Ultran kirja-arviointi

 

Lähtölaskenta matkalle kotiin
Hazel Courtney

256 s.
Kustannus Oy Michael Kirjat
2. painos

ovh 27 e 

 

 

Hazel Courteneyta on aina kiehtonut terveys ja metafysiikka. Hän on kirjoittanut artikkeleita, kolumneja sekä kirjoja mm. hengellisestä tieteestä vuodesta 1993. Hänet valittiin Vuoden Terveystoimittajaksi 1997.

Lähtölaskenta matkalle kotiin perustuu omiin kokemuksiin, tutkimuksiin ja haastatteluihin. Kirja luo henkeäsalpaavia näkymiä siihen, keitä olemme ja minne olemme menossa. Itseään ja totuutta etsivät saavat häkellyttäviä mielikuvia ja päälle päätteeksi maailmankuvansa uudistumisen.
Sisällön omaksumista ei pysty kiirehtimään, sillä esiintuodut ajatukset, tutkijoiden suuri määrä ja tiedemiesten oikeiksi todistetut kokeet vangitsevat - puhumattakaan siitä, että jos juuri luettu oli selkeänä aivoissa, jo seuraava väittämä vaatii uudelleenkäsittelyä. Moni on saattanut tutustua vastaavanlaisiin väittämiin erilaisissa kirjoissa, mutta nyt näitä väittämiä onkin viety vielä korkeammille tasoille.
Kun on lukenut rinnakkaisuniversumeista, hologrammeista yleensäkin, lukenut Deepak Choprasta ja lukuisista muista tutkijoista – lääkäreitä, kirjailijoita ja tiedemiehiä - kirjan tutkimukset ja väittämät tuntuvat innostavilta. Jos on nähnyt Oprah Winfreyn ja tämän kollegan Gayle Kingin ohjelmia, asiaa WTC-torneista ja henkimaailmasta, lukenut Robert Schwarzin kirjan Rohkeat sielut tai Gary Renardin maailmankaikkeus katoaa… Rhonda Byrne, koherenssi, Ihmeiden oppikurssi, monet muut kirjat ajatuksen voimasta ja puoleensa vetämisestä, äänen voimasta ja sen värähtelyn saloista - Hazel vie lukijan entistä syvemmälle.
 

Voiko Jumalaa tavoittaa?

Lukijan kuva Jumalasta saattaa olla toinen kuin ennen. Tavoittaako Jumalaa koskaan? Miksi Jumala tarvitsee kokemuksiamme maailmoista maailmojen sisällä, rinnakkaisuniversumeissa, selvänäössä, unissa, tämän maailman kilvoitteluissa? Toisaalta nyt annetaan niin vakuuttavia viime hetken tutkimustuloksia, että skeptikot lienevät suhteellisen hiljaisina ja tarvitsisivat omia kokeitaan pystyäkseen väittämään tuhteja tutkimuksia vastaan. Kirjassa annetaan nettiosoitteet Hazelin haastattelemille ihmisille ja paikoille.
Maailmassa on 20 000 eri kirkkokuntaa ja uskontoa, riittejä ja uskomuksia. Raamattuun syvästi uskova joutuu myllytykseen, lukija on pistetty selkä seinää vasten, mutta miettiminen on aina hedelmällistä. Kun lukee mm. Jeesuksesta ja siitä, miten hänelle on voinut tapahtua eri asioita, sormi menee suuhun. Moni onkin lukenut väittämiä Jeesuksen Aasian matkoista. Maiden kirjallisuudesta löytyy myös mainintoja Jeesuksen oleskelusta ja opinnoista. Minua kiehtoi myös se, että Jeesuksen veli Tuomas ja Jaakob kuuluivat apostoleihin, mutta Tuomas teki suurempia ihmeitä kuin Jeesus. Otettiinko Jeesus ristiltä, ristiinnaulittiinko häntä todella ja monet muut kysymykset horjuttavat lukijan uskomuksia.
Ajatus siitä, että Allah, Buddha ja Jumala ovat yksi ja sama, luo uudenlaisia aivojen käsittelykokemuksia, joskin moni jo uskoo tähän totuuteen. Tulisiko maailmanrauhaa, jos saisimme sotivat ja eriuskoiset kuuntelemaan ja pohtimaan? Asenteiden ja ajatusten muutos auttaisi, mutta jo nyt auttaisi anteeksiantaminen. Tietenkin kaikki alkaa omasta itsestä, jatkuvaa anteeksiantoa on harjoiteltava.
Unohduin välillä pohtimaan, vaikuttaako tässä maailmassa tekemäni valinnat juuri nyt sellaiseen rinnakkaismaailmaan, missä elän toisenlaista elämää? Lukijalle pälkähtää päähän mitä oudoimpia ajatuksia ja hyvä näin. Ja pakko on mainita hyvän ystäväni kanssa uneksituista samanaiheisista unista aina niiden tapahtumia myöten. Unet ovat myös eräs tärkeä käsittelyn aihe kirjassa. Unimaailmalla on sanomansa ja tarkoituksensa.
 

Valon Kaupunki Damanhur

Entä kun joku katoaa silmiemme edessä – miten sitä olisi käsiteltävä. Hazel kertoo jännittävistä laitteista ja kokeista. Jokainen myös kaivannee sellaiseen yhteisöön, missä vallitsisi kollektiivinen ykseys ja hyväntahtoisuus. Sellainen paikka on olemassa: Damanhurin yhteisö. On muitakin, mutta kattavin toiminnaltaan on Damanhur, joka on Pohjois-Italiassa Alppien vuoristossa n.45 km päässä Torinosta Valchiusellan laaksossa. Tuhatkunta damanhurilaista on 17 eri maasta ja taloja on 80.
Nimi Valon Kaupunki tulee maanalaisen egyptiläisen Horukselle pyhitetyn temppelin mukaan. Laakson salaisuutta nimitetään maailman Kahdeksanneksi ihmeeksi. Asukkaat maksavat veronsa Italian valtiolle ja tietyn prosentin yhteisön hankkeiden tukemiseen. Monen ammatin edustajat asuvat yhteisössä, osa sen sisällä, osa ulkopuolella.
Damanhurilla on oma yliopisto, rahayksikkö ja ekokodit saavat suitsutusta. Uudenlainen tapa elää on mahdollista. Kiehtovinta on Damanhurin ”kaupungintalo” – vuorenrinteen alla puikkelehtii 9 runsaasti koristeltua temppeliä viidellä eri tasolla. Tunnelit yhdistävät niitä ja temppelit on rakennettu kolmiulotteiden kirjan muotoon kertoen ihmiskunnan historiasta. Ihmiskunnan temppelit on kokonaan rakennettu maan alle.
Hazel tutustui Falcoon, joka kertoi Damanhurin synnystä ja elämästään atlantislaisena sekä sen temppeleistä, joissa oli mukana parannusteknologiaa, tiedonvälitystä ja tiedon vastaanottoa, joita Hazel yleensäkin kartoittaa kirjassaan. Näin lukija tutustuu huimiin tutkimuskulkuihin vaikka siitä, voiko kuolemansa jälkeen valita tietyn historian menneisyyden ja elää siinä ja muuttaa kokemustensa myötä maailmaa. Sama koskee valintaa elämiseen tulevaisuudessa ja mitä siitä voisi tuoda tähän maailmaa tai mihin vain maailmaan, jos se on mahdollista. Damanhur ja sen erikoiset temppelisalit mykistivät Hazelin.
 

Olemme kanssaluojia 

Gary Schwartz puolestaan on toistanut usein, että tulevaisuudellamme on todennäköisiä vaihtoehtoja ja että olemme kanssaluojia, ja että jokainen ajatus ja teko on merkittävä. Paluu kotiin eheyden olotilaan on todellinen mahdollisuus kaikista tulevaisuuksistamme, mutta kenties jokainen ei päätä valitsevansa tuota tietä. Juuri nyt maailma ”puhdistuu” ja myrkyttyy samalla. Miten käy mielemme – puhdistuuko vai myrkyttyykö se?
Miten käy, jos Karnakin temppelissä Egyptissä nykyturisti näkee enkelipiirejä pylväässä, mitä tuumii kristitty lukiessaan, miten kirkkoriitit ovatkin peräisin Egyptistä ja muutamasta muustakin paikasta! Miten suhtaudumme ajassa matkustamiseen, pääsisikö takaisin, kuten Tähtiportin matkaajat - Tähtiportit ovat täyttä totta.
Voimme syntyä mihin aikakauteen tahansa, se olisi sielun valinta silloin. Voit syntyä samanlaiselle aallonpituudelle tai tietoisuuden värähtelytasolle joka sinulla oli edellisessä elämässäsi. Korkeammalla tietoisuuden tasolla olemme osa Suurta Kokonaisuutta (Jumalaa) ja voimme valita minne ja milloin synnymme voidaksemme palvella ihmiskuntaa parhaiten. Entä tietoisuuden kokeminen muissa muodoissa – sillekin löytyy selitys kirjassa. Myös siihen, voimmeko syntyä loputtomasti uudelleen. Karmasta puhutaan myös.
Lukija joutuu pohtimaan, miten näkijät – vaikkapa tv-sarjastakin tuttu Allison Dubois –vetivät tulevaisuudesta näkynsä ja enteensä. Ja miltä tuntui Hazelistä, kun hän sai prinsessa Dianalta viestejä. Parantavan musiikin salojen sekä rockin hävittävästä vaikutuksesta kertomiset hiipivät mieleen. Hiljaisuudella on oma taikansa.

Maailmassa on paljon salaisuuksia, joita lukija on valmis väistämään. Kaikkea ei tarvitse tietenkään uskoa, mutta entä se anteeksianto? Sitä kuulutetaan joka uskonnossa, mutta ihmisen inhimillisyydestä ja itsekkyydestä johtuen emme taida osata antaa anteeksi vielä oikealla tavalla. Haluamme uskoa anteeksiantoon, mutta toteuttaminen on työläs projekti. Mitä tapahtuisi, jos lakkaisimme sodista puhumisen, filmaamisen ja näyttelemisen. Mutta joka maassa muistutetaan lipuin ja puhein voitoista tai häviöistä, joihin aina liittyy tappaminen, joka siunataan tarpeen tullen. Mitä jos kehuisimme ja kiittäisimme? Sitä saa mitä niittää. ”Sillä, mitä on takanamme ja mitä on edessämme, on hyvin vähän merkitystä verrattuna siihen, mitä on meidän sisällämme”. Ralph Waldo Emerson tiesi tämän.
 

Tuula Pelttari

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Luovatko ajatuksemme todellisuutemme? Voimmeko todistaa että tietoisuus säilyy fyysisen kuoleman jälkeen? Onko koko maailmankaikkeutemme vain hologrammi?

Hazel Courtney toimi arvostetun Sunday Times -lehden terveys alueen kolumnistina, kun hän kävi läpi kuolemanlähikokemuksen, joka laukaisi liikkeelle valtavan määrän epätavallisia ilmiöitä hänen ympärillään. Hän tietää nähneensä sen salaperäisen verhon taakse, joka rajaa meidät tilan ja ajan todellisuuteemme ja ymmärtää, että meillä on kaikilla mahdollisuus luoda ihmeitä. Pian kokemuksensa jälkeen hän tuntu tarvetta etsiä vastauksia hengellisiltä mestareilta ja johtavilta tiedemiehiltä selvittääkseen, mitä todella on tapahtumassa nykypäivän maailmassamme.
Courtney kertoo, miksi jotkut tiedemiehet uskovat meidän olevan biologisia tietokoneita, jotka toimivat ennalta ohjelmoidun ”simulaattorin” sisällä ja miksi toiset tutkijat ovat tulleet siihen johtopäätökseen, että tietoisuutemme on nyt lopullisella ”matkallaan kotiin”.

Lue jännittävistä uusista ja ajatuksia herättävistä käsityksistä, jotka liittyvät ajassa matkaamiseen, valopalloihin, monenlaisiin eri maailmankaikkeuksiin, mahdollisuuksiin syntyä uudelleen johonkin toiseen aikaan, ihmeellisiin parantumiskokemuksiin ja siihen, miten on tieteen keinoin mahdollista todistaa, että esineet varastoivat tietoa, jota herkästi aistivat ihmiset voivat saada esille satoja ja jopa tuhansia vuosia myöhemmin.

Lähtölaskenta matkalle kotiin tarjoaa vankkaa tieteellistä pohjaa hengellisille teorioille ”Kaikesta Mitä On”. Myös skeptikkojen on aika ryhtyä vakavasti pohtimaan kirjassa esitettyä tietoa.

 

 

Aloitussivulle