Ultran kirja- ja korttiarvostelu 

Mystiset Lenormandin kortit ja opaskirja

Christina Freija
Korttien maalaukset: Urban Trösch

Kirja 24 e
Kortit 15 e
 

 

Christina Freija on tullut jo monille tutuksi Tarot – Kosminen peili korteista ja opaskirjasta. Nyt hän on tuonut varsin mielenkiintoiset yhdistelmäkortit joissa vivahtaa tarotin henki sekä pelikorttien maailma, kun otetaan huomion miten monet katsovat pelikortteja apunaan.
Ihastuttavat maalaukset korteissa lumoavat heti, mutta jääväthän ne arvoitukseksi jos ei ole tulkintaopasta. Korttien mukana on pieni tiivistetty opas, mutta olen sitä mieltä, että kirja pitäisi olla jos haluaa enemmän tietoa ja opetella niitä käyttämään, sen verran kuitenkin on alussa konstikasta. Kirjassa on esiteltynä vaihtoehtopöytiä joilla voi lähteä liikkeelle, mutta kun minä olen hyvä vaan pienissä pöydissä, innostuin tekemään neljän kortin tulkinnan. Jätänpä sen tuonnemmaksi, sillä korttien historia on siksi mielenkiintoinen että se on ensin käsiteltävä. 

Marie-Anne Lenormand

Marie-Anne Lenormand on ihan oikea ihminen joka eli Ranskassa, syntyi 1772 Alençonissa. Marie-Anne muutti vuosisadan loppupuolella Pariisiin ja avasi yhdessä toisen selvännäkijän kanssa salongin, jonka asiakaspiiri oli sen ajan kuuluisia "julkkiksia". Tulevaisuuttaan siellä kävivät tutkimassa mm. Napoleonin puoliso Josephine de Beauharnais sekä poliittiset kuuluisuudet kuten Marat ja Robespierre.
Marie-Annea alettiin kutsua "Pariisin Sibyllaksi" ja häneen luotettiin laajasti. Hän oli jo lapsesta asti kyennyt ennustamaan tulevia tapahtumia ja saavutti kykynsä avulla kuuluisuutta Pariisissa.
Marie-Anne eli siihen aikaan huikeaan ikään 71 vuotiaaksi asti. Hän kuoli Pariisissa 1843. Hän ei itse käyttänyt kortteja, mutta hyödynsi kuitenkin astrologiaa. 1800-luvulla oli suosiossa korttipeli joka nimettiin hänen mukaansa. Ensimmäiset kirjalliset tulkintaohjeet syntyivät vasta kokeneiden pakan käyttäjien toimesta viime vuosisadan lopulla.
Nyt pääsemme asiaan että saatte kuvan korteista. Tein tosiaan itselleni neljän kortin tulkinnan. Piti valita kortti, joka kuvaa tämän hetkistä tilannetta asian suhteen, joten kuu oli mielestäni oivallinen, kun siihen liittyy vielä pimeyttä ja pelkoja. Toinen kortti piti valita päämääräksi, tavoitteeksi, joten siihen valitsin kalat.
Väliin sai valita 2-3 korttia. Otin kaksi, ettei tule liikaa pohtimista näin alkuun. Nämä kaksi korttia valitsin pakasta umpimähkään, kuten taroteissakin - kuitenkin kirkkaana mielessäni ajatus, miten päästä kuusta kaloihin, eli miten päästä pimeydestä tavoitteeseeni.
Kirjassa on esitelty 36 korttia sekä jokaisen ohella vielä yhdistelmiä, joka tekee tästä vielä haasteellisempaa ja vaativampaa. Ei tullut varoittavaa korttia ja tulen vielä pääsemään päämäärääni asiani suhteen. Pohtimista kuitenkin vielä riittää tulkinnoissa (kuten asiassanikin) ja opettelemista korteissa. Lenormandin kortit kolahtivat todella, eikä niin ole tapahtunut vuosiin. Tämä oli iloinen, uusi ja raikas yllätystapaaminen upeiden korttien kanssa! 

Seuraavassa kaikki yhdistelmät jotka liittyivät kortteihin Kuu, Haikara, Kirje, Kalat;

KUU

Kuulla on monet kasvot, kortti edustaakin mielialan vaihteluja ja poikkeuksellisia henkisiä kykyjä. Kaikki alitajuinen ja vaistonvarainen kuuluu Kuun alueeseen. Kortti voi viitata herkkään, myötätuntoiseen ja intuitiiviseen ihmiseen, jolla on omaperäisiä ideoita. Kuu on tiennäyttäjä pimeydessä; se valaisee yötä ja kaikkea tiedostamatonta. Kuu viittaa myös kunnian ja maineen tavoitteluun, menestykseen ja etenemiseen. Unien tulkinnasta voi olla hyötyä tavoitteisiin pyrkiessä, ja etenemiskeinot voivat olla muutenkin epätavanomaisia.
Periaatteessa Kuun edustama lähestymistapa on melko passiivinen aina silkkaan ajelehtimiseen saakka. Kortti liittyy sieluun ja meditaatioon, sekä mahdollisiin yhteyksiin henkimaailman kanssa. Kuu viittaa myös psykosomatiikkaan, eli kehon ja mielen keskinäiseen yhteyteen. Kumpikin vaikuttaa toiseen niin hyvässä kuin pahassakin.
Varoittava kortti Kuun lähellä voi liittyä masennukseen tai lamaantumiseen. On myös mahdollista, että ihminen antautuu liian suuressa määrin tilanteeseen tai muiden ihmisten ohjailtavaksi. 

Ominaisuudet: Vaistonvarainen, herkkä, omaperäinen, alitajuinen
Tapahtumat: Mielialan vaihtelut, meditaatio, unet
Henkilö: Naisellinen nainen
Astrologinen vastine: Rapu

Kuu/Haikara:
Äitiys, hoivaaminen, uusien ajatusten ja ideoiden synnyttäminen, aloilleen asettumisen vaikeus, halu kiertää maailmaa ja oppia uutta. Epävakaa itseluottamus, uusien hankkeiden usein tapahtuvat peruutukset. 

Kuu/Kirje;
Henkimaailmasta peräisin olevat viestit, Myötätuntoiset yhteydenotot, herkkää ymmärrystä osoittavat viestit. Kuuntelemisen taito, kyky ymmärtää piiloviestejä ja lukea rivin välistä. 

Kuu/Kalat:
Hyvä liikevaisto, varakkuus, hyväntekeväisyyden harjoittaminen. Elämästä nauttiminen, miellyttävät olosuhteet, oikkujen toteuttaminen. Alitajunnasta nousevat ideat, menestys monilla eri alueilla. 

Haikara:
Nyyttiä nokassaan roikottava haikara on vanhastaan hedelmällisyyden symboli, ja kortti voi todellakin liittyä lapsen syntymään. Joka tapauksessa se viittaa elinoloissa tapahtuviin muutoksiin, joko ulkoisiin tai sisäisiin. Muutoksen ilmenemistapa käy selville tutkittaessa Haikaran lähelle sijoittuneita muita kortteja.
Kehittyminen ja eteenpäin pääseminen kuuluu niin ikään Haikaran symboliikkaan. kun ihminen alkaa tuottaa uusia ajatuksia ja ideoita, hän voi myös muuttaa elämäänsä käytännössä. Muutos tapahtuu ensin henkisellä tasolla, ja vasta sitten ulkoisessa elämässä. Kun katse suunnataan eteenpäin, on menneestä samalla luovuttava. Haikara edustaa suotuisaa tilannetta uusien alkujen kannalta.
Haikara edustaa suurista elämänmuutoksista erityisesti asunnon- tai asuinpaikkakunnan vaihtoa, myös lentomatkat ovat mahdollisia.
Varoittava kortti Haikaran lähellä voi merkitä suunnitelmien peruuntumista tai niiden toteutuksen hidastamista. Uuden alun tielle voi myös ilmaantua yllättäviä esteitä, eivätkä ihmisten motiivit ehkä ole laadultaan täysin vilpittömiä. 

Ominaisuudet; Hedelmällinen, aloitekykyinen, dynaaminen, muutosaltis
Tapahtumat: Muutto, uusi alku, eteneminen
Henkilö: Lempeä nainen
Astrologinen vastine: Oinas 

Haikara/Kirje
Viestit, jotka kertovat muutosta, lapsen syntymästä tai uusista aluista.
Rohkaisevat viestit, eteenpäin kantavat ja vauhtia antavat viestit. Tuntemattomien henkilöiden yhteydenotot, ajatuksia herättävät viestit.

Haikara/Kuu
Sisäisen maailman monimuotoisuus, jatkuva alitajuinen muutostila. Äitiys, uuden sulauttaminen vanhaan, hedelmällisyys, hoivaaminen. Henkisten kykyjen kehittyminen, pitkälle pääseminen. 

Haikara/Kalat
Uusille alueille ajautuminen, ennalta suunnittelematon muutto. Hedelmällinen sisäinen muutos, joka johtaa ulkoiseen kasvuun. Helposti tapahtuva menneisyydestä luopuminen, taloudellinen kasvu. 

Kirje
Kirje merkitsee tulossa olevaa viestiä, joka voi olla joko odotettu tai yllättävä. Viesti voi saapua myös muita kanavia pitkin kuin kirjeenä – kyseessä voi olla vaikkapa sähköposti tai tekstiviesti. Suullisiin viesteihin verrattuna kirjalliset viestit ovat aina konkreettisia todisteita lähettäjänsä ajatuksista tai aikeista ja usein myös lausuttuja sanoja perusteellisemmin harkittuja ja muotoiltuja.
Viesti voi olla esim. kutsu, torjunta, lasku, ilmoitus rahantulosta, erohakemus, tai anteeksipyyntö. Siinä voidaan ilmoittaa lapsen syntymästä tai vanhuksen poismenosta, tai kertoa muita kuulumisia. Kyseessä voi olla myös rakkauskirje. Jotkin viestit aiheuttavat vastaanottajassaan suuren tunnereaktion, ja osa vaatii myös vastausta.
Viesti voi olla peräisin tuntemattomalta henkilöltä, jolloin se saattaa aiheuttaa hämmennystä. Tämä kortti viittaa joka tapauksessa siihen, että kahden ihmisen välille syntyy kontakti.
Varoittava kortti Kirjeen lähellä merkitsee epämieluisia uutisia. Se voi myös viitata väärinkäsityksin tai siihen, että viesti ei syystä tai toisesta pääse perille. 

Ominaisuudet: Odotettu, odottamaton, miellyttävä, epämieluisa
Tapahtumat: Viesti, kirje, sähköpostin tekstiviesti
Henkilö: Pinnallinen ihminen
Astrologinen vastine; 3.huone 

Kirje/Haikara:
Lapsen syntymää koskevat viestit, uutisia uusista aluista ja muutoksista. Muuttoilmoitukset, pitkiltä matkoilta lähetetyt viestit, postikortit. Hedelmälliseksi osoittautuvat yhteydenotot, viestit tulevalta kumppanilta. 

Kirje/Kuu
Yölliset yhteydenotot, romanttiset viestit, hämäräperäiset viestit. Herkkään kohtaan osuvat uutiset, liikuttavat yhteydenotot, avunpyynnöt. Salaisesta lähteestä peräisin olevat viestit, miettimistä vaativat kutsut.

Kirje/Kalat
Rahalliseen hyötymiseen liittyvät yhteydenotot, taloutta koskevat uutiset. Tarjoukset, ilmoitukset rahantulosta, liikeasioita koskevat ehdotukset. Sisäpiirin tietoa sisältävät viestit, yllättävien tahojen yhteydenotot.

Kalat
Kalat liittyy ylitsevuotavaiseen runsauteen, varakkuuteen ja ylipäätään taloudelliseen menestykseen. Vesi symboloi alitajuntaa, josta kumpuaa nyt uusia, menestyksekkäiksi osoittautuvia ideoita. Kun ei pyristele elämässä vastavirtaan, vaan nauttii olemassaolostaan, lopputuloksena on rikas ja yltäkylläinen elämä. Tunteisiin luottaminen on tärkeä osa menestystä.
Tämä kortti edustaa materiaalisten arvojen lisäksi myös pinnanalaista ja tiedostamatonta sielunelämää. Kaikenlainen laajeneminen, olipa kyse taloudellisesta kasvusta tai henkisestä kehityksestä, kuuluu sen alueeseen. Kalojen kimmeltävät suomut edustavat aivan konkreettisesti metallirahaa, ja niiden sulava liikehdintä viittaa rahan maailmassa tarvittavaan reaktiokykyyn. Kortti ilmaisee jonkun olevan rahaan liittyvissä asioissa kuin kala vedessä. Lisäksi kortti liittyy kaikenlaisiin vesistöihin ja esim. alkoholin kaltaisiin nestemäisiin aineisiin.

Ominaisuudet: Menestyvä, nautinnonhaluinen, pätevä, kasvuhakuinen
Tapahtumat: Rikkaus, runsaus, menestys
Henkilö;  Materiaalisia arvoja korostava mies
Astrologinen vastine: Kaksoset

Kalat/Haikara
Perheenlisäys, olosuhteiden muuttuminen parempaan suuntaan, kasvu. Nopeat käänteet asumiseen liittyvissä asioissa, pikainen muutto, vaellus. Jatkuva henkinen uudistuminen, uusien ideoiden käyttöön ottaminen. 

Kalat/Kirje
Salaiset menestysreseptit, uusimmat tiedot, ajan tasalla pysytteleminen. Arkaluontoiset raha-asiat, salassa pidettävät liikesopimukset. Ajatusmaailman jatkuva muokkaaminen, toimintatapojen uusiminen. 

Kalat/Kuu
Alitajunnasta nousevat ideat, omaperäiset tavat hankkia rahaa. Nopean reaktiokyvyn avulla menestyminen, pikaiset suunnanvaihdot. Menestykseen keskittyvien mielikuvien ylläpitäminen, herkät vaistot.
 

Tuulamaria Kangaslampi

 


Aloitussivulle