Ultran kirja-esittely

 

Kesytä lohikäärmeesi
José Stevens, Ph. D.

402 s.
Kustantaja Michael Kirjat, 2012 (uusintapainos)

  *LOPPUUNMYYTY*

 

Ihmiskunta häilyy valtavan suuren planeetanlaajuisen muutoksen rajamailla. Seuraavat sata vuotta vaikuttavat ratkaisevasti siihen, muuttuuko elämä Maa-planeetalla kaikkien ihmisten väliseen yhteistyöhön perustuvaksi yhteisöksi vai hajoaako se tuhoavaksi kaaokseksi niin, että Maa-planeetasta tulee elinkelvoton kaatopaikka.

Myönteisen muutoksen valintaa eivät tee hallitukset, tiede tai liike-elämä, vaan yksittäiset ihmiset, jotka ovat sitoutuneet henkilökohtaiseen muutosprosessiin. He vaikuttavat siten omalta osaltaan hallituksien, liike-elämän ja tieteen alueen päättäjiin, jotka hoitavat heidän asioitaan tavalla, joka lisää onnellisuutta tällä planeetalla.

Sinä et voi muuttaa itseäsi ellet henkilökohtaisesti kohtaa omia pelkojasi. Tehtävä ei ole helppo, mutta välttämätön minkä tahansa henkilökohtaisen läpimurron aikaansaamiseksi. Pelon kohtaaminen tarkoittaa usein, että katsotaan omassa itsessä olevaa pimeää ja varjoista puolta. Ei niin, että tunnettaisiin syyllisyyttä ja häpeää tai rangaistaisiin itseä, vaan jotta sisälle lukkiutunut piilevä elinvoima voitaisiin vapauttaa.

Tämä kirja on opas, joka auttaa kohtaamaan pelot seitsemän henkilökohtaisen lohikäärmeen muodossa. Saduissa sankarien täytyy käydä lohikäärmeitä vastaan ja lyödä heidät kuoliaaksi raivatakseen tiensä eteenpäin. Kuitenkin tämä toiminnallinen, maskuliininen ja länsimainen lohikäärmeiden teloituskäsitys vaatii tasapainottamista. Se saadaan aikaan enemmän puoleensavetävällä feminiinisellä, itämaisella lähestymistavalla, jossa lohikäärmeet muunnetaan perinpohjaisesti toiseen muotoon eli kesytetään.

Lohikäärmeet ovat kaikkein arvokkaimpia vastustajia, joita tulet koskaan kohtaamaan. Kuitenkin ainoastaan joutumalla vastatusten näiden tärkeiden vastapelaajiesi kanssa voit päästä selville kaikista mahdollisuuksistasi. Lohikäärmeet ovat olemassa, jotta ne voisivat tehdä sinusta vahvan. Ne ovat muutoksen välineitä. Mitään todella tärkeää elämässä ei voida saavuttaa ilman jonkinlaista koetinkiveä. Tämä kirja käsittelee noiden "muuntautumistestien" tunnistamista, joita sinulla on etuoikeus kohdata ja läpäistä joka päivä elämäsi aikana.

 

Lohikäärmeen käyttäminen vertauskuvana

Kirjailija José Stevens, Ph.D. kertoo kirjan johdannossa siitä, miksi hän on käyttänyt "lohikäärme" -nimitystä: "Olen valinnut lohikäärmeen vertauskuvaksi tähän kirjaan monista eri syistä. Ensinnäkin se vie sinut pois arkipäiväisestä ajattelusta ja suuntaa mielesi kohti mielikuvitustasi, jossa kaikki ongelmat lopulta ratkaistaan. Lohikäärme on nähtävissä oleva konkreettinen olento, ei käsitteellinen teoria. Toiseksi lohikäärme liittää sinut muinaiseen menneisyyteesi, joka on valtava unohdetun tiedon lähde. Kolmanneksi se yhdistää sinut sisälläsi olevaan lapseen eli siihen osaan sinua, joka tuntee yksinkertaisen totuuden.

On muutamia perusajatuksia, jotka toivon voivani välittää tämän kirjan kautta. Ensimmäinen on, että ketään ei tule syyttää mistään häiriökäyttäytymisestä. Mitään hyvää ei saada aikaan sillä, että syytetään vanhempia, sisaruksia, holhoojia, ystäviä, vihollisia tai vieläpä omaa itseä tuskasta ja häiriötiloista. Jossain mielessä kaikki nuo ihmiset, jotka aiheuttivat meille ongelmia, ovat periytyneen häiriökäytöksen uhreja, joka juontaa juurensa kaukaa menneisyydestä. Toisaalta taas ihmiset, joita me joskus syytämme epäonnestamme, ovat itse asiassa salaisia opettajiamme. Ilman heitä meillä olisi vain vähän haasteita eikä elämä olisi niin mielenkiintoista.

Lohikäärmeet itsessään ovat olleet olemassa ikuisia aikoja. Sadut, myytit ja ihmisten kokemukset kertovat meille, että me kaikki olemme vastuussa itsemme muuttamisesta ja valaistumisesta. Me voimme tehdä jotakin omille lohikäärmeillemme, mutta emme mitään jonkun toisen lohikäärmeille. Voimme ainoastaan tukea hänen yrityksiään vapautua niistä.

Toiseksi haluan tehdä selkeän eron lohikäärmeittemme tai häiriökäyttäytymisen ja oman itsemme välillä. Kukaan ihminen ei itse ole tuo lohikäärme. Lohikäärme on kuin loinen tai virus, joka elää meidän kanssamme, mutta joka ei ole sama kuin me. Liian usein saamme länsimaisen psykologian valossa käsityksen, että me itse olemme pohjimmiltamme vahingoittuneita. Näin ei ole. Me ihmisolennot emme ole emmekä ole koskaan olleetkaan "pilaantunutta tavaraa". Olemme lumoavia ja ihmeellisiä olentoja kun tiedämme keitä olemme. Tehtävämme nyt ja kautta vuosisatojen on ollut taistella meitä piirittäviä lohikäärmeitä vastaan ja tulla oman elämämme vapautetuiksi sankareiksi ja sankarittariksi - sellaisiksi, joiksi meidät on tarkoitettu.

Taru Pyhästä Yrjöstä, joka löi lohikäärmeen, on vertauskuva jokaiselle jokaiseen elämään. Haasteemme on kesyttää nuo lohikäärmeet, jotka yrittävät elää kanssamme ja ottaa meiltä valtaa. Syyttäminen on ajan tuhlaamista. Me olemme vastuussa omasta vapaudestamme emmekä ole omia lohikäärmeitämme."
 

Lohikäärmetesti: http://www.michaelkirjat.fi/kl_testi.htm

 

 

Aloitussivulle