myöhäistä korjata asioita. Pelon vallassa ihminen voi halvaantua. Ikääntyneinä valitetaan usein, että suurin katumuksen aihe on ollut perusteeton murehtiminen ja pelkäämiseen käytetty aika.
    Oikeanlaiset voimalauseet tuottavat onnea. Elena kehottaa keksimään omia voimalauseita: olen puolisoni onnenamuletti, olen uusien ideoiden magneetti, minulla on erinomaiset suhteet kollegoihini. Myös ajatus siitä, että mitä haluatkin, olisi kaikkien hyväksi, on hedelmällinen.
    Rhonda Byrnen Salaisuus-kirja on tuttu Elenallekin. Unelmien ja päämäärien suhteen olisi hyvä kuvitella toive pienenä pisteenä horisontissa, sillä näin ei tarraa liiaksi lopputulokseen ja maailmankaikkeudelle annetaan vapaat kädet luomisprosessissa. Ajatuksen voima toimii aina, koko ajan, uskoimme siihen tai emme.

Voimaa voi oppia käyttämään tietoisestikin ja löytämään myönteisiä lopputuloksia, jos meitä vaivaa puute ja vaille jäämisen tunne. Nauttikaa hetkestä ja keskittykää rakastamiinne asioihin, on mainio lääke myös näin korona-aikana. Universumi näkee meidät ja onnellisuuden moninkertaistaen sen.
    Kun opitaan visualisoimaan, sen huomataan olevan voimakas parannusmenetelmä lievittämään kipuja ja nopeuttamaan toipumista. Varsinkin urheilijat ovat käyttäneet visualisointia harjoittelunsa tukena. Elenalla on antaa monia esimerkkejä aiheesta.
    Elenan kirjasta huokuu ilo ja usko omaan voimaan. Mitäpä, jos loisit oman horoskooppisi? Sivuilta löytyy aarrekarttaohjeita ja ehdotuksia, miten käyttää assosiaatiotaan. Huumoriakaan ei sovi unohtaa näissä luomistöissä.
    Jokaisessa kirjassa on jotakin uutta, ja Elena kertoi havaijilaisen menetelmän, jota hän käyttää jokapäiväisessä elämässään. Sen nimi on ho'oponopono, tutustukaa siihen - se on hyvin pienieleinen kätevä arjen apu.
    Kohdattuamme haasteita on ymmärrettävä jälleen oma vastuumme - koko elämämme ja kaikki sen tapahtumat ovat omaa luomustamme mukaan lukien epäoikeudenmukaisuudet, jotka ovat vain heijastuksia ajatuksistamme ja aikomuksistamme. Periaatteena onkin ajatustemme puhdistaminen ja niin vaikutamme ympäristömme kaikkiin tasoihin, intiimiin, arkiseen, sosiaaliseen ja julkiseen.
    Muutamia Elenan ruokaohjeitakin löytyy kirjasta ja hän muistuttaa niin ihmisten kuin eläintenkin ruokkimisesta, musiikin, liikunnan ja hieronnan vaikutuksista. Elena muistuttaa myös kiitollisuuden ja onnistumisen päiväkirjasta ja monesta muusta ihanasta asiasta.

Olen magneetti -kirjasta on tullut bestseller, sen pohjalta tehdään elokuva ja kirjan jatko-osakin on tekeillä.
    Elämän taikasanat ovat olen pahoillani, anna anteeksi, kiitos ja rakastan sinua. Näin pyydät anteeksi maailmankaikkeudelta ja korkeimmalta tietoisuudelta.
    Magnetisoitukaa! 

Tuula Pelttari
 


KIRJAN ESITTELY:

"Ihmeitä tapahtuu, kun kuuntelet sydämesi ääntä.”

Olen magneetti - Ajatuksen ja rakkauden voimalla kohti unelmaelämää paljastaa puhtaan tietoisuuden olemuksen, joka on osana henkilökohtaisen magnetismin kehittymisessä ja oman todellisen itsensä saavuttamisessa. Magnetismiin kuuluu oman uskomattoman sisäisen vahvuuden ja täyteyden löytäminen sekä kyky kuunnella sydämensä ääntä.

Kirjoittajan elävän elämän esimerkkien ja yksinkertaisten menetelmien avulla lukija kokee elämänsä tapahtumissa ja muutoksissa toistuvia kuvioita, jotka osoittautuvat parhaiksi mahdollisiksi.

Elena Gushchina on Reikimaster, NLP master ja trainer, vetovoimalain master, mentori, taiteilija, kirjailija, valokuvaaja, kääntäjä, mediasuunnittelija, IT-asiantuntija ja ammattisukeltaja.

 

 

Aloitussivulle