Ultran kirja-arviointi

 

 

 

 

Ole se valo joka olet - Enkeleitä ja villasukkia 
Kirsi Ranto

kirja 242 s. + meditaatio-CD
Kustantaja Tammi, 2013
36 e

   *PAINOS LOPPU*

* VUODEN 2013 RAJATIETOKIRJA -YLEISÖÄÄNESTYKSEN VOITTAJA

 

Useat tuntevat Kirsi Rannon tangokuningattaruudestaan vuodelta 1998. Mutta harvemmat ovat tietoisia hänen vakavammasta ja henkisestä puolestaan.
Käsissäni on Kirsin itse kirjoittama kirja Ole se valo joka olet. Siinä Kirsi kertoo omasta kiinnostuksestaan Enkeleihin ja henkisiin asioihin. Siitä, kuinka elämä voi muuttua kiireisestä, taloudellisesti turvatusta keikkaelämästä itsensä etsimiseen sekä tyyneyttä ja rakkautta antaviin kokemuksiin Intiassa Äiti Amman luona.

Nuoren Kirsin elämä alkaa unelmien täyttymisellä, tangokuningatar-tittelin voitolla. Kirsi kertoo tapahtumista ja tunteista tuon elämänsä jakson aikana. On aviomies, ihana oma talo ja oma keikkabussi ja kalenteri täynnä esiintymisiä pitkälle seuraavaan vuoteen. Mikä ihana tilanne tulevaisuutta ajatellen!

Kirsin elämässä kuitenkin kaikki ei ole kohdallaan, jostain alkaa tyytymättömyys nykyistä elämää kohtaan, joka aiheuttaa itsensä loppuun polttamisen. Mutta muutoksen tuulet alkavat ravisuttaa Kirsin elämää. Jotakin tapahtuu Kirsille ja oman itsensä etsiminen alkaa. Käynti enkelitulkitsijan luona on ehkä se suurin juttu, mikä muuttaa koko elämän suuntaa. Avioero, talon ja keikkabussin myynti. Kaikki vanha jää taakse. Uudet tuulet puhaltavat hänen elämässään. Mitä nyt, kaiken keikkailun jälkeen?
Ajatuksena oman vaateliikkeen perustaminen. Onhan vaatteet aina olleet suuri kiinnostuksen kohde Kirsille. Mutta sekään ei anna sisäistä paloa ja taloudellista turvaa tarpeeksi elämään.
Sitten tulee mahdollisuus käydä Amman luona Intiassa, mikä muuttaa Kirsin elämän. Siellä on aikaa tutustua itseensä ja käydä läpi omaa elämäänsä ja sen tarkoitusta.

Kirsi ei jätä kuitenkaan esiintymisiään vaan aloittaa ihan uusilla omilla lauluillaan, jotka otetaan ihastuneesti ja avoimesti vastaan. Kirsi on kirjoittanut runoja ja tehnyt omia sanoituksia ja sävellyksiä pohjautuen Enkeleihin ja kaikkeen näihin henkisiin asioihin, joita hänelle itselleen on tapahtunut.
Kirsi järjestää enkeli-iltoja ympäri Suomea, mutta jotain edelleen puuttuu elämästä. Kirsi Ranto kuvaa kirjassaan kaikkea sitä, mikä muutti hänen elämänsä ja mitä se on tuonut tulleessaan. Rohkeita päätöksiä elämässä tehnyt Kirsi elää jalat maassa sekä kuuntelee sisäistä ohjaustaan elämäntaivaltaan valitessaan.

Tämä kirja on oiva osoitus siitä, että on sitten tavallinen kansalainen tai kuuluisa esiintyjä, me näemme vain pinnan ihmisestä. Kirjassa pääsee tutustuu syvällisemmin, millaista on olla laulaja ja musiikintekijä, kulkea ympäri maata ja olla lehtien palstoilla.
Kirjan mukana tulee cd-levy jossa on Kirsin musiikkia, jota kuunnellessa voi rauhoittua ja tutustua omaan sisimpään.
Jokainen kulkee oman elämänpolkunsa mukaisesti niin taitaen kun osaa. Siivet kantavat.
 

Anna-Maija Piispanen


 

KUSTANTAJAN ESITTELY:

Vuoden 1998 tangokuningatar Kirsi Ranto kertoo, miten onnenhuuma ja suosio vaihtuivat loppuunpalamiseen. Hän menetti niin uran, avioliiton kuin elämänuskonkin, ja nämä kokemukset johdattivat hänet voimallisen kysymyksen äärelle: "Kuka minä olen?"

Ole se valo joka olet on inspiroiva omaelämäkerrallinen seikkailumatka ja kertomus avautumisesta ilolle ja rakkaudelle. Johdattajina matkalla toimivat enkelit sekä halaava hyväntekijä Äiti Amma, jonka ashramissa eli henkisessä keskuksessa Intiassa Kirsi nykyisin vierailee kahdesti vuodessa. "Enkelit ja Amma eivät edusta minulle mitään erityistä uskontoa, vaan he ovat opettaneet minulle syvempää itsetuntemusta ja valoisampaa elämänasennetta. Toivon, että lukiessasi tätä kirjaa näet kaiken sen ohjauksen, jota sinäkin saat elämässäsi osaksesi. Mikään ei ole sattumaa. Et ole koskaan yksin."

Kirjan mukana on Kirsi Rannon pianomusiikkia sisältävä CD, joka johdattaa kuulijan meditaatioon, rentoutumiseen ja hiljentymiseen.

 

Aloitussivulle