Ultran kirja-esittely

 

Kryon Kirja 4 – Kryonin tarinoita
Lee Carroll

Rosedale Books 2007
159 s.

 

Satumaisia opetuksia Kryonin tapaan

Virkistäviä ja moniulotteisia tarinoita, joiden syvyys avautuu oivaltavalle lukijalle. Satumaisuudestaan huolimatta tämän Kryon kirjan tarinat pureutuvat syvälle ihmiselämän luonteeseen. Samanaikaisesti ne ovat kauniita ja opettavaisia satuja.

Kuinka virkistävää onkaan lukea näitä pikku tarinoita, etsiä symboliikkaa ja moniulotteisuutta niiden yksinkertaisuudesta. Tarinoiden luonne sopii mainiosti luettavaksi ”satu per päivä” periaatteella. Lukemisen jälkeen omia oivalluksiaan voi vertailla kirjoittaja Lee Carrollin jälkipuheenvuoroihin. Hän on kommentoinut jokaista kirjan tarinaa erittäin avartavasti. Välillä Leen jälkikirjoitukset tuntuvat nousevan itse tarinaakin merkittävimmiksi, ne saattavat paikoin olla jopa pidempiä kuin edeltävä tarina.

Tämä kirja on kaunis. Taidokas värikuvitus taiteilija Pax Nidorfin teoksilla tukee kirjan verbaalista sanomaa.

”Rakas Jumala, mitä sinä haluat minun tietävän?” Saatat kokea oivaltamisen riemua, saatat nauraa itsellesi rakastavaa ja hyväksyvää naurua lukiessasi tarinaa äidistä ja vauvasta, jossa enkeli antaa vauvalle hetkeksi kyvyn puhua niin kuin aikuinen puhuu ja esittää ”tärkeitä” kysymyksiä. Oivallus tarinan nerokkuudesta esitetään kertomuksen jälkeisessä kommenttiosuudessa.

Nämä tarinat, joiden henkilöt ja tapahtumat ovat pääosin vertauskuvallisia, innoittavat lukijan pohtimaan omaa elämäänsä, kohtaloaan ja valintojaan. Valtava, ehdollistamaton rakkaus on sanoma, jonka Kryon tämänkin kirjan kautta meille välittää. Kryonin kirjoista tuttu ajatus, ”asiat eivät aina ole sitä miltä ne näyttävät” konkretisoituu näiden kertomusten valossa.
 

Timo Teide

timo.teide@olen.to

 


Ote Kryonin tarinoista:

"Onko sinulla selvittämätöntä vihaa jotain toista kohtaan? Se on karman juoni, ja oppitunti sinulle, että tietäisit myös siitä energiasta, jota vaaditaan sen ylläpitämiseen, ja siitä, miten se näyttää jatkuvan ainiaan ilman sinua. Eikö olisi jo aika vapauttaa se?

Rakkaus on maailmankaikkeuden mahtavin voima. Tämä rakkausenergia ei ole vain asia, joka antaa sinulle rauhan ja voimaannuttaa sinut. Sen energia on myös vastuussa siitä, että vaikenet syytösten edessä... viisaudesta ja erottelukyvystä tietää, että olet osallistun kaiken ympärilläsi näkyvän suunnitteluun. Omituista kyllä, rakkaus on vastuussa myös kaikkein valaistumattomimmista asioista, joita voit kuvitella, sillä myös karmallisen asetelmasi lähde on rakkaus. Joskus se voi näyttäytyä oudolla tavalla, kuten vihana ja suuttumuksena perheenjäsentä kohtaan, mutta rakkaus hallitsee tätä suunnitelmaa... ja se odottelee piilossa, että löytäisit sen oman pelkosi ratkaisemisen kautta. Siinä on painoarvo ja tiheys. Sillä on oma logiikkansa ja syynsä. Se on maailmankaikkeuden perusaines, ja sitä on välitetty sinulle tämän tarinan sanoissa."

Tähän kirjaan on koottu Kryonin rakastetuimpia, vertauskuvallisia tarinoita, kirjoittaja Lee Carrollin kommenttien kera. Ne on annettu aikanaan kanavointien yhteydessä ja osa tarinoista on julkaistu aiemmin kolmessa ensimmäisessä kirjassa, osa vain tässä neljännessä kirjassa. Kirjan kuvituksena on taiteilija Pax Nidorfin upeita maalauksia.

 

 

Aloitussivulle