Ultran kirja-arviointi

 

 

 

Kuudennen auringon aika

Hannamari Mäkelä

752 s.
Omakustanne, 2013

* Syksyn 2013 rajatietosensaatio!

 
 

Tässäpä huikea tietoteos ja seikkailu! Jo kirjan omistuskirjoitus on lupaava. Koko kirja erilaisuudessaan, valtavassa tietomäärässään on tyrmäävä. Kun sen lukee, ei voi sanoa enää olevansa maailman filosofiasta ja tutkimustiedoista sivistymätön.

Hannamari Mäkelän yli 700-sivuinen teos on kuin sukellus uuteen, uuden Auringon aikaan ja vanhaan ikimuinaiseen totuusetsintään ja henkisyyden eri muotoihin. Gandhi on eräs tienäyttäjä: ”Totuuden loiste on miljoona kertaa kirkkaampi kuin aurinko.” Ja sitä aurinkoa kirja etsii.

Mikä saa nuoren naisen kulkemaan maailman ympäri ja tutkimaan lukemattomia kirjoja, nettisivuja, pyhiä paikkoja ja uskontoja? Totuuden, tiedon ja itsen kehittämisen inhimillinen ja luonnollinen palo.

Tätä etsimisen paloa kirja liekittää upeasti. Vaikka matkatarinoiden sisään on istutettu valtava määrä faktaa, psykologien ja tiedemiesten käsityksiä ja elämänkertoja, lukeminen on helppoa ja nautinnollista.

Kirjassa on muutamia kuvia, esimerkiksi Nikola Teslan laboratoriosta, sekä Hannamarin, taiteilijan itsensä tekemiä kuvia. Ne sopivat hyvin kirjan osaksi. Kirjassa on kokeneellekin etsijälle ja uuden henkisen tiedon kuluttajalle paljon purtavaa. Niin perusteellisesti Mäkelä on etsinyt tietoa, ottanut luvallisesti lainauksia suurten ajattelijoiden ja henkisten mestareiden teoksista.

Jos haluaa tietää yhden kirjan kautta lähes koko sen keskusteluavaruuden, missä etsijät nykymaailmassa ovat, niin tämä kirja on siihen aivan mainio. Vaihtoehtoenergia, hoidot, käsitykset ihmisen kohtalosta kuoleman jälkeen tuodaan esiin miellyttävällä tavalla. Ei osoittaen, että joku on oikea tai väärä käsitys, vaan esitellen.

Shanti Devin tarinan kautta jälleensyntymän periaate, Teslan kautta vapaa energia ja Rupert Sheldraken kautta ns. telepatiailmiöt eläinten ja ihmisten välillä. Dalai Laman innostamat tutkimustulokset meditaation monenlaisista hyvistä vaikutuksista esitellään ja kuvataan selkeästi ja kansantajuisesti. Kirja onkin innostava lukuelämys, vaikka sen mahtava koko ja sivumäärä voi alussa ihmetyttää.

Monet Raamatun kertomukset ja tarinat saavat selkeyttä, kun ne kerrotaan ja tulkitaan etsijän silmin. Niiden symboliikan yhdistäminen maailman kulttuurien vanhoihin käsityksiin avartaa ymmärtämään syvemmin kristillistä perinnettämme.

Jos on kiinnostunut laajasti maailmasta – tulevaisuudesta, ympäristöongelmien ratkaisujen etsimisestä, henkisyydestä – kannattaa tarttua tähän jättiteokseen. Sitä voi lukea vaikka koko vuoden, nautinto ja älyllinen ruokahalu pysyvät pitkään yllä sitä tutkiessa.
 

Riitta Wahlström

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Kuudennen Auringon aika on matka maailman ympäri, halki muinaisten kulttuurien tiedon ja viisauden. Se on katsaus tähän hetkeen, uuteen tieteeseen, joka avaa joka hetki uusia mahdollisuuksia ihmiskunnalle ymmärtää syvemmin olemassaolonsa ulottuvuuksia. Se on myös kurkistus verhon taakse niiden seikkojen alueelle, jotka saavat jotkut ihmiset jättämään totuuden kertomatta kaikkien ihmisten elämään vaikuttavista asioista. Tämä on kirja, joka voimaannuttaa ihmisyksilön ajassa, jota negatiivisten uutisten loppumaton tulva hallitsee.

 

Hannamari Mäkelä on helsinkiläinen kuvataitelija ja kirjailija.
Hän on valmistunut hollantilaisesta AKI Academy of Arts and Design vuonna 2004. 
Hannamari kirjoitti uutta kirjaansa yhteensä seitsemän vuoden ajan.

 

 

Aloitussivulle