Ultran kirja-arviointi

 

Kalevala – Matkaopas tähtiin
Hannu Piekkola

Kustantaja: Hereticum
304 s.
34 e


 

Kustantajan esittely:

  Kalevalaisille kansoille taivaan kirjokansi oli hyvin tuttu. Vanhat kalliokaiverrukset Suomenniemeltä sisältävät saman tarinan kuin Kalevala, joten aihe on yhteinen: tähtitaivas.

Osa omaa henkistä ymmärrystämme on kalevalaisen runouden yhdistäminen tähtitaivaaseen, joka oli muinaisille kansoille hyvin tuttu. Vanhat kalliokaiverrukset Suomenniemeltä sisältävät saman tarinan kuin Kalevala, joten aihe on yhteinen: tähtitaivas. Uutta ovat varsinkin rinnastukset Sumerin ja Kiinan vanhan kulttuurin vuodenaikakäsityksiin ja kalentereihin. Modernin samposelityksen jo 1910-luvulla tuoneen professori Uno Harvan sanoin ”Mutta harhapäätelmiinkin perustuen on tähän mennen ajan maailmankuvaan sisältynyt ihmiskunnan ihmeellisimpiä uskomuksia ja unelmia, joiden ei soisi koskaan tykkänään joutuvan unhoon.”

Suomalaisten tietäjien tieto ei syvyydeltään kalpene historian saatossa, vaan on loputon runsaudensarvi. Metsän kuninkaalla, Tapiolla, ja hänen vaimollaan, Mielikillä, on korkeat asuinsijansa Linnunradan Tapomäessä ja ystävänsä Suomen kansassa.

Professori Hannu Piekkola,kansantaloustieteilijä, kirjailija, kansanperinteen tutkija ja astrologi.

10-sivuinen Hannu Piekkolan jättiartikkeli ”Kalevalan teillä taivaankannella” on luettavissa Ultrasta 2/11.
Jos haluat ostaa kyseisen ultran se onnistuu helposti tämän linkin kautta: http://www.ultra-lehti.com/kirjat/kirjatilauslomake.html tai soittamalla numeroon: 03-5558101 ark. klo 9–17.

 

Aloitussivulle